Житен режим 2025

• 4 992
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, възнамерявам да направя пост от 15.01.2025 г., след пълнолунието, на разпад на луната. Има ли и други желаещи?

# 1
Включвам и благодаря за подсещането. Ще следя с интерес

# 2
Звучи много интересно. Може ли повече информация защо при намаляваща луна и какъв е този режим?

# 3
  • Банско
И аз мисля да направя само че, след 3 месеца когато родя Мисля обаче да е с елда, защото не ям глутен. Някой дали е правил без глутенов режима?

# 4
Звучи много интересно. Може ли повече информация защо при намаляваща луна и какъв е този режим?

Житният режим на Учителя Петър Дънов
Той е създаден преди около 90 г. от един велик българин - Учителят Петър Дънов /пред когото се е прекланял дори великият Алберт Айнщайн/. От тогава са го правили хиляди хора /българи и чужденци/. Някои са издържали 10 дни, други - по-малко. Но това не е толкова важно. Не трябва да се фанатизирате. Важен е стремежът да обновите тялото си.
  Сведенията за Житния режим са оскъдни.В беседите и лекциите на Учителя Петър Дънов няма да откриете текстове и инструкции за такъв Житен режим ,който се прави днес.Там има указания за упражнения ,където храненето е само с жито.Много често продължителността на такива режими /упражнения/ е повече от десет дни.

Днешният начин на правене на Житния режим се базира на спомените на готвачката на Учителя.Според тях ,той го е дал само на нея.Тя го предава на някои последователи на Учителя през 1953 г..Препоръките й са да се ползва грухано жито.Според нас, такава препоръка може да е само лична и да е базирана на някакво заболяване/зъби,стомах,челюсти../ ‘’Грухан’’ означава ‘’бит’’,а това противоречи на идеите на Учителя, свързани с ненасилието.А и да не забравяме,че има и памет на материята.Затова ние препоръчваме хранене с жито ,което е с много малко кълнче/милиметър/.При раждането и около този момнт енергиите са доста повече.Има и прояви на Любовта,макар и на растително ниво.Тогава вие се свързвате с великото тайнство на раждането.Но този момент има и връзка с жертвата  на житното зърно.Има и такава беседа на Учителя Житното зърно .  Тя е основна за Житния режим  и е добре да бъде прочетена ,за да се разбере духовния смисъл на правенето му.

При правенето на Житния режим ,полезни за нашия организъм са орехите /за мозъка, имат такава форма/,ябълките /за сърцето/и пчелния мед /за кръвта/.Освен свалянето на килограми, чрез Житния  режим можете да обновите организма си на клетъчно ниво.
   Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят'' отделните дни.
Луната има много по-голямо влияние върху организма /особено женския/, върху течностите в него, дори и върху емоциите, отколкото вие си мислите. Затова такъв вид режим се започва или в сряда или в понеделник /когато пълнолунието е било в сряда, четвъртък/ ,след пълнолуние. За да имате по-голям успех,трябва да спазвате тези условия.

Но от огромно значение е и поведението на всеки, който се захранва. Въпреки че резултатите могат да бъдат по-трайни, много често едно неправилно захранване почти ''ликвидира'' усилията, положени по време на същинската част на режима.
     Естествено, за някои този режим може да бъде неподходящ /болни, с по-слаба воля.../
За разлика от други диети, той не е толкова труден. Дори има дни в които почти не ти се яде. Но всичко е много индивидуално.
Макар че понякога има и по-незадоволитени резултати за нас ,Житният режим е полезен. Дори и като изпитание на волята.
Затова си заслужава поне веднъж да го направите И защото е български, изпитан е десетки години и някои го правят по няколко пъти в годината.
 За тези ,които имат за цел сваляне на килограми ,можем да дадем следната информация: За един Житен режим можете да’’загубите’’ около 5 кг.На ден се свалят нормално около 500 гр,но неравномерно и зависи от различни особености на всеки човек.При правилно захранване ,най-много да наваксате около един килограм.Някои дори продължават и тогава да ‘’губят’’килограми.Ако направите четири режима през годината /Не ви препоръчваме повече/,можете да се ‘’разделите’’ с около 15 кг от теглото си /след всички захранвания/.Според нас,това е един сравнително здравословен и не особено труден начин за отслабване.
-------------------
Същинска част:

Режимът (същинската част) се започва винаги при намаляваща луна (разсип на луната),ако искате  да се отървете от нещо/тегло,болести/,а ако искате да придобиете-при нарастваща/след Новолуние/
Ако не се съобразите с фазата на Луната и денят на започване на режима, е все едно да плувате срещу течението на река. Плува се от добрите плувци, но е по-трудно.
И обратно - ако се съобразите, ще плувате по течението, по-лесно. Луната има доста голямо влиянияние върху живота на човека. За жалост, ние имаме много малко знания за това.

Ето и продуктите за режима:

Разделете за всеки ден по :
100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота),
3 ябълки (за сърцето),
9 ореха (за мозъка),
3 лъжици мед, 6 -8 чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Водата, която пиете, трябва да е по 30 мл на килограм тегло. Ако се получи много -пийте поне 2 литра, бавно, на много малки глъдки, нито студена, нито гореща /между 22 и 37 гр./. Задържайте я в устата си, все едно я ''дъвчете''. Така ще извлечете повече енергия от нея.

Броят на орехите и ябълките не е случаен. Но не е някакво голямо прегрешение, ако сте изяли няколко ореха повече, ако имате някаква криза. Макар че, понякога, малките компромиси водят към по-големи. Зависи от волята на човека.

Помнете, че този Житен режим е наречен така, защото се прави само с жито /според някои източници дори по 30 дни/. Но през годините са дадени тези обекчения с другите храни.
Aко не можете да гълтате ''дъвката'' от житото ,помомогнете си с  малко леко затоплена вода /нормална човешка температура/.
Най-добре е да се яде житото с дървена лъжица, а не с метална. Дори можете да ядете житото с пръсти /връзка с енергиите на пръстите/.

И аз мисля да направя само че, след 3 месеца когато родя Мисля обаче да е с елда, защото не ям глутен. Някой дали е правил без глутенов режима?

Миналата година го направих с лимец и беше също леко.

# 5
Имахте ли ефект след направата на поста? Ако да - какъв? Чувствахте ли се по различен начин след него?

# 6

Само че няма да е Житен режим това. Последният има и много силен духовен аспект, който е свързан и с житното зърно.
Бг лимец е почти без глутен, подходящ е.
Има тема по темата и хора, които го правим всяка година.

# 7

Общи условия

Активация на акаунт