Париж - 20

• 16 083
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, може ли актуална цена на метрото,ще бъдем за три дни.Как е най-изгодно да се придвижваме.Хотела ни е Novotel Paris la Defense Centre4.Да попитам и за корабче по Сена ,струва ли си да си го плащаме към фирмата или там на място е по добре. Благодаря.

# 31
Ние се прибрахме в събота.
Лятяхме с Rayanair пез Отопени, Букурещ, колата оставихме на паркинг там, резервирах го предварително по интернет - около 38 лв. за три дни с включен транспорт до терминала -отиване и връщане.
Метрото е 2,50 Евро.
Автобуса от Бове - 18 Евро, ако купите билет предварително по интернет е 16,50.
Апартамент в крайна сметка намерихме в 3ти arr. близо до метростанция Arts et Métiers, удобно и за пешеходни разходки до Лувър, Латинския и др.
В Латинския кварал ни хареса най- много за вечеря, заведения, магазинчета и т.н.

В Нотр Дам влязохме безплатно без предварителни резервации (нямаше налични през сайта), имаше опашка, която се придвижваше много бързо, влязохме, разгледахме спокойно, имаше и меса.
за Лувъра и Айфеловата кула си имахме предварително закупени билети.

Останалото в движение (много ходене пеш Simple Smile)

# 32
  • Варна
Здравейте отново! Искам да купя билети за Айфеловата кула, но като добавя дете - не ми позволява да купя билет за върха. Изписва ми - само на място. Иначе ако впиша само възрастните (без детето) ми позволява да взема билетите.
На някой да му се е случвало ? И какво да правя в този случай?

# 33
  • Sofia
Здравейте,

За Версай има ли значение дали ще избера събота или неделя? Еднакво много хора ли има в тези дни?

# 34
Да,според мен.

# 35
  • Варна
За Версай има ли значение дали ще избера събота или неделя? Еднакво много хора ли има в тези дни?

Точно  събота и неделя гледайте да избегнете

# 36
  • София
Здравейте,

Някой има ли информация за цените с bolt (или такси) от летището в Бове до центъра.

Благодаря предварително.

# 37
  • Варна
Някой има ли информация за цените с bolt (или такси) от летището в Бове до центъра.

различните фирми ще е различно , но все пак са към 80 км. , а ако е до по източните квартали и над 100. Има  българи който возят там = 0033783666878 Ивайло , 0780179738 - К Христов , Борислав Богинов +33 6 61 05 91 34 = към 120 Е

# 38
Здравейте,

Благодаря предварително.

Това е от beauvais до chatelet,

# 39
Аз искам да попитам от летище Орли с Болт колко излиза ориентировъчно до района на Лувъра. Ще бъдем 3-ма човека и ако е малка разликата по-добре да използваме Bolt , Uber.

# 40
  • Варна
Аз искам да попитам от летище Орли с Болт колко излиза ориентировъчно до района на Лувъра. Ще бъдем 3-ма човека и ако е малка разликата по-добре да използваме Bolt , Uber.

Има еруер В и метро 7 и 14 по няколко Е билетчето  , защо ти е такси , юбер или болт щом те притесняват цените

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 10:38 от peterky2002

# 41
Благодаря. От първа страница информацията, която получих е, че билетът за линия 14 е 13 евро на човек. И затова си помислих, че с Болт директно пред мястото за настаняване ще пристигнем, а разликата  цената няма да е голяма.
Била съм в Париж преди около 10 години, честно казано нямам спомен в метрото как сме плащали. Интересуваме към днешна дата мога ли да плащам с дебитна карта, примерно както е в Лондон. Ще сведем до минимум използването, но все ще се наложи.

Има еруер В и метро 7 и 14 по няколко Е билетчето  , защо ти е такси , юбер или болт щом те притесняват цените

# 42
  • Варна
Ще сведем до минимум използването, но все ще се наложи.]

Всичко зависи от плановете . След определен брой ползвания най изгодно е разбира се с карта - има дневни , тридневни , седмични , сити пас , навиго. След като си изясните концепцията най добре се консултирайте с живущите там като Роца Simple Smile

# 43
с Убер може да се провери на сайта им, или приложението, все едно поръчваш в момента, показва цената в момента, не е нужно да потвърждаваш поръчката
предполагам и с Болт така, нямам го да проверя

в Гугъл мапс като дадете търсене между две точки и изберете с обществен транспорт ще ви покаже всякакви възможности, вкл. такси, убер, болт

# 44
  • София
И аз започнах подготовката за Париж през лятото.

прасунчо към кой хотел в 14-ти район си се ориентирала.

Някой може ли да препоръча апартамент за 4-ма с цена около 200/250 евро нощувка. Досега винаги сме избирали хотели, но искам да разгледам и вариант за апартамент. Търся на оживено място в централната част. Гледам апартаменти в букинг и airbnb с много малко отзиви и много бих се радвала на препоръка за място.

Няколко пъти отсядам в квартал Le Marais /3 i 4th arrondissement/ - намира се в централната част, на пешеходно разстояние от всички забележителности и с хубави заведения, паркове, градини, пълно е с галерии и изкуство, напомня ми на Пловдив или Търново. Резервирала съм през airbnb за около 400 лв. нощувка за 4-ма септември в уникален апартамент със самостоятелно настаняване, излизахме сутрин - пеша, цял ден обиколки - първо по северния бряг на Сена тръгвахме от изток на запад и след това по южния бряг обикаляхме забележителностите пеша, вечер ако сме изморени хващахме един транспорт за /2,5 евро на човек/ през мобилното им приложение с телефон си плащахме билета. Цъкнете в букинг или ербиендби в района на Le Marais  или квартал 3 и 4 и Латинския и вижте за вашите дати с вашия бюджет какво ще ви хареса. В момента виждам това изгодно https://www.pickaflat.com/en/rentals/154667-a-quiet-1-bdr-in-bas … eckout=2025-03-22¤cy=EUR&guests=4 Тази агенция менажира апартаменти и съм супер доволна /дори ми дават вече 15 % отстъпка/. Чисто е, ново е, самостоятелно настаняване и освобождаване, спалното бельо и хавлиите, козметиката, капсулите кафе и малките удобства които винаги ги има са нещата които гледам и не са ме разочаровали. Тази агенция има висок рейтинг и е много лесна и бърза комуникацията, през цялото време са на линия...

Съвсем скоро пак бях за дълъг уикенд с много удобни часове на излитане и кацане, на цени по 40 лв. в посока, времето беше приятно за разходки и сядане на открито, билети за музеи и забележителности трябва да се купят няколко дни предварително, в момента не бих се разхождала с лодка по Сена, а и лятото - предпочитам пеша покрай реката... Цените в буланжритата /бейкърито/ са нормални - сандвич 5 евро, кафе 3 евро, някъде сервират безплатна вода. За сравнение на Витошка платих за кафе 5 лв. и каничка мляко 2 лв. отвратително, мръсно и с кофти сервиз и сътветно надписана сметка 30 %....

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 10:36 от isita

Общи условия

Активация на акаунт