Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 101
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 855
  • Пловдив
Е, няма значение на нас кое ни харесва и кое - не, така е.
Бащата също не е ясно защо и докъде настоява - не харесва името, не харесва тъста, държи неговите родители да са номер 1 - според това има и нюанси в преговорите. Но трябва и двете страни да имат желание за отстъпка. Двете страни са родителите на бебето.

# 856
Авторката по някаква причина избягва да отговори на въпроса защо свекърите са против детето дае кръстено на дядо Петър, след като са съгласни на неутрално име?  И защо след като свекъра има внучка на негово име е тая драма и тази внучка да е на тях ? На никой ли не му идва наум, че това е обидно и за  снахата и за баща и ?

# 857
На мен мисълта ми беше, примерно, дали може да се измисли някакво съчетание между две имена, в случая това на тъста и на някой от двамата свекъри! Но като се замисля ми се струва трудно да се получи.

# 858
Много се изместихме от темата, стои отгоре.
Предлагам всяка да отговори едносрично, като аз казвам не.

И от мен имат не. Да пробват догодина пак 😂😂

# 859
Авторката по някаква причина избягва да отговори на въпроса защо свекърите са против детето дае кръстено на дядо Петър, след като са съгласни на неутрално име?  И защо след като свекъра има внучка на негово име е тая драма и тази внучка да е на тях ? На никой ли не му идва наум, че това е обидно и за  снахата и за баща и ?
Как защо! Нали се говори за това че са им купили апартамент, и от тази гледна точка явно ще бъде обидно детето да бъде кръстено на бащата на жената.

# 860
Най-добрият вариант е този, при който има най-малко обидени или поне родителите са доволни.
Ъъъ, при конфигурация трима срещу една някак си решението е предрешено ясно в чия полза.

# 861
Най-добрият вариант е този, при който има най-малко обидени или поне родителите са доволни.
Ъъъ, при конфигурация трима срещу една някак си решението е предрешено ясно в чия полза.
Добре де, мъжът ти от малък иска да си кръсти сина Исус, ама на никого от останалите не им харесва, на теб също.Ама той много иска и си е мечтал за това име.
Какво правиш в случая?

# 862
Къде се каза, че тяхното трябва да е отпред?
Нали условието е да не е на тъста? Нека Вероника уточни после. И ако са съгласни да сложат Петра за първо, значи всички дружно харесват самото име?

Сега погледнах името на първото им внуче - Теодора Мария. И там май е имало преговори...

# 863
Къде се каза, че тяхното трябва да е отпред?
Нали условието е да не е на тъста? Нека Вероника уточни после. И ако са съгласни да сложат Петра за първо, значи всички дружно харесват самото име?

Сега погледнах името на първото им внуче - Теодора Мария. И там май е имало преговори...
Снахата не иска двойно име.Това отпада.Никъде не е имало задание кое да е първо.

# 864
Теодора Мария си е баш на свекъра, защо се правят на луди?

# 865
Теодора Мария си е баш на свекъра, защо се правят на луди?
Не се правят, луди са си. Другите около тях се опитват да подлудяват. Включително и бременна жена. Ето това е отвратително то в ситуацията.

# 866
Снахата не иска двойно име.Това отпада.Никъде не е имало задание кое да е първо.
За снахата разбрахме. Но писа, че свекървата е предложила двойно име, кое е името? Бъдещият татко какво мисли за предложението на майка си за двойно?

# 867
  • България
Предлагам морско име като Марина или Патриша на дядо си Петър. Нали такива чужди имена са модерни в България.

# 868
Четейки тази тема, се радвам, че и двамата с мъжа ми влязохме във връзка, а малко по-късно и в брак, с голите си задници, и ведър оптимизъм в бъдещето.

# 869
Скрит текст:
Добре де, мъжът ти от малък иска да си кръсти сина Исус, ама на никого от останалите не им харесва, на теб също.Ама той много иска и си е мечтал за това име.
Какво правиш в случая?
Говоря. Предполага се, че съм си взела интелигентен човек и ще стигнем до някакъв консенсус.
Ние всъщност сме говорили принципно за имена, аз харесах неговото мъжко, той не хареса особено моето женско и накрая стигнахме до три имена за всеки пол за когато се обебим, едното име от които е дословно на ММ.

В случая според мен ситуацията е много далеч от преговори и консенсус. Като съм виждала разни прояви, смятам, че нещата реално стоят така: Съгласието за неутрално име се тиражира пред хората, за да не изглеждат свекърите и синът им аборигени. Вътре в родата обаче натискът да се кръщава на свекърите продължава. Оттам и инатът на булката непременно да кръсти детето на своя баща.

Общи условия

Активация на акаунт