Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 179
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 870
Снахата не иска двойно име.Това отпада.Никъде не е имало задание кое да е първо.
За снахата разбрахме. Но писа, че свекървата е предложила двойно име, кое е името? Бъдещият татко какво мисли за предложението на майка си за двойно?
Снахата е отсякла Не и край.Не е имало
предложения.

# 871
Ами тогава Петродара Grin

# 872

Направо: Дар за Петър, да я кръстят
и да свършва този водевил.

# 873
Предлагам морско име като Марина или Патриша на дядо си Петър. Нали такива чужди имена са модерни в България.
Всъщност имаше една мода на римски имена сред момиченцата преди 10-15 години, та вместо Патриша, може да кръстят момичето Патриция. Гучи Grinning шегата настрана, на мен ми харесва много.

# 874
  • на село
На мен мисълта ми беше, примерно, дали може да се измисли някакво съчетание между две имена, в случая това на тъста и на някой от двамата свекъри! Но като се замисля ми се струва трудно да се получи.

Е как- Петродара става, като ще е Петромира, не пречи Петродара Grinning

А вече сте го предположили, ами става името, какво му е Grinning

# 875
Не е имало
предложения.
Аз разбрах, че свекървата е предложила двойно име, но не разбрах какво е имала предвид:
Говоря със свекървата-били неприятно изненадани,че бебето няма да е кръстено на тях.,ами на тъста.Тя сама е предложила двойно име...

# 876
Дано само детето хареса името, което ще получи.

# 877
Теодора Мария си е баш на свекъра, защо се правят на луди?
Тук направо са си две имена. Аз бих избрала Тихомира - има на Тодор и на Мария/Марин и се избягва всяка
страна да се обръща към детето с нейното си име.
Предлагам морско име като Марина или Патриша на дядо си Петър. Нали такива чужди имена са модерни в България.
В моето обкръжение има Патриция.
Петродара и аз го бях предложила.
Когато бях бременна една баба каза пред свекърите,  че името на детето трябва да го няма в рода. И да искаха, претенции не предевиха.

# 878
Докато не сме в това семейство, няма как да разберем какво се случва наистина и кой и дали дърпа нанякъде.
Има голяма вероятност всички участници да споделят вина за случката, има вероятност и някои да нямат вина.
За мен всеки един трябва да уважи другите и да има дипломатичност.Неутрално име и готово.
Ако сега всеки смята, че ако спечели битката ще спечели войната, то тежко и горко им на всички.
Иначе за анкетата: не на всички имена, свързани с Петра и производни.

НЧС, свекитата не са конкретизирали имена.

# 879
Петуния - нали ще се роди около Цветница.

# 880
Отиваме на Хари Потър, предлагам Нарциса тогава. Пак е цвете Grinning

# 881
  • Deutschland
Ами да измислят име, съчетание от Петър, Тодор, Дарина.

Петуния - нали ще се роди около Цветница.

Супер. Пе на дядо по майчина линия, Т на дядо по бащина, само на баба свекърва липсва буква, но ще се реваншират с второто бебе.

# 882
  • Over the hills and far away
Да я кръщават Наденица и да се свършва, викаш. Grin
Да разведря и аз- в училище имах съученик, кръстен дословно на дядо си Митю. Не Димитър, не дори Митко. Митю. По ирония на съдбата, в пети/ шести клас родителите му спечелиха Зелена карта и заминаха за САЩ. Момчето много се притесняваше, че ще трябва да се представя с "Найс ту мийт ю- Митю". Не знам как се е стекъл животът му с дядовото име.
Та, уважението за едни е набутвация за други.

# 883
Митю най-вероятно е станал Матю.

# 884
Като стане въпрос за спор с имена и винаги се сещам за онова дете, кръстено на баба си Мара и баба си Тонка - Маратонка.
Както и за Курнелия. Пак на двете баби, дето едната се казвала Нели, пък сватята й малко к–рва си падала.
Никой не мисли за бъдещето на тези деца, а се драпат само и единствено за егото си.

Общи условия

Активация на акаунт