Януарски бебета 2024г /тема 3

• 5 822
  • 165
  •   1
Отговори
# 15
Наде, какви са ти притесненията относно ваксината за морбили? Четох доста за всичките ваксини покрай баткото, из чуждите сайтове и форуми също проучвах тогава.
Аз искам и за варицела да сложа, че пак тръгва из градините, а баткото ходи и хич не ми се иска да я карат в пълната й сила. Познавам твърде много деца, които лежаха в болница заради тази уж "лека" шарка.

# 16
Бобии ,извинявай за въпроса . Ако мога да попитам последното раждане нормално ли беше или секцио,че не помня?! 😊
Понеже и ние искаме второ бебче,Но при мен се наложи спешно секцио и се чудя кога е най-подходящия момент.

# 17
Бобии ,извинявай за въпроса . Ако мога да попитам последното раждане нормално ли беше или секцио,че не помня?! 😊
Понеже и ние искаме второ бебче,Но при мен се наложи спешно секцио и се чудя кога е най-подходящия момент.

Секцио бях.
При мен даже е малко по-особено. 2021-ва имам секцио. Сега през 2024г опитах нормално, но пак стигнах до секцио. И точно затова толкова ме плаши тази нова бременност, но АГ каза, че е далече от белега и ми се оформя задна плацента, което е добре. Но задължително ще ме среже пак и то по-рано този път.

Направи си контролен преглед и попитай. Аг най-добре може да прецени дали си готова за нова бременност. Иначе по протокол повечето се застраховат като казват 2 години. След първото секцио Вецев ми даде зелена светлина на 6-ия месец.

# 18
Момичета, извинявам се за въпроса, но някоя мама има ли някаква представа детските защо са 84лв, а не 50 Rolling Eyes

# 19
Не разбрах защо поста ми относно ваксината за морбили беше изтрит?
И щом е така и се докладва на модератор, не виждам смисъл повече да коментирам в тази тема.

# 20
Не разбрах защо поста ми относно ваксината за морбили беше изтрит?
И щом е така и се докладва на модератор, не виждам смисъл повече да коментирам в тази тема.

Аз не съм го видяла май. Какво за ваксината? В тази тема ли беше, или в предната?
Странно ми е да се трие, нали идеята е да се обсъждат такива въпроси.

# 21
И аз явно не съм го прочела..

# 22
Ееееееее, и а исках да прочета за МПР ваксината. Сега ще обясня на две на три- през 90те години се появява проучване, кое свързва ваксината за МПР с аутизма, но след публикуването на разработката тя бива дискредитирана, а автора й дори бива лишен от докторската си степен. Общо взето не се намира връзка между двете- ако аз ям домати и серийните убийци ядат домати, това не значи че ако ядеш домати ще станеш сериен убиец. Факт е, обаче, и това, че едни от ранните симптоми на аутизъм се наблюдават около годинката, когато всъщност се слага и МПР ваксината. Директно зададох този въпрос на моята педитърка с 40г стаж, която смея да твърдя е изключително адекватен лекар, обновяващ знанията си и в крак с нововъведенията- та тя каза, че нейните внучета са ваксинирани Simple Smile Морбилито, паротита и рубеолата са едни изключително тежки заболяванията, които за съжаление могат да доведат до трайни увреждания дори до смърт. Та да, затова става въпрос

# 23
Въпросната статия, ако не греша е от 85-та година и оттогава е многократно преразглеждана, изследвана и оборвана.
Имам познато детенце, което е със заболяване от аутистичния спектър. Майка му също обвини тази ваксина, но истината е, че той даваше характерни симптоми още преди годинката и съответно поставянето ù. Просто за всеки родител е трудно да приеме такава диагноза и търси кого и какво да обвини. Аз поне така си го обяснявам.

# 24
Анджи и аз не съм успяла да прочета какво си писала...иначе и аз съм секцио и доцента който ме ряза каза 2 години...ама после вика поне една 😂
За морбилито и аз много четох...предишната ни педиатърка,която се пенсионира,според мен е много добър специалист...та и тя каза моите деца и внуци имат всички ваксини...дори и тези които не са задължителни...тя също каза,че аутизма се проявява по времето ,когато се слага ваксината...каза и че болестите от които ни пазят ваксините са.много по страшни...имам позната не си ваксинира детето...разчита на масовия имунитет...питах я ,а не те ли е страх ,ако се разболее от някой от тези болести...не получих отговор...

# 25

Отпразнувахме рождения ден на моето момче 😊

# 26
Момичета за нас точните обувки се оказаха биомеханикс...много добре върви с тях...озни ден след ваксина пневмококи малката плака цял ден ...болеше я ужасно крачето и не искаше да стъпва на него...
Как ще ви слагат на вас морбили знаете ли...дали подкожно или мускулно...
Иначе и съня още неможем да оправим...цяла вечер се събужда и си търси гърда...не е от глад ,а за успокоение според мен...мисля да пробвам отбиване след като поставим морбилито

# 27
Мами, някоя от вас или около вас пробвала ли е капките соно бимби - за сън? От марката на Газ бимби, изцяло натурални ги пишат ..

# 28
Мами, някоя от вас или около вас пробвала ли е капките соно бимби - за сън? От марката на Газ бимби, изцяло натурални ги пишат ..
Ние ги пробвахме по препоръка на педиатъра . На нас не ни помогнаха,даже след като ги спряхме съня на малката се подобри.

# 29
А как се дават? Преди лягане вечер или?

Общи условия

Активация на акаунт