Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 280
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 480
Една позната свекървата се казваше Валентина ,а не искаше и избра името Виктория,като замаза положението че първата буква е на нея .

# 481
А, тя ей сега ще тръгне да се прибира при родителите си, защото аз съм й казала да го направи. Форум е, поставена е тема за обсъждане и казвам какво аз бих направила, ако се озова в подобна ситуация. Естествено, че е компромис да се хване да забременява и ражда от вечно отсъстващ мъж, който няма да познава децата си и не се знае какви ги върши през тия 8 месеца, в които липсва. 
Трябвало е мъжът и свекърите още в началото, когато са давали апартамента да си заявят условията. Момичето е щяло да прецени дали я устройва и да реши дали иска изобщо да стои в тази връзка. Те не са го направили, а започват да й извиват ръцете, когато тя вече живее там и е бременна. Това е отвратително, подло и просташко поведение от страна на мъжа и родителите му и аз бих реагирала много драстично

# 482
Аз ако съм свекърва няма да се разсърдя и така да създам раздор в семейството на сина си, но като снаха, която ще ражда и някой ми се намеси за името, определено ще ми стане неприятно.

# 483
  • По света и у нас
Да се изнесат от апартамента и да си кръстят детето както си искат. Днес ще е името на детето, утре ще е нещо друго, този апартамент ще им излезе златен. Таткото в случая има претенции но реално само един секс е направил - майката носи бебето заедно с всичките му проблеми, опасности и неудобства и ще се разпори накрая, а майка му и татко му са поднесли един апартамент за да може сина им да не се напряга с много работа.

# 484
Таткото никога няма да излезе от апартамента, негов си е все пак и да се откъсне от полата на мама. Та девойката трябва да е наясно с това, както и че няма да има подкрепа от мъжа си. Цял живот ще трябва да слуша и изпълнява това, което маминка каже. Дали я устройва, тя трябва да си прецени. И винаги ще бъде чуждият човек в това семейство, защото свое няма да има.

# 485
Ако се налага име, защото е даден апартамент, какво правим в случай, че се разведат след това? Името остава за цял живот, жилището - не. Не е равностойно.
Отделно,  интелигентни хора не биха създавали проблеми на бременна, а биха намерили компромис. Без инати и разправии.

# 486
  • София
Компромис дължи на мъжа си, не на целия му род.

# 487
От 10 човека, поне 8 не си харесват името, това са мои наблюдения поне при по-младите хора. Особено при жените. Така че няма особено значение кой как се казва. Същевременно почти всеки се ласкае, ако "му повторят" името. Не вярвам другият дядо в случая да е безразличен, че кръщават на него, т е и жената спазва някаква традиция. Извън "казуса на свекърите", ситуацията се свежда до това, че бащата иска неутрално име, защото Петра никак не му харесва, а майката държи на традицията да се кръщава на родител. Но никакви упреци няма към нея и никакви съвети да направи компромис, защо?

Другите държави също имат традиции и на север и на юг кръщават напр. на бащата. Там какво да кажем, не само второ и трето име(или както се образува според правилата им), а и първото дословно е свързано с мъжкия род.

# 488
Не съм чела коментарите, но същата история съм я виждала на живо вече няколко пъти. Мога да разкажа продължението. Вечен тормоз и натякване на снахата, че тя няма нищо. Как жилището си е лично тяхно или на безценния им син. Раздялата на младите дали ще е сега, след 5 или 15 години, е просто задължителна.

Не преувеличавам. С така зададените параметри няма нито един щастлив брак, който да се е задържал. Свекърите са проклети и неприятни и всичко е предопределено.

Светкавица, е как да няма значение името Simple Smile Ще ми каже свекървата, че иска малка "Дарина" и аз ще се съглася...? От какъв зор? За "Тодор" да не говорим.

# 489
Момичето е направило голям компромис да се хване с такъв

А, виж тук вече ще изразя съмнение. Дали е било компромис или точно моряк с родители, които могат да дадат няколкостотин хиляди за апартамент и обзавеждане, ѝ се е сторил джакпот... особено, ако наистина е от друго населено място и от семейство в друго финансово положение... Щом си от Варна, сто на сто имаш поне няколко такива примера.

Няма доброволно да напусне апартамента, обзалагам се. Въпреки, че това е най-разумния вариант.

# 490
Може просто да се е влюбила в този мъж. Откъде да знае, че ще иде в семейство Адамс?

Направо да го кръсти детето Тодорина, че да е на двамата свекъри! Ужас. Почне ли се с името, стига се до развода. Моля авторката след години само да пише кога се е случил точно.

# 491
Да кръщава децата на когото иска, но да се избави от позицията на детето, което иска всичко и то без да преживее какъвто и да е дискомфорт;)
Не е първата, която е изненадана, че няколкостотин хиляди плюс свекъри на разположение за гледане на деца вървят с условия. Но от нея зависи дали ще остане в това положение или наистина ще издигне знамето на независимостта.

# 492
Нито мъжът, нито свекърите искат компромисно име. Искат да е на тях или производно на техните. Това не е компромис.
Компромис би било някакво произволно име, харесващо се на двамата родители, но нито мъжът, нито неговите родители са съгласни.

# 493
Тя е млада и не й е ясно за какъв ужас иде реч тепърва. Ако е моя дъщеря, сигурна съм, че ще се изпокарам завинаги със свекърите й, каквото и решение да вземе тя.

# 494
  • Пловдив
Още на първата страница пише специално за свекървите, че нямат нищо против неутрално име.
Тъстовете нямат възможност да купят апартамент.
Свекърите нямат нищо против неутрално име.

Общи условия

Активация на акаунт