Астрология - 26 тема

• 31 597
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Може ли да споделите опитност от транзита на Юпитер в 10 дом?
Благодаря
При мен:
Прогрес в кариерно развитие (частен бизнес) в условия на силна конкуренция и разширяване на външнотърговски връзки. Успеваемост и стабилност в реализацията на планираните цели в перспектива за години напред. При наличие на проблеми и спънки - лекота в преодоляването им.

# 286
Ако венерата ми управлява 4 дом, какво да очаквам сега по време на ретроградието й? Проблеми в самия дом, с половинката или нещо друго?
Направо ми писна от тези ретроградни планети една след друга...
Защо проблеми. Напротив. Ще си възвърнете вкъщи нещо материално, което сте изгубили преди -  за вас или за майка ви.

# 287
  • София
Да, точно така. Обездвижва. Освен това кара човека да се чувства ограничен или затиснат
от обстоятелствата и той компенсира с ядене (от което се пълнее). Така може да се случи в тамасичния му вариант.

В разрез с твърденията в модерната западна астрология, имах период с транзит на Сатурн през знака на Асцендента, когато качих два размера и бях заприличала на лелка (и много погрозняла, имах сериозни кожни проблеми – от преживения стрес вероятно и хормоните бяха полудели).

После, при транзит на Юпитер през Асцендента, взех се в ръце и подкарах много стриктен режим – детокси, диети, само вегетарианска храна, специални чайове. Свалих рязко два размера, после постепенно качих един и стигнах до обичайното си тегло – размер М. Но напълняването по време на сатурновия транзит беше от размер С до размер Л, много забележимо, никой не можеше да ме познае.

Същата работа 20кг нагоре, влачи се този Сатурн от 4 години в първи дом, сега ще излиза да видим дали ще има някаква разлика. При мен не са два размера от 34-ти на 42/44. Като хранене може би не съм променила много, но като движение съм доста ограничена по ред прични последните години Sad

# 288
За едно дете в кои знаци и домове е най-добре да попадат слънцето и луната, за да има силен баща и добра майка? Както и какъв аспект е хубаво да има между тях, за да се чувства добре в дома си и да вижда родителите си като сплотено семейство?
Ако слънцето и луната примерно са в опозиция, добре ли е? Чела съм, че ако не се виждат или имат квадратура може да означава развод при тях. Или ако слънцето е в 12 дом, бащата да не живее в дома, отново развод или отдалечен баща, склонен към адикции. Или слънце в рак, че може да означава, че майката играе роля е на баща. Или слънце 11 дом отново отдалечен баща, и ако не правят никакъв аспект и не се виждат с луната също. Луна Козирог или Водолей, или в 11 дом отдалечена майка.

# 289
  • SF
Аз тази астрология не я умея.

# 290
Защо? Или е по-важен 4 дом за родителите? Естествено и цялата карта, но предполагам и слънцето и луната. Виждала съм го у хора загубили рано баща си със слънце и Сатурн в 12 дом.

# 291
  • SF
Е, не знам защо...
Не завиждам на хората, които сега ще погледнат картите на децата си и ще видят Слънце и Сатурн в 12 дом...
Изтърках една клавиатура да пиша, че прогностика по планета в дом е доста елементарно ниво. Същото като "моят е дева и само мрънка за всичко - а па моят като е овен, да не е цвете!"

# 292
А слънце и Луна в квадратура не означава ли разведени родители, или такива които се карат постоянно?

# 293
Не може да правите предположение само по една позиция, трябва да има наслагване на фактори. Нямам нито една от посочените от вас опции, но никога не съм поддържала връзка с баща си и той на практика се води отсъстващ.

# 294
Да, така е, не искам да звуча като " Сатурн 7" дом това или онова. Но го забелязах за 12 дом при различни хора..вероятно във вашата карта е показано по някакъв начин със сигурност. При някои е починал рано,  при други развод или кофти баща. Вярно, че при всеки различно, но все лоши неща.
По-скоро за квадратура между двете светила не искам, както и квадратура венера луна. Детето сигурно наследява някакви неща от родителите, при мен са хубави, но ме притеснява че партньора ми има слънце в слаб знак в 12 дом Sad и не се вижда с Луната, имал е кофти детство и баща - не искам да го наследи. Но имаме силни меркурии плюс хубави аспекти между Луна и Венера, би трябвало детето да наследява нещо от това, надявам се.
Ако майката е лъв дали е добре и за детето да е лъв, или по-скоро то наследява Луната от нея, ако тя има много огнени знаци?
Искам той да бъде най-добрият и силен баща, слънце в Лъв би трябвало да е така. Но какво още аспекти, Сатурн гледа ли се?
Майка ми има Сатурн в 12 дом в Овен и е загубила баща си рано. В Овен май се води в падение?
В 12 дом май не е хубаво изобщо да има планети.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 09:16 от Tanya Valcheva

# 295
  • София
Таня здравей Simple Smile
Аз съм със слънце в 12 дом в Козирог, опозиция с Луна и квадрат със Сатурн, Плутон и Марс No Mouth
Всичко това е вярно без отдалечеността:
Или ако слънцето е в 12 дом, бащата да не живее в дома, отново развод или отдалечен баща, склонен към адикции.
плюс ранна загуба на бащата. Само да вметна, че въпреки посочените неща връзката с баща ми е била много силна и винаги ме е гледал и се е грижел за мен, та нещата не са еднопластови.
Погледнах и в картата на брат ми, той също е със слънце в 12 дом (Рак), както и майка ми между другото. Явно обичаме да посрещаме изгрева Smile При брат ми обаче слънцето и луната са в тригон, той е по-малък и явно за него представата за отношенията им е по-розова Rolling Eyes

Да добавя, че четвърти дом ми е в Телец, абсолютно празен, Венера е ретроградна в първи дом на Асцендента във Водолей съвпад с Меркуриий, тригон с Марс и квадрат с Юпитер.

Не мисля, че трябва да мислиш и да смяташ някакви неща за нероденото ви дете. Всеки от нас си идва с различни уроци и съдба Relaxed
За първи път като си видях картата и почнах да чета ми идваше да се гръмна и само се тюхках, сега вече си я приемам. Слънце в 12 дом не е края на света има си и своите позитиви.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 10:46 от Lailah

# 296
  • Sofia
Аз имам тригон на слънце с луна и сатурн - домовете са 1 - Сатурн, 5 - луна, 9 - слънце. Разведени родители, липсващ баща. Така че, не зависи  само от тези аспекти, които споменавате.

# 297
Таня, извинявай, но ми стана любопитно - каква е целта на тези сметки? Предстои ти да раждаш или търсиш "добра карта" принципно?
Според мен това са много сметки без кръчмар. Един човек може да има прекрасно рожденно семейство и какво от това, ако неговият жизнен път се окаже доста кратък, да речем. Не мисля, че някой може да се произнесе кое е по-добре.

Повечето астролози приемат теорията за реинкарнацията на душата и това, че с всяко прераждане тя има определен път в материалния живот. Аз съм доста внимателна относно това, но пък смятам, че много трудно можем да изхитруваме и изиграем всички предизвикателства в живота, така че да си създадем пълно удобство.

# 298
Каквото и да правите, трудно е детето да се роди с "перфектни" аспекти и позиции. Даже ми се струва почти невъзможно. Една такава карта може дори да направи човек твърде инертен.

# 299
Наскоро слушах Мира Кунева да казва, че много заможни хора имат предизвикателни аспекти по отношение на парите.

Общи условия

Активация на акаунт