Януарски бебета 2024г /тема 3

• 5 822
  • 165
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, мами на вече пораснали бебета! Heart Eyes
Bobby_g честита бременност! Всичко да е наред пожелавам!

Моята госпожица стана на 1г в края на декември, проходи на рождения си ден. Още я кърмя, но вече към отбиване отиват нещата, тя не се храни през нощта.

Правихме прощъпулник, хвана водните боички. Кръщене мисля да правя лятото, но в по-тесен кръг, че на рождения ден събрахме 50 човека и честно казано не ми се занимава отново с такава организация..

Аз също трябва да отида на преглед при гинеколог, не съм правила цитонамазка. Все още не мислим за още едно дете сякаш.. въпреки че започна да ми липсва новородения период, дори някак гузно се чувствам за бякои моменти и как съм подхождала, но така съм го усетила явно.

Аз съм за ваксините и поставят всички задължителни на дъщеря ми, а дори и такива по желание. Също мисля да я ваксинирам против варицела, покрай нас деца доста кофти я изкараха. На мнение съм, че няма такава болест, която е по-добре да се преболедува, в случай, че има ваксина срещу нея.

Наскоро бяхме всички вкъщи с грип и беше доста неприятно, но мина. При мен и мъжът ми за около 5-7 дена, при малката за 10, защото не искаше да пие т@мифлу и го плюеше, зор си беше. Затова и отменихме малко пневмококовата ваксина, дано не я понесе тежко..

# 31
А как се дават? Преди лягане вечер или?
Да,на нас ни казаха преди вечер лягане

# 32
Ето това е от сайт на аптека за начин на употреба:

Препоръчителен дневен прием:

За деца от 0 до 6 месеца: 5 капки дневно

За деца от 6 до 12 месеца: 10 капки дневно

За деца от 1 до 3 години: 15 капки дневно

За деца над 4 години: 20 капки дневно

Препоръчително е проемът да става преди лягане или когато е необходимо.

Продуктът може да се разрежда с вода или други напитки (чай, мляко, лайка, сок и т.н.).

А как се дават? Преди лягане вечер или?

# 33
Здравейте, мами на вече пораснали бебета! Heart Eyes
Bobby_g честита бременност! Всичко да е наред пожелавам!

Моята госпожица стана на 1г в края на декември, проходи на рождения си ден. Още я кърмя, но вече към отбиване отиват нещата, тя не се храни през нощта.

Правихме прощъпулник, хвана водните боички. Кръщене мисля да правя лятото, но в по-тесен кръг, че на рождения ден събрахме 50 човека и честно казано не ми се занимава отново с такава организация..

Аз също трябва да отида на преглед при гинеколог, не съм правила цитонамазка. Все още не мислим за още едно дете сякаш.. въпреки че започна да ми липсва новородения период, дори някак гузно се чувствам за бякои моменти и как съм подхождала, но така съм го усетила явно.

Аз съм за ваксините и поставят всички задължителни на дъщеря ми, а дори и такива по желание. Също мисля да я ваксинирам против варицела, покрай нас деца доста кофти я изкараха. На мнение съм, че няма такава болест, която е по-добре да се преболедува, в случай, че има ваксина срещу нея.

Наскоро бяхме всички вкъщи с грип и беше доста неприятно, но мина. При мен и мъжът ми за около 5-7 дена, при малката за 10, защото не искаше да пие т@мифлу и го плюеше, зор си беше. Затова и отменихме малко пневмококовата ваксина, дано не я понесе тежко..

Благодаря ти!  Дано!
За гинеколог не отлагай. Принципно 6 месеца след раждане е добре да минаваме прегледи.
Ние онзи ден сложихме последната пневмококова ваксина. Другия месец трябва да сложим тази против паротит и рубеола и след това и аз планирам против варицела. Има и още една, която вземам от Австрия против кърлежов енцефалит. Слагам и нея, защото често гостуваме в Австрия и Германия при лелите  а там не обработват срещу кърлежи изобщо, просто хората се ваксинират.
На мен си мисля да сложа реваксина против коклюш, че да не треперя, както с януарчето (ако помните, имаше бум на болестта като раждахме и съветваха да се ваксинират брееменните). В тази връзка, знаете ли за други такива ваксини, които е добре бременната да си постави, за да създаде имунитет за бебето поне в началото?

# 34
А тази за кърлежите дали я има тук?

# 35
А тази за кърлежите дали я има тук?

Не. Имало я е, но е спряна. Има я в Австрия, май и в Германия. Ще видя как беше името и ще ти го напиша. На мен баткото много ми го хапят кърлежи и много ме е страх от тях

# 36
Кристалче аз съм пробвала бимби капките за сън...дори си мисля ,че влошиха положението...сякаш корем я болеше от тях...сега давам шуслерова сол 7 за сън...но само от 3 дни ...не виждам ефект...има и дормикинд ще пробвам и него...аз вече незнам какво да пробвам...събужда се на всеки час и това
 е...
Купих и чай на слийпи за сън и при зъбоникнене....еее тя толкова обича всякакъв чай ,но точно този не го иска...а не докарва лошо...давах и със спринцовка...и от него никакъв ефект...
Боби ако може напиши ваксината как се казва тук за да видим всички
Мисля си,че от зъбите се буди така...защото се извива цялата и започва дада си търка лицето...
Ако ще е така до изникването на всички зъби скоро сън няма да видя...имаме едвам 3 зъба...
Аз успях да пусна цитонамазка чак 1 година след раждането...поне там всичко е наред първа група е
Аз започнах да не кърмя през деня и през вечерта не давам...само преди сън и сутрин...3 дни доста напрегнати ми бяха гърдите и на 4тия омекнаха...опитвам се да отбия и аз..

# 37
Ох не знам, някъде прочетох, че след годината вече трябва да спираме млякото преди сън, заради бъдещи кариеси... а то при нас не е само преди сън, а и през нощта..

# 38
Ох не знам, някъде прочетох, че след годината вече трябва да спираме млякото преди сън, заради бъдещи кариеси... а то при нас не е само преди сън, а и през нощта..
И при нас е така.. Пие мляко и ако не заспи веднага а след 30мин яде пак.. през нощта 1-2пъти (различно)

# 39
За млякото преди сън има логика. Аз промених режима на дъщеря си, когато беше на 10 месеца. Кърмена е, но преди нощния сън има АМ. Това АМ го изместих да е преди банята. Тоест мляко->баня и миене на зъби (с което се предовратява кариесът)->масаж->в чувалчето и я слагам в кошарата. Ползи от пиене на мляко до 2 г. има и аз искам тя да пие мляко, така че това правя като превенция.
Ако пие мляко детето през нощта обаче, няма как да се извърши това. Може би консултация със зъболекар и съвет от такъв. Гадно е насилственото спиране на мляко, трябва да има начин..

# 40
Направо си яде като гладен, не е като да е от зъби и да се успокояват венците само. Някоя майка като чуя да каже спрях му/й млякото още еди си кога .. е как го спираш ..
Според мен децата си го спират .. или поне поддават на спиране .. не знам.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:35 от krystall

# 41
Кристалче и при нас е така...не е като да си чеше зъбите .. Суче си и то няколко пъти...почти всяка сутрин сме с пропуснал памперс от препълване....твоето момче веднъж на вечер ли се буди

# 42
А 2 3 4 пъти, снощи например едното шише на 2 пъти и после още един път. Отделно ако сънува или пък зъб .. ама айде това вече е отделно. Но яденето редовно..

# 43
Същата работа...а снощи от 1 до 8 се събуждше на всеки час...

# 44
И при нас напоследък има много чести събуждания и си суче като гладен... Сега беше болен 3 дни и го мъчат зъбки и съня стана съвсем разбит... Но се надявам да е временно... Искам да попитам на някоя бебето получавало ли е обрив като алвргична реакция и ако да как го лекувахте? Педиатърката каза само да спра антибиотика и да чакам ще се оправи сам...

Общи условия

Активация на акаунт