Париж - 20

• 17 145
  • 311
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Запис и от мен. Била съм веднъж в Париж и планирам второ посещение със семейството ми в началото на юли. Пътуването ще организирам самостоятелно. Веднъж го направихме за Рим и придобих увереност. Поради което и теми като тази са много полезни …
Та от изчетеното до тук , не ми стана ясно с  карта ниваго - по цялата ли градска мрежа се пътува свободно и във всички райони? Планираме да посетим Айфеловата кула, монмартър,  и района, Нотер дам, триумфалната арка и Версай. Дали ще и достатъчна?

Отсядам в района на Лувъра или 3-ти район Marais и почти всичко ми е  на пешеходно разстояние - сутрин тръгвам и пеше цял ден, вечер прибирайки се използвам 1 билет. Основно използвах приложението им IDF Mobilites и от там закупувах билет, като в повечето случаи ти важи за час и половина можеш да се прекачваш
- единичен
- дневен
- карнет
С приложението можеш да виждаш маршрутите, връзките с различни транспорти, цената, разписанието, спирките. Удобно е. Също така и Гугъл мапс ми вършеше чудесна работа за разписанията и транспорта...

здравейте Purple Heart
ползвали ли сте uber и bolt в Париж? и от кой сте по-доволни?
мисля да ги ползвам от летището до хотела, както и ако/когато се наложи придвижване из града ...
не искам да ограничавам бюджета за транспорт само до метрото, защото това си е мъка все да се съобразяваш с метро. все пак отивам в Париж за кратко, не е момента да спестявам Green Heart
пък и като гледам, една значителна част от времето ми ще мине по опашки ... пред Нотр Дам, Мона Лиза и т.н...

Използвам Bolt, като за първия маршрут получавамотстъпка 15 %. Доволна съм. Използвала съм го за централната част на Париж - основно там където се преминава покрай гарите - отвратително е там и е страшно, шофьорите ме предупреждават никога да не ползвам там метро или градски транспорт, защото има яко напушени и незнаещи къде се намират....

Използвам случая да попитам за дрес код за Мулен руж. Явно се иска официално облекло, но колко официално?

С една минималистична дълга едноцветна рокля никога няма да сбъркаш и един шал за разкош. На кое представление ще ходите и кога се купуват билети и от къде?

# 16
  • Карлово
Използвам случая да попитам за дрес код за Мулен руж. Явно се иска официално облекло, но колко официално?
С една минималистична дълга едноцветна рокля никога няма да сбъркаш и един шал за разкош. На кое представление ще ходите и кога се купуват билети и от къде?
За сега само планираме септември, не съм гледала програма.

# 17
Здравейте,  преди години пътувахме до Париж, кацане в Бове. Сега замислям ново, но прочетох за полети на Easy Jet до летище Орли. Естествено цената е по-висока. От скоро пътували от Бове до Париж, колко е цената на трансфера с автобус. Прочетох и за българи, които правят частен превоз. Ориентировъчна цена при възможност. Ако разходите се изравняват, по-добре да избера близкото летище. Благодаря предварително.

# 18
  • София
Здравейте,  преди години пътувахме до Париж, кацане в Бове. Сега замислям ново, но прочетох за полети на Easy Jet до летище Орли. Естествено цената е по-висока. От скоро пътували от Бове до Париж, колко е цената на трансфера с автобус. Прочетох и за българи, които правят частен превоз. Ориентировъчна цена при възможност. Ако разходите се изравняват, по-добре да избера близкото летище. Благодаря предварително.

От Бове до Париж еднопосочен е около 15 - 17 е, двупосочен около 30 е, градския билет не помня точно но около 2 е, частен трансфер на блългарин с бус около 30 е в посока,

# 19
Здравейте, записвам се тук, тъй като обмисляме пътуване до Париж. Датите, които гледаме, обхващат и 1ви май, който е почивен ден - идеи какво можем да посетим в този ден? Дотук се сещам за Монмартр, Сакре Кьор и други базилики, може би пък да се разходим в някой парк?
Също и да попитам за резервациите за Нотр Дам - сега отварям сайта и всичко е изкупено за следващите 2 дни. В определен час ли се пускат или има някакъв празник и голям интерес?

# 20
  • София
Цената на билетите за метрото са вече 2.50.

# 21
  • ВАРНА
Аз май започвам да подготвям един Париж 2025. Букнах в бързината един хотел в 14-ти. Мисля да изпробваме полетите на Трансавия Варна - Париж Орли. Полетите са само в петък и с картите за транспорта в Париж пак ще е двойна работа Simple Smile Ще видя кой ще е най-оптималният вариант за карти за петък-събота-неделя. Най-вероятно ще е Navigo Jour. За младежи до 26г имаше едно форфе за уикендите, но са го спрели от продажба. След това от понеделник до петък Navigo Semaine 31,60 е ясен.
За Notre Dame - това е сайтът и тук се прави предварителна резервация https://www.notredamedeparis.fr/en/. Влизането в катедралата винаги е било безплатно, но сега, предвид големият брой желаещи да посетят, се изисква предварителна резервация. Виждам, че има слотове за днес и два дни напред.

# 22
Редактирам се! Намерих информация.

Полетите от Варна - Париж Орли кога започват? Аз гледах от София, там са началото на април. Отворих страницата,  но не намирам инфо, нито разписание, нито цени.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 12:00 от gigina

# 23
  • ВАРНА
Редактирам се! Намерих информация.

Полетите от Варна - Париж Орли кога започват? Аз гледах от София, там са началото на април. Отворих страницата,  но не намирам инфо, нито разписание, нито цени.
От м.май. Аз гледах сайта на Transavia

# 24
А, кой е най- подходящият месец за Париж

# 25
  • София
И аз започнах подготовката за Париж през лятото.

прасунчо към кой хотел в 14-ти район си се ориентирала.

Някой може ли да препоръча апартамент за 4-ма с цена около 200/250 евро нощувка. Досега винаги сме избирали хотели, но искам да разгледам и вариант за апартамент. Търся на оживено място в централната част. Гледам апартаменти в букинг и airbnb с много малко отзиви и много бих се радвала на препоръка за място.

# 26
  • ВАРНА
Съвсем импровизирано букнах един Ибис близо до Монтпарнас. Но не е окончателно. Ще потърся в латинския квартал или в Маре.

# 27
  • София
Хоп и аз тук Simple Smile
Прочетох първи пост в частта, в която се вълнувам в момента - резервация на спане. Харесах AIRBNB в 4-ти /по препоръка на близка гледам 4 и 6, 15 и 16/, контактнах ги с малко въпроси и се оказа, че вече е зает. Предлагат ми не лош апартамент в 8-ми. Междувременно харесах един и в 16-ти, който също е ОК. Никога не съм ходила, предвид че ще водя майка ми и децата, искам района да е спокоен и прибирането вечер да не е стресиращо Simple Smile. Да избирам 16-ти ли? Има ли удобен транспорт от него до Орли, защото кацаме там?

# 28
  • ВАРНА
Хоп и аз тук Simple Smile
Прочетох първи пост в частта, в която се вълнувам в момента - резервация на спане. Харесах AIRBNB в 4-ти /по препоръка на близка гледам 4 и 6, 15 и 16/, контактнах ги с малко въпроси и се оказа, че вече е зает. Предлагат ми не лош апартамент в 8-ми. Междувременно харесах един и в 16-ти, който също е ОК. Никога не съм ходила, предвид че ще водя майка ми и децата, искам района да е спокоен и прибирането вечер да не е стресиращо Simple Smile. Да избирам 16-ти ли? Има ли удобен транспорт от него до Орли, защото кацаме там?

https://www.parisaeroport.fr/en/passengers/access/paris-orly/public-transport
Ако сте с Orly Bus, от Denfert-Rochereau до локацията с метро, автобус

# 29
Здравейте, другият месец ни предстои пътуване до Париж, организираме се без агенция.
Резервирхме хотел: Lyric Hôtel Paris Opéra, който мисля е в 1 окръг, ще кацнем на летищв Шарл дьо Гьол, може ли някой да сподели от летището до хотела кой е най-добрият превоз, има ли автобуси,които директно можем да хванем там до хотела.
Другият ми въпрос е- освен онлайн, има ли вариант на място на Айфеловата кула да си намериш турагенция или агент,който да те преведе до 3 етаж,защото резервирахме само онлайн тикет до 2 етаж +Сена.
Благодаря предварително☺

Общи условия

Активация на акаунт