Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 72

• 70 521
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Качвам какво купих, пък отзиви ще са по-натам. 😄
- 2 черни молива и средният е кафяв (сори за светлината)
още едни червило и молив към колекцията 😁
още едно червило, пише, че е водоустойчиво. Има лек перлен блясък.
- молив-сенки за очи - доста меки и приятни, мацнах малко на ръката, не се изтрива лесно. Предполагам с някаква база ще е още по-добре.
тука сме вече на Консанс Карол - и двете са руж, но едното го взех по-кафяв нюанс за бронзер 🫣 розовото има леки много леки бляскави частици.
- натурални сапунчета за лице, по 1,60 и нещо са 🫠 ще редувам сапун с измивен гел.
- и тези нещица. Водата от коприва ще я ползвам за маските с билки.

Това е от днешният шопинг.
Мисля, че презаредих добре.

Забранявам си вече да посещавам козметични магазини😬 прекалявам вече. 😬

Допълвам със снимка от снощи на устните с молив и червило на импала, целувки, пиене от чаша и суши 😬 това е на края на вечерта :

# 436
  • Deutschland
Констанс Карол не съм виждала от 25 години сигурно. Леле, къде ме върнахте ♥️. Пудрата им беше топ едно време, била съм още тийн и с първи опити в гримирането. Хубаво е, че ги има още.

# 437
Констанс Карол не съм виждала от 25 години сигурно. Леле, къде ме върнахте ♥. Пудрата им беше топ едно време, била съм още тийн и с първи опити в гримирането. Хубаво е, че ги има още.
Аа и пудра имаше на КК, но помня, че на мен ми идваше една идея по-тежка тогава. Иначе и на импала си имаше всички продукти, и пудрите и фдт и коректори.. абе готина работа. 😀
А пудрата се води и антибактериална.
Иначе от дм си взех на Катрис ето това, пудра е и е розовееща, нали скоро станаха вайръл розовите пудри 🤷♀ Вчера сложих от нея само под очите, че там обикновено ми се събира фдт и коректора, ами нямаше мърдане.

Ползвах и кремообразния вариант преди време, закриваше наистина тъмни кръгове, обаче не можех да съчетая отгоре върху него какво да сложа, че да е фиксирано.

В търсене съм сега (оглеждам се само!) на хидратиращ фдт, да не стои като омазнен завършех. Да не тежи и да не е като маска.
Пробвах няколко тестера на ръката и най-ми допадна този.

Средна покривност, плюс ниацинамид и не ми се вряза в бръчиците на ръката.. ама не знам, ако някой има други предложения. До 20 лв 😁

# 438
  • София
СС крема с фактор 50 за куперозна кожа на Уриаж е точно това, не лъщи,покрива и хидратира . Ползвам го ежедневно над крема

# 439
Азара, хидратиращ бюджетен фдт е обикновения Афинитон на Мейбълин. Аз го преоткрих около раждането на малкото ми дете ( използвах го точно първите месеци в периода на недоспиване) и в комбинация с малко руж и коректор под очите, много свежо изглеждах.
Ще използвам темата за да ви питам нещо по-различно. Всички видяхме скока в цените на стоките последните месеци. Налага ли ви се да правите компромиси заради поскъпването на козметиката? Все си казвам, че някои неща са добра инвестиция, обаче вече ми идва нагоре и се ограничавам или заменям някои продукти с по-евтини, колкото и да не ми се иска. Отделно и голямата ми дъщеря вече е на 10 години и консумацията на шампоани, пасти и душ гелове рязко се вдигна 😆

# 440
  • Deutschland
Само Дав не купувам вече. Подразниха ме с този скок в цените. При другите марки има увеличение, но минимално.
Харесват ми много, особено Дерма Спа серията, но ще чакам да ги заредят в паралелния внос.

# 441
СС крема с фактор 50 за куперозна кожа на Уриаж е точно това, не лъщи,покрива и хидратира . Ползвам го ежедневно над крема
+ 1 глас за Юриаж, само че аз полвам крем на bariesun със SPF50, нанасям го върху дневния крем. По-конкретно, доволна съм от тези: https://www.notino.bg/uriage/bariesun-zasshiten-krem-za-lice-i-t … pf-50/p-16124675/; и тониран, имат 2 нюанса, по-светъл и по-тъмен, предпочитам ги пред ФДТ: https://www.ozone.bg/product/uriage-bariesun-slantsezashtiten-to … tal-spf-50-50-ml/.
Азара, не можах да устоя, поръчах си моливи на Импала, ще снимам като дойдат. Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 22:46 от Veryberry

# 442
Констанс Карол не съм виждала от 25 години сигурно. Леле, къде ме върнахте ♥. Пудрата им беше топ едно време, била съм още тийн и с първи опити в гримирането. Хубаво е, че ги има още.
Аа и пудра имаше на КК, но помня, че на мен ми идваше една идея по-тежка тогава. Иначе и на импала си имаше всички продукти, и пудрите и фдт и коректори.. абе готина работа. 😀
А пудрата се води и антибактериална.
Иначе от дм си взех на Катрис ето това, пудра е и е розовееща, нали скоро станаха вайръл розовите пудри 🤷♀ Вчера сложих от нея само под очите, че там обикновено ми се събира фдт и коректора, ами нямаше мърдане.

Ползвах и кремообразния вариант преди време, закриваше наистина тъмни кръгове, обаче не можех да съчетая отгоре върху него какво да сложа, че да е фиксирано.

В търсене съм сега (оглеждам се само!) на хидратиращ фдт, да не стои като омазнен завършех. Да не тежи и да не е като маска.
Пробвах няколко тестера на ръката и най-ми допадна този.

Средна покривност, плюс ниацинамид и не ми се вряза в бръчиците на ръката.. ама не знам, ако някой има други предложения. До 20 лв 😁
Точно този си купих наскоро, доволна съм, като го нанасям изглежда малко оранжев, но после се слива с кожата ми и стои естествено. Не мирише на нищо, което за мен е най-големия плюс. Купих го от Нотино, за 10 лева, доволна съм.

# 443
Азара, не можах да устоя, поръчах си моливи на Импала, ще снимам като дойдат. Flowers Hibiscus
[/quote]
Айдеее, поведох Ви и Вас 😬

# 444
Хелия и аз като теб се опитвам да намеря заместители на по-скъпите ми продукти с по-евтини.
Например ползвам топящият се балсам на Avène ,който е уникален. Нооо ,нормалната му цена е дори над 60 лв. за 250 гр. , така че го смених с кремовете и мусовете за тяло на Nivea и съм доволна.
Вярно ,че пускат промоции ,но пак над 40 лв. е с промоцията ,а на Нивея 400 мл са към 14 лв. Ползвам серумът за лице на Avène Hyaluron Activ B3 ,който си е доста скъпичък за това ползвам на Скинциклопедия хиалуроновият ,който е доста приятен. И така веднъж ползвам евтин серум и веднъж ползвам този на Авен. Макар ,че се заредих с 2 крема и 2 серума от серията ,но не на веднъж разбира се.
Ако успея и бюджетен крем за лице като на Авен подобен да си взема ,ще е още по-добре.

# 445
+ 1 глас за Юриаж, само че аз полвам крем на bariesun със SPF50, нанасям го върху дневния крем. По-конкретно, доволна съм от тези: https://www.notino.bg/uriage/bariesun-zasshiten-krem-za-lice-i-t … pf-50/p-16124675/; и тониран, имат 2 нюанса, по-светъл и по-тъмен, предпочитам ги пред ФДТ: https://www.ozone.bg/product/uriage-bariesun-slantsezashtiten-to … tal-spf-50-50-ml/.
Ползвам последния от няколко години, но доста оранжевее и го смесвам с един ББ крем.

# 446
aDream, аз имам по-светлия и не оранжавенее, но го ползвам предимно зимата. През лятото като понатрупам тен минавам на този без тониране, за да нямам разлика с цвета на врата.  Nature Sunny

Относно козметиката, до скоро най-скъпият ми крем беше слънцезащитата на Юриаж и Биодерма.
Преди няколко месеца обаче се изглезих с куфар козметика на Ланком и този сет се оказа много по-хубав от всичко, което съм ползвала преди него. Заради цената, взех за проба дневен и нощен крем на Юсерин, тъй като съм изключително доволна от анти-пигментния им околоочен крем. Добри са, но ароматът /макар и лек/ не е моят и дневният крем прави кир ефект със слънцезащитата ми на Юриаж, а я ползвам от много години и не бих я сменила.
Трябва да призная, че почти не ползвам грим, само спирала или молив/леки сенки за очи, рядко гланц за устни. Без ФДТ, без ружове, пудри, коректори и т.н., та успешно балансирам по-скъпите покупки напоследък. Избягвам успешно ценовите разлики като пазарувам онлайн и видя ли нещо на добра цена - взимам по няколко /в това число филтри за кана, таблетки за съдомиялна и др./.
И по темата - да похваля този прекрасен почистващ гел на Avene - на супер цена 20лв за 400ml, а опаковката с помпа го прави много удобен и икономичен: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019682 Flowers Cherry Blossom

# 447
Veryberry ,сега използвам този измивен гел на Avène и ми е много любим. Препоръчвам ти и този измивен на Avène ,също е изключително нежен и не изсушава кожата.

И двата успешно премахват водоустойчива слънцезащита. Години наред ги ползвам. Абсолютни любимци.

# 448
  • София
От кой околоочен крем на Eucerin сте доволни?

# 449
От кой околоочен крем на Eucerin сте доволни?
Sunshine_Reggea, много съм доволна от този: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025153/.
Взех си и този за дневен за по-слънчевите дни като основа за грим: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030011806, хубав е, попива бързо, но ми е някак по-сух.
Сега съм с този, наскоро го взех за малко над 60лв от Мейкъп https://www.notino.bg/estee-lauder/advanced-night-repair-eye-sup … m-s-gel-tekstura/ и не само хидратира добре, а видимо "плъмпва" зоната около очите, определно бих повторила, но първо ще тествам и Clarins. С тънка и чувствителна зряла кожа съм.

mavina1380, благодаря Green Heart , задължително ще го пробвам.

Светли Празници на всички, бъдете здрави!  Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт