Париж - 20

• 35 970
  • 642
  •   1
Отговори
# 480
  • Карлово
А, то страха от високо, акрофобия, или го имаш или го нямаш. Само едната ми племеница е с по-силно изразена фобия от мене. За това за мене съм избрала до 2 етаж, а за смелчациет до горе, но да видим какво ще купя в крайна сметка.
Докато сме на темата. Един човек от групата е със специфични потребности. Има право на бърза каса за билети, ако не сме успели предварително да вземем. НО освен своите 2 билета, може ли да вземе и за останалите или ще му откажат за другите?

# 481
В асансьора на АК става голяма бутаница, буквално си дишате в лицето .. наострете лактите си
Високо е, но мен не ме впечатли ... не знам защо, може би, защото вече на няколко кули се катерих и гледките на градовете не ми струват кой знае какво

# 482
  • София
Аз взех билети за нас, пък да видим Simple Smile
Дъщеря ми искаше и на Триумфалната арка да се качим и ходих да търся сайт за билети и ми излезе, че не пускат под 18 години. Така ли е наистина, да не съм попаднала на някой сайт-менте.

# 483
Аз взех билети за нас, пък да видим Simple Smile
Дъщеря ми искаше и на Триумфалната арка да се качим и ходих да търся сайт за билети и ми излезе, че не пускат под 18 години. Така ли е наистина, да не съм попаднала на някой сайт-менте.
Пускат, просто до 18 е без пари, но ми излизаха билети за 0 евро.

# 484
  • София
Мерси, Съни, ако случайно пазиш линка за билетите, би ли ми го пратила? В този, който аз намерих, нямаше опция за под 18 изобщо.

# 485
Не пазя, всичко изтрих скоро.
Допълвам https://tickets.monuments-nationaux.fr/fr-FR/produits-seances

# 486
  • София
Много благодаря!!

# 487
За първи път ще посетим Париж към края на октомври с полет до летище Бове и ще отседнем в 5 район Hotel Cluny Square та се чудя с aerobus билет до Сент дени и после с М13 и прикачване с М10 ли ще е най-добре да се придвижим. При този маршрут мога да купя 1 билет за М13 и М10 от bonjour RATP правилно ли съм разбрала? Другото, което ме притеснява, е че полета е на летището около 20:00 часа и се чудя когато пристигнем до Сент дени няма ли да е късно и да има много негри и да е неприятно, защото ще съм с дъщеря ми на 18 г. само двете.

# 488
  • Бургас
Да си психически подготвена - негри ще има навсякъде в Париж, в изобилни количества и по всяко време на деня.

# 489
Да си психически подготвена - негри ще има навсякъде в Париж, в изобилни количества и по всяко време на деня.
Това ме разсмя от сърце!Да прибавим и мароканци,алжирци и т.н.

# 490
Малееее, danj, по-добре не ходи в Париж. А се тупаме в гърдите колко толерантна нация сме. Имай предвид, че ‘негри’ е лоша дума, освен това я разбират, така че внимавай какво приказваш. Използвай ‘чернокожи’.

# 491
  • Бургас
Това ме разсмя от сърце!Да прибавим и мароканци,алжирци и т.н.

Това е самата истина, нека жената да знае. Току-виж се намерила на Шатле в час пик (то там има ли не час пик?), не само ще ги гледа, ами ще бъде и в много тесен контакт Simple Smile

Аз пък нарочно се наврях в "Малката Африка" под Монмартър. Париж има много лица, исках да видя колкото се може повече..

Освен чернокожи, в Париж има и плъхове. Ходят по улиците като котки, особено нощем.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 22:33 от Tintina

# 492
  • ВАРНА
Simple Smile
Във Франция трябва да се внимава с думата "негри" (nègres на фр). Нямам представа дали обръщението les blacks ги обижда също.

# 493
  • София
Останах без думи. Какво очаквате да ви направят? 🤣🤣🤣

# 494
  • София
Мен през 1997г. (тогава бях под 20 г.) един чернокож ме шляпна отзад в парижкото метро. Това беше първият ми досег и беше доста шокиращо. В България никога не ми се е случвало подобно нещо (с директен контакт). Свиркане, подвиквания считах за нещо обичайно, но без физически допир. На всичкото отгоре нямаше и какво да направя в отговор на провокацията.

Общи условия

Активация на акаунт