Януарски бебета 2024г /тема 3

• 5 822
  • 165
  •   1
Отговори
# 45
За млякото преди сън има логика. Аз промених режима на дъщеря си, когато беше на 10 месеца. Кърмена е, но преди нощния сън има АМ. Това АМ го изместих да е преди банята. Тоест мляко->баня и миене на зъби (с което се предовратява кариесът)->масаж->в чувалчето и я слагам в кошарата. Ползи от пиене на мляко до 2 г. има и аз искам тя да пие мляко, така че това правя като превенция.
Ако пие мляко детето през нощта обаче, няма как да се извърши това. Може би консултация със зъболекар и съвет от такъв. Гадно е насилственото спиране на мляко, трябва да има начин..
Мога ли да попитам вие каква паста за зъби ползвате,предполагам без отмиване.

Майчета започнахтр ли да ги слагате на гърне,ако не сте кога мислите. Ние вчера купихме но сега сме в процес на опознаване 😅 дърпа се и не иска да сяда там. Не искам да и давам зор даже се чудя дали да не изчакам още малко.

# 46
За млякото - до дете си е. Имам 2 момчета -на 3г и на 1.
Баткото до 2 години и 2 месеца пиеше мляко (АМ) и преди заспиване, и поне веднъж нощем. В момента е на 3г и няма кариеси. Пазете ги от сладки неща и боклуци, те правят кариесите -това бяха думите на моя стоматолог.
Януорчето си махна само АМ преди около 3 месеца. Просто около седмица правех и хвърлях, защото го отказваше. Накрая просто се предадох и спрях да правя.
Така че си е до дете. Оставете ги тия перфектни майки, дето всичко са направили по учебник.

За гърнето също на база личен опит съветвам да не се бърза, за да не се получи обратен ефект. Баткото категорично не пожела гърне. Директно седна на тоалетната с допълнителна седалка. Беше на 2г. Аварии с голямата нужда не е имал. Един път се напишка. Излишно е да мъчите и Вас си, и детето твърде рано. Никъде в световен мащаб не притискат децата толкова рано да ползват гърнето. В грурота на баткото имаше майки, успели да свалят памперса преди годинката. Всичките деца до едно минаха през регресия около година и половина-две и практически втори път се мина през същото пране и нерви.
Та, водете си се по децата и не си образувайте допълнителни нерви.

# 47
За гърнето съм на същото мнение като Bobby_g.

Относно пастата за зъби - миех ги с вода, тя има 4 зъба. Мисля да взема вече паста, стоматолог ми я препоръчвал на бочко бебешката, но събирам и други препоръки.

# 48
Аз с баткото пробвах всички пасти тук на пазара, но му се повдигаше. Доста време му миех зъбите само с вода, докато сестра ми не ми намери някаква немска паста, та и досега мия с нея. Сега ще почвам наново с малкия пробите.

# 49
Гърнето го започнах около 8 9м. В началото ревеше, един такъв се чудеше къде е и искаше да става - това първите 2 3 пъти. После взе да пиша, постепенно и да ака. Сега всяка сутрин е на гърнето и няма проблем с него. Понякога го слагам и по няколко пъти, понякога само веднъж, но сутрин задължително.

# 50
KittyCorner софи имаше такъв обрив,а след това и афти,а на приятелка си остана само с обрив по тялото и при двете беше коксаки вирус..може фенистил да даваш,ако сърби..
Ние ползваме паста за зъби на wooden spoon..
 Малката я слагам на гърне откакто си седна стабилно на дупето...някъде от 7мия месец ...но не я насилвам за малката нужда...слагам я по веднъж на ден само да се изака...ако не стане от първия път тогава я слагам пак...изака ли се не я слагам..плака само един два пъти в началото и от тогава максимум 5-6 пъти да е акала в памперса...чака да я сложа на гърнето и веднага си върши работата 😂
Как сте с говоренето и имитирането...
Малката доста думи казва ,а от скоро и жестове имитира и показва и бърбори нейните си

# 51
Аз също слагам на гърне откакто седна стабилно просто защото още откакто беше на 3 месеца не искаше да ака в памперса.. Чакаше да го махна всеки път 😅сега ака и пишка там всеки път дори спря нощно време да пишка в памперса ... понякога ако иска да седне на гърне знае къде стой и го сочи сам...но все още не го държа без памперс през деня и ноща далеч съм от мисълта че скоро ще може да остане без 🤣 за думи казва доста и издава звуци на животни... Имитира ни постоянно даже и когато не трябва...когато се закашлям и той се прави че кашля... ако започна да шептя, шепти и той 🤣

# 52
А ядки под някаква форма въвел ли е вече някой от вас...казаха ми,че мога примерно да и направя нещо с бадемово брашно...нямам си идея как да ги въведа ,а само те останаха...мед и дадох естествено минал термична обработка...хапва си домашни меденки...та искам и ядките да въведа

# 53
Предполагам фино смлени орехи на кекс би било окей Simple Smile Хапва и чакате 3дни за реакция. Може също фъстъчено масло в нещо

# 54
А ядки под някаква форма въвел ли е вече някой от вас...казаха ми,че мога примерно да и направя нещо с бадемово брашно...нямам си идея как да ги въведа ,а само те останаха...мед и дадох естествено минал термична обработка...хапва си домашни меденки...та искам и ядките да въведа

Аз дадох бадемово брашно с палачинки.
2 яйца, 1 банан, 1 лъжица бадемово брашно.
Намачквам банана и го разбърквам с яйцата и брашното. Върху тиган за палачинки със супена лъжица слагам по лъжица от сместа на 5-6 места и като са готови от едната страна, обръщам и от другата. Стават страхотни бебешки палачинчета и му давам сам да си държи и яде. Любима закуска е вкъщи. От батковците чат-пат бебо не може да се дореди 😅

# 55
И аз така ще пробвам или на палачинки или нещо с добре смлени орехи.
Момичета кажете памперс който да не пропуска вечер...понеже вечер не сменям и много често сутрин е мокра...понякога е препълнен и затова...но понякога си е празен просто от въртенето...то е цяла вечер търкаляне из цялото легло...само на челна стойка където не спи 😁

# 56
Ми ние сме с pampers premium care от самото начало, вече е с 5ца около 11кг е, не съм имала пропускане до сега. Другия вариант е pampers night pants. Може би трябва да минете на следващ размер. Сменям памперса към 21:00 и после към 8:30

# 57
През нощта храниш ли? И при нас се случва да пропусне с 5цата на премиум кеър, но той си яде ..

# 58
  • София
С Huggis Еxtra care, Babylino и Libero нямаме пропуск. Ядки давам под формата на тахан в каша.

# 59
Момичета, вчера една майка беше пуснала анкета във фб група за по-засищащо АМ, подходящо за 12++. Според вас има ли разлика в млеката и засищането от тях?

Общи условия

Активация на акаунт