Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 94

• 43 533
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Миленака, благодаря ти за информацията. Ще продължа в такъв случай с постове в групите във фейсбук.

Споделям също, че реших да си наложа вето на купуването на козметика, докато не приключа всичко отворено. Имам ужасен навик да отворя 4-5 шампоана, вместо да свърша един изцяло докрай и тогава да отварям нов. Лошото е, че това важи за всякаква козметика...

# 481
  • София
Миленака, благодаря ти за информацията. Ще продължа в такъв случай с постове в групите във фейсбук.

Споделям също, че реших да си наложа вето на купуването на козметика, докато не приключа всичко отворено. Имам ужасен навик да отворя 4-5 шампоана, вместо да свърша един изцяло докрай и тогава да отварям нов. Лошото е, че това важи за всякаква козметика...
Всички сме така Grinning Все си мислим, че има чудодеен продукт, който аджеба още не сме пробвали. И така се почва едно трупане.. Жалко, че махнаха темите за размени - беше добър вариант за освобождаване на място за нови проби Laughing

# 482
  • София
Нормално е да имате проблеми с профи шампоани - те са много по- концентрирани и пресушаващи, съответно.
Аз също не се спогодих с няколко. Керастаз не съм пробвала, защото подозирам, че ефектът ще е същият.

Аз също имам отворени по няколко от продуктите за под душа. Те не са опаковани кой знае колко и без това. Няколко шампоана, 6-7 душ гела и 3-4 маски, 2-3 лосиона. Според настроението, нуждите, дали съм излизала много и съм правила косата нещо. Нулирам ги за около година. И после пак наново

Джанис, махнаха темата за размяна. Ампулите, които си харесала, не съм ползвала. Та не знам. Отдавна смятам, че за косопад трябва вътрешна работа освен когато не е локализиран в резултат на лекарства.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 19:21 от The Catcher in the Rye

# 483
Дами, не знам вие как сте, но при мен шампоана трябва да се сменя ежемесечно иначе се получава нещо като пърхот. Няма скъпи, няма евтини шампоани. Винаги едно и също.

# 484
  • София
Дами, не знам вие как сте, но при мен шампоана трябва да се сменя ежемесечно иначе се получава нещо като пърхот. Няма скъпи, няма евтини шампоани. Винаги едно и също.
Да, така е. Иначе косата привиква и ефектът се губи. Това съм го чувала от фризьори, но и от собствен опит мога да потвърдя. Обикновено редувам няколко, които доказано с времето ми се отразяват добре или поне не зле Grinning
Но все си ме гложди да пробвам нещо ново и в момента съм с потресаваща колекция. Това важи не само за продуктите за коса.

# 485
Аз нямам шампоан, който да ми е докарвал пърхот, косата ми да е изглеждала зле или пък мазна след къпане. Единствената разлика, която виждам между дрогерийните шампоани и професионалните е, че с тях косата ми издържа 4/5 дни в прилично състояние, с тези от дрогерията на 3 е мазна. Започнах да купувам големи разфасовки по литър от Нотино, дебна промоции. Една дама беше качила преди време Милк Шейк за 35 лева, което е топ цена. Та така излиза по-изгодно от шампоан 200 мл. за 10 лв. например.

# 486
  • София
Не знам, хора, как издържате по 4-5 дни да не си миете косата.Че и повече... Знам, че ще си докарам негативни коментари с това мнение, но за мен е безумно и нечистоплътно. Косата поема всякакви миризми, прахоляк и пр. боклуци

# 487
На мен пък на Керастаз за блондинки ми е любимият шампоан. Косата ми става огледална и избистря цвета най-добре от всички ползвани от мен шампоани (а те не са малко). Явно си е до коса/скалп, понеже често съм чела из темите за хора с проблеми след употреба на продукти от марката. Иначе, аз го ползвам сравнително рядко, защото знам, че продуктите им не са за ежедневна употреба, та непрекъснато въртя различни шампоани.

# 488
Ами аз я мия на 4 дни и не се имам за нечистоплътна, но и 5 би издържала в добър вид. Иначе си разреждам шампоана с вода и слагам по два пъти на миене. По принцип съм по майчинство и съм вкъщи и в парка, хаха. Била съм и сервитьорка и тогава я миех през ден, точно заради миризми, цигари и т.н.

Ето снимка на 4 дни, ще я мия след малко, но и утре бих могла да изкарам.
Скрит текст:

# 489
  • София
София е много мръсна. Моята издържа прилична до 5-я ден, защото е доста суха, но я мия на 3.

# 490
  • София
На мен пък на Керастаз за блондинки ми е любимият шампоан. Косата ми става огледална и избистря цвета най-добре от всички ползвани от мен шампоани (а те не са малко). Явно си е до коса/скалп, понеже често съм чела из темите за хора с проблеми след употреба на продукти от марката. Иначе, аз го ползвам сравнително рядко, защото знам, че продуктите им не са за ежедневна употреба, та непрекъснато въртя различни шампоани.
Абсолютно! Много е индивидуално и много зависи от косата и скалпа. Аз пробвах серията на фризьор още веднага като излезе и беше ужас. Чак фризьорката се притесни - така ми се заплете косата, че нямаше ресане.. Приятелка пък е много доволна и косата й е дори с блясък след употребата й.
Същата работа и с MR на Joico. Много хора я хвалят, а на мен косата ми след нея е все едно съм се измила с препарат за тоалетна, хах
Но да не разводняваме темата с продукти, които не са от ДМ/Лили Simple Smile

# 491
И аз не използвам един шампоан повече от месец, там е и драмата да имам няколко отворени серии на Доори. За по-изгодно купувам от големите им опаковки, които са по 400-500мл. и затова съм с няколко отворени.
За лосионите и душ геловете гледам да приключа нещо и едва тогава да отворя нов. Но за кремове/серуми за лице също имам по няколко отворени, защото спрямо времето навън, кожата ми има разлчи нужди.

Имам талон -20% отстъпка на любим продукт и -15% от промоцията на цялата поръчка. Накупих храна за животните, крем от синият в кутията на Микса и всичко друго е храна за котките. Ще изчакам на 5-ти да пуснат намалението на Балеа и ще купя препоръчаният лосион с уреа, няколко душ гела и ще видя дали няма да харесам още нещо.

# 492
Ползвах профи шампоани, маски и т.н. последните 3 г. Както писах и вчера, връщам се към дрогерийни. Имам невероятен късмет с косата - здрава е, лъскава, с нормален косъм; не я боядисвам, а съм на 41 г. и имам около 20 бели косъма. Скалпа ми е спокоен, нямам сърбеж или пърхот. Един единствен път имах подобни симптоми от един шампоан на Сайъс, купен от Гърция.На всичкото отгоре косата ми расте бързо. Пробвах професионални продукти, но нищо не ми се отрази по някакъв невероятен или много различен начин.Постепенно проумях, че явно нямам нужда от тази скъпа козметика. Много исках да пробвам нещо на Керастаз, но мнения като последните тук ме разколебаха. Мия няколко пъти вече косата с показания шампоан на Balea,после слагам и балсама от същата серия. Оставям го като маска, за около 5 минути на косата. Ефектът е чудесен. Косата ми става обемна и разлигавена още под дъша.Смятам да експериментирам с марката и с профи серията, както ме посъветва Janice_. Най-важното е генът и не винаги скъпите продукти са най-добрите. Ще се радвам на препоръки за всякакви продукти за коса от DM Simple Smile
Иначе не съм като нормалните жени, многото продукти ме задушават и напрягат. Гледам да не се заривам с много козметика, да изразходвам наличностите и едва тогава да купувам нови. Имах кратък амок, бях накупила количества, но ги разчистих Joy

# 493
Продуктите от Балея профи, които препоръчвам освен серията Glossy long са ето тези:

1. Кремът за коса на Балеа:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/hidratirashto-mlyako-za-kosa-p4066447237481.html

2. Плекс серума, който има и термозащита, много е добър:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/serum-za-kosa-plex-care-p4066447365887.html

3. Маската с олиа на Балеа профи:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/intenzivna-maska-za-kosa-oil-rep … 066447241068.html

4. Имат страхотни продукти за брюнетки, които за съжаление след смяната на опаковките не намирам в нито един ДМ в България...

5. Кератиновият нощен флуид също е много хубав:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/noshten-fluid-za-kosa-keratin-re … 066447668377.html

Имам някои продукти на Алверде, за които обаче ще споделя мнение, след като ги пробвам. Това е балсамът за коса, който си взех. Обаче още нямам впечатление.
https://www.dm.de/conditioner-glanz-rosenbluetenwasser-und-pflan … 066447592085.html
Също така харесах още няколко продукта от марките на ДМ за коса:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/vazstanovyavashta-maska-za-kosa- … 066447239072.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/podhranvasht-serum-za-kosa-p4066447331370.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balsam-za-intenzivna-grizha-s-ar … 066447468076.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balsam-za-kosa-za-blyasak-p4066447220650.html

# 494
  • София
ДМ имат много хубави неща. Сред гримовете на техните марки She и Trend също има супер продукти. Имат обаче и гадния навик да ги спират и именно това е другата причина за запасяване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт