Париж - 20

• 42 688
  • 763
  •   2
Отговори
# 735
  • ВАРНА
Три нощувки ще сме там. Полетът на отиване е преди обяд, което означава че първия ден може да видим нещо. Тя не държи на Дисниленд, фен е на Калинката и черния котарак и много иска да види Айфеловата кула и Лувъра, за Дисниленд наистина не мисля, че си струва таксата. Аз като гледах преди време беше по 100 евро на човек.
Можете да включите ходене до пекарната на Маринет на 48, rue Caulaincourt и place des Vosges

# 736
А някой ползвал ли е абонамента navigo liberte plus? Излиза доста по изгодно, а таксуването е в края на месеца.

# 737
  • пак на Рив Гош
Navigo Liberté е насочен основно към живущите в Париж и района. При абонамента искат банкови детайли и удостоверение за местожителство.

От 1ви януари вдигнаха тарифите на транспорта. Това са новите цени:
https://www.iledefrance-mobilites.fr/tarifs-titre-de-transport-en-commun-2026

# 738
Може ли вече да се плаща директно с банкова карта при влизане в парижкото метро?

# 739
  • пак на Рив Гош
Не, за съжаление, и както гледам, няма да го направят скоро (колко ме фрустрира този факт, е друга опера 😂😂😂). Опитват се уж да сложат автомати за плащане с карта в някои автобуси отпреди няколко месеца, но железопътният транспорт засега остава с пасове (виртуални или реални).

# 740
Жалко, за малко се зарадвах, че вече ще може, защото в линка, който даваш има
Ticket d’accès à bord – Carte Bancaire   2,55 €

# 741
  • пак на Рив Гош
Това е за автобусите 😄. Би трябвало до лятото да сложат такива автомати във всички автобуси в региона.
Иначе аз още не съм изгубила надежда някой ден да си плащам всички билети с карта, ама да видим кога... имах някакви надежди покрай Олимпиадата, но не се оправдаха.

# 742
Здрашей, Роца.Доколкото разбрах ти живееш ш Париж. Мове ли да кажеш как е времето в моментаи има ли чак такива проблеми, както говорят тук по новините? Полетът ни е в понеделник и почвам пак да се панирам Simple Smile

# 743
  • пак на Рив Гош
Джина, не съм в самия Париж, но съм в региона.
Най-проблематично тази седмица беше първо снегът във вторник-сряда, когато транспортът беше парализиран, а пътищата - затворети и бурята вчера и тази сутрин, заради която също имаше спрян транспорт и затворени училища. Но снегът вече се стопи, а бурята е на отминаване. Днес на обед само духа доста силно, а оранжевият код за метеорологични проблеми е в сила до утре.
За другата седмица дават доста облаци и дъжд с нормалните за сезона температури (това е прогнозата до другия четвъртък)

# 744
10° е доста поносима зимна температура в България, но в Париж? Чувала съм, че там студът се усеща по различен начин 🤔

# 745
Момичета, бихте ли ми казали къде е крайната спирка на шатъл от Буве? Да ровя от там как да се придвижа към район 18-19
Четох, че не препоръчвате в Лувъра да се ходи през почивните дни. А ако отидем към 11ч в делничен ден ще чакаме ли много или да се мъча онлайн да резервирам, но нещо ми бъгва сайтът

# 746
  • София
Момичета, бихте ли ми казали къде е крайната спирка на шатъл от Буве? Да ровя от там как да се придвижа към район 18-19
Четох, че не препоръчвате в Лувъра да се ходи през почивните дни. А ако отидем към 11ч в делничен ден ще чакаме ли много или да се мъча онлайн да резервирам, но нещо ми бъгва сайтът
Има няколко различни крайни спирки. За всяка има определени различни часове на тръгване от летището. Вижте кои ви устройват според часа на кацане:
https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle

# 747
Г-жа Рамацоти, мисляя, че за Париж са Porte Mailot и Saint Denis, a третия е саДисниленд. Ние ще пътуваме до 15 район и ще ползваме този до Порт Мело. Сега се чудя ако купуваме  билети за шатъла на мястоб от къде се купува билета и с карта ли се плаща или в брой Rolling Eyes

# 748
Четох, че на място има билети и са през 15мин шатълите. Аз на място ще купя билети, защото не знам колко ще ни бавят. Даже се чудя дали да не отидем директно в Лувъра. Ние сутринта ще пристигне, а настаняването в хотела е след 14ч
После на връщане ще ми е по- тревожно от къде да вземем пак шатъл, че можело да има задръствания заради зимата, но се надявам, че ще се постопли тия дни.
А за обиколка на града с двуетажните автобуси? Изглежда ми добра идея, от къде точно тръгват и пак ли на място купуваме билети?

# 749
Сега се чудя ако купуваме  билети за шатъла на мястоб от къде се купува билета и с карта ли се плаща или в брой Rolling Eyes

Като излезете от летището паркинга с автобусите е пред вас, съответно до него има и машини за билети, плаща се с карта.

На връщане си взехме от служителка преди да се качим в автобуса пак с карта.

Общи условия

Активация на акаунт