Париж - 20

• 35 981
  • 642
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
При нужда, мога да отговоря в темата.

Пиши си тук - никой няма да ти се разсърди , а може и други да се възползва. Simple Smile

# 466
При нужда, мога да отговоря в темата.

Пиши си тук - никой няма да ти се разсърди , а може и други да се възползва. Simple Smile

Беше за конкретни места и вече досаждам с това настаняване. Накрая взех друг апартамент на север, понеже ми отхвърлиха питането за резервация в избраното място.
Сега пак за тия карти от 2€ Navigo easy, които са без снимка, правилно ли разбрах, че се купуват от сините машинки и после всяка се зарежда на лилавите, също може ли в тях да си заредя както дневна карта, седмична или билет. Двама възрастни с мобилни телефони ще бъдем и едно дете без, плащанията са през моя телефон и с него евентуално да зареждам трите карти.
IDF Mobilities е приложението с което мога да ги заредя през телефона или само на машинка?
Bonjour RATP е приложение за навигация, нещо подобно на гугъл мапс?
Нещо много съм се панирала, но вече всичко е платено, нощувки, влак от Брюксел, полети та ще трябва да се оправя и затова продължавам да питам. 🫣

# 467
Много е индувиодуално това с ползването на транспорт. Ако гугул мапс ти дава едни 30 мин от АК до Триумфалната арка и си ги запланувал като приятна разхдка, след час - два- три чакане на опашка за секюрити, качване и слизане от кулата тези 30 минути ще ти се сторят много тежки. Вечер след метрото се качвахме  на трамвай за една спирка, защото в повечето случай бяхме много изморени и 10 минути до апартамента ни се струваха много. Но от друга страна, ако отиваш до точно определено място, разходжаш се там и после се прибраш няма смисъл от карта.
Ние ползвахме карти пластики, защото ми беше лесно да ги раздавам на децата преди влизането в метрото и не се притеснявах в тази лудница дали някой няма да им ги дръпне телефона от ръката или ще го изтърват някъде.
Тези ваши пластики със снимки ли бяха или без? Също така как ги заредихте - от машинки на спирка(гара) или през IDF Mobilities-ако е през него от един телефон мога ли да си заредя и платя всички карти?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 14:10 от rody

# 468
Много е индувиодуално това с ползването на транспорт. Ако гугул мапс ти дава едни 30 мин от АК до Триумфалната арка и си ги запланувал като приятна разхдка, след час - два- три чакане на опашка за секюрити, качване и слизане от кулата тези 30 минути ще ти се сторят много тежки. Вечер след метрото се качвахме  на трамвай за една спирка, защото в повечето случай бяхме много изморени и 10 минути до апартамента ни се струваха много. Но от друга страна, ако отиваш до точно определено място, разходжаш се там и после се прибраш няма смисъл от карта.
Ние ползвахме карти пластики, защото ми беше лесно да ги раздавам на децата преди влизането в метрото и не се притеснявах в тази лудница дали някой няма да им ги дръпне телефона от ръката или ще го изтърват някъде.
Тези ваши пластики със снимки ли бяха или без? Също така как ги заредихте - от машинки на спирка(гара) или през IDF Mobilities-ако е през него от един телефон мога ли да си заредя и платя всички карти?

Ние също ползвахме картите без снимки. Можете през един телефон да зареждате много карти. При нас, мъжа ми ги зарежда, защото моето приложение даваше грешка че услугата била временно недостъпна. Зареждали сме и на машинките на гарите. Единия път даже ги забравихме в хотела и ползвахме билетчета в приложението и директно телефоните. Както се казва, всичко пробвахме. Grinning

# 469
  • София
Ние искаме да се качим до върха на Айфеловата кула, но през официалния им сайт не излиза опция да си купим билети (за 3ти септември). Вие как си купувате, на място в деня може ли, или се чака дълго на опашка?

https://www.toureiffel.paris/

# 470
Билетите за върха свършват в деня на пускането им - 2 месеца преди датата. Ако държите на върха, трябва да чакате на опашката. Но и с билети не е сигурно,  че няма да чакате, така че спокойно.

# 471
  • Карлово
И аз не можах да купя. Тук са споделяли, че като наближат датите успяват да хванат билет, дори за часа, за който искат, т.е. малко преди залез, за да видят панорама и на дневна и на нощна светлина. Та ние ще пробваме.

# 472
  • София
Ами, резервирахме Айфела за друг ден (последния ни - 05.09), сега трябва да мислим къде да оставим багажа, тъй като в същия ден летим обратно и ще се тътрим 4 човека с 3 куфара... Може ли да препоръчате хотел наблизо? Още нямаме нощувки.Blush

# 473
За Айфеловата кула точно две седмици преди датата пускат билети до върха. Ако не се доверявате влезте в сайта и вижте, че след две седмици има билети, понякога има и за след седмица, при голям късмет и за утре.

# 474
  • София
А колко си заслужава качването до върха? Чудя се дали да се бутаме, или да вземем втория етаж. Аз лично имам страх от високо, та за себе си имам отговор Simple Smile но за фамилията се чудя.

# 475
  • някъде ... тук ...
И аз имам страх от високо, но беше много яко. Определено не съжалявам, не беше страшно, а и случихме добро време.
Сега гледах, че съм купила билетите 2 месеца без 2 дена предварително. За 22:00 и като се качвахме, не беше се стъмнило още. Но ние бяхме на 8.05. Нощен Париж е страхотен отгоре, а и иначе Simple Smile

# 476
За качването до върха. За мен беше страхотно изживяване – да видя Париж на длан. Обаче дъщеря ми се паникьоса и направо отиде до асансьорите да се връща надолу възможно най-бързо. На втория етаж тя нямаше такъв проблем. От втория също се отваря невероятна гледка, така че ако имате страх по-добре дотам. Има и магазинче със сувенири. Въпреки че на върха за мен беше прекрасно ако реша втори път да стигна до Айфеловата кула ще се задоволя с втория етаж.

# 477
  • София
Аз нямам страх от високо, но от върха на АК ми се разтрепериха краката. Нямах търпение да се махна. Много!! е високо.

# 478
9 души бяхме, някои със страх от високо, всички казаха, че искат да пробваме на върха и беше невероятно.  Билетите ни бяха за 22.30.

# 479
Когато купувах билети за АК, помня, че избрах час така, че да хванем залеза от върха. Имахме късмет с ясно време и гледката от върха беше невероятна. За страшното - не помня, бях по-млада тогава.

Общи условия

Активация на акаунт