Париж - 20

• 33 828
  • 621
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за насоките от всички. Уточненията за температурите са успокояващи доста. Имаме доста време дотогава, така че ще ви следя.

# 61
  • Карлово
На сайта му виждам опция за едногодишно членство – Amis du Louvre, която за една година за двама излиза 120 евро. Доколкото виждам, това членство дава и други предимства – отделен вход без час за влизане (и опашки?) през Richelieu passage, както и намалени цени за някои музеи в Париж и околностите. Предвид мащабите и натовареността му, както и че ще имаме повече време, бихме се възполвали – така за 5-6 посещения ще имаме възможност да го разгледаме бавно и спокойно. Та, може ли тази екстра да се ползва и от чужди граждани или е предназначена само за французите?

За Лувъра има билети след 18 часа до 21, за сряда и петък, на по 6€. Аз не съм се възползвала, но мисля това ходене да посещаваме именно в тези дни. Посетителите били по-малко и три часа не са никак малко.

# 62
ДамаТрефа, аз не виждам за Април за сряда и петък такива цени от по 6 евро.

# 63
  • Карлово
https://maclandtravel.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0- … 0%B7%D0%B5%D0%B8/
Ето тук съм го чела, но не зная дали на място или он лайн се вземат билетите.
Сега търся в официалния сайт, но не виждам такава информация!:rage:

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:28 от ДамаТрефа

# 64
Здравейте,
Благодаря ви за чудесната тема! Планирам пътуване със семейството си до Париж в края на юни. Букнала съм апартамент в 11 район. Какви са мненията за него? Най-вече ме интересува как е със сигурността?
Някъде четох, че градския транспорт за лица от ЕС под 18г е безплатен - това така ли е?

# 65
Благодаря за насоките от всички. Уточненията за температурите са успокояващи доста. Имаме доста време дотогава, така че ще ви следя.

Ние сме фенове на веригата Leclerc и във Франция винаги от тях пазаруваме. В сравнение с Белгия, където живеем, са по-евтини, но спрямо останалите вериги във Франция не знам как стоят.

# 66
Здравейте! Следващата седмица в петък вечерта летим до Бове. Искам да купя билети за аеробус до Париж. Имам смътен спомен, че съм чела из темите, че билетите не са за определен час, а само за определен ден, но когато тръгна да купувам, ми ги дава за конкретен час. Аз ли се бъркам?
Чудя се също така докъде ще ни е най-удобно да пътуваме с аеробуса. Наели сме апартамент на Passage Saint-Philippe du Roule.

# 67
  • Варна
шатъла от летище Буве до Париж - Porte Maillot няма междинни спирки . Никой не се вторачва в часа за който сте закупили билета , а и няма смисъл от онлайн билет , е може би е по евтин , но с 1-2 Е. А закупуваНЕТО НА БИЛЕТ Е СЪВСЕМ ПРОСТО , гишето за билети е буквално пред автобусите . Автогара Порт Мейо е голям паркинг с 2-3 фургона където е касата и почиват шофьорите. От там си купете билет обратно за Бове, защото сутринта на връщане времето е кът. Мисля ,че нямаха дати ,а и вие си знаете датата, часа няма значение защото след като тръгне първия в 6, автобусите тръгват като се напълнят, един след друг докато свършат пътниците, през 10 тина минути( то и на Бове е така ) . Ако имате време/и пари / посетете фришопа на летище Бове, там парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи ( там магазините са 3 около северния вход на Лувъра, има още три около Айфеловата кула мисля на улица де СУФРЕН ), е 50, а в Сефора - 70 евро. Ако сте повече от 4 души има вариант с наемане на частен превозвач - цената се вързва Simple Smile - 0033783666878 Ивайло - от групата българите в Париж.
препечатка от фейса - Les Bulgares à Paris / българите в Париж
''ЗДРАВЕЙТЕ ГРУПА ПРЕДЛАГАМ ТРАНСПОРТ
ОТ ПАРИЖ ДО ЛЕТИЩЕ БОВЕ СЪЩО ТАКА ДО ЛЕТИЩЕ ШАРЛ ДЕ ГОЛ'' ТЕЛ.0780179738 - К Христов
Борислав Богинов - Денонощни услуги.
За контакти на ЛС или на тел.: +33 6 61 05 91 34

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 12:43 от peterky2002

# 68
Проблемът е, че от известно време не виждам шатъл до Porte Maillot, така че май трябва да избираме от другите опции и затова се чудя докъде е най-удобно да пътуваме.

# 69
Здравейте на всички,

От скоро се включих в тази тема и прочетох много полезни неща. Не съм ходила в Париж до сега, но в края на юни планираме пътуване до там за 4-5 дни. Ще съчетаем концерт с раглеждане на основните забележителности в града. Следя полетите и видях, че освен Wizz и Ryanair, полети предлагат и easyJet и transavia. С последните две авиокомпании не съм летяла и по този повод искам да ви попитам дали ще пуснат още полети, гледам че стартират от март/април, или са единствено тези, за които вече може да се купи билет?

# 70
  • Карлово
Проблемът е, че от известно време не виждам шатъл до Porte Maillot, така че май трябва да избираме от другите опции и затова се чудя докъде е най-удобно да пътуваме.
Да, така е. В ремонт е станцията. Вижте коя ви е най-близка. Ние ползвахме до Ст. Дени, може и Дефанс.
В предишната тема се коментираше, че от Дефанс са фиксирани часовете. Разгледайте старата тема.

# 71
  • Варна
Да, така е. В ремонт е станцията  Porte Maillot . Вижте коя ви е най-близка. Ние ползвахме до Ст. Дени, може и Дефанс.

Да до Ст. Дени, може и Дефанс. Иначе на Бове , че и в Париж логистиката и цените са същите .

# 72
  • ВАРНА
Здравейте на всички,

От скоро се включих в тази тема и прочетох много полезни неща. Не съм ходила в Париж до сега, но в края на юни планираме пътуване до там за 4-5 дни. Ще съчетаем концерт с раглеждане на основните забележителности в града. Следя полетите и видях, че освен Wizz и Ryanair, полети предлагат и easyJet и transavia. С последните две авиокомпании не съм летяла и по този повод искам да ви попитам дали ще пуснат още полети, гледам че стартират от март/април, или са единствено тези, за които вече може да се купи билет?

ако можете, спестете си кацане на Бове. Мисля, че от София има богат избор от авиокомпании, които летят до Париж Шарл дьо Гол и Орли.

# 73
Здравейте,началото на април ще посетя Париж за първи път.Ще бъдем организирано, но фирмата използвам само за път и хотел,започвам да разучавам кое ,къде,как и защо 😁.Хотела ни ще бъде Novotel Paris la Defense Centre 4*.Как е като местоположение?Има ли интересно нещо за разглеждане в този район. Евентуално да ми препоръчате места за вечеря. За метрото да попитам има ли дневни или седмични карти?Как е най изгодно да се пътува в метрото Благодаря ви.

# 74
Desislava9699, ние скоро си взехме билети с easyJet до Париж (Орли), ще видим как е. Единственото неудобно е, че на връщане полета е много ранен от Орли и няма да може с обществен транспорт, ще трябва може би с такси. 

Общи условия

Активация на акаунт