Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 080
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Аз пък съм срещала невероятни имена, явно плод на компромис между родата, и най-култовото от тях е Жорислав.

# 1 006
  • София
Аз пък съм срещала невероятни имена, явно плод на компромис между родата, и най-култовото от тях е Жорислав.

SobSobSobSobSweat Smile

# 1 007
  • Пловдив
В другата тема сме коментирали Златохрист и Сладицвят. Мъже 60+, нямат общо помежду си. На Златохрист лично съм му виждала документи с имената на родителите, от които ставаше ясно, че дядовците му са Златан и Христо. Но там може да е доброволно творчество с претенции за оригиналност и красота.

# 1 008
Вероятно от темата щеше да има реална полза, ако някой е изпаднал в подобна ситуация-единият родител избира име, което другият въобще не харесва и дори за повечето хора не е особено хубаво. И да сподели как е излязъл от тази ситуация.
....

Или с развод, или в повечето случаи, ако може да си го позволи, в което се съмнявам. Или пълна невъзможност за раздяла, защото момичето е с деца и пълна зависимост от семейството и мъжа си. Няма жилище, има деца и недостатъчно доходи за нормален живот. Сега се "опъва", но е в двтска възраст все още, няма деца и морето и е до колене. Представя си, че е срещнала един млад принц от състоятелно семейство и я чака живот приказка, в който тя ще бъде кралицата на красивия замък и ще живее щастливо със съпруга и децата си, а върху тях ще се излива рогът на изобилието. Уви.
Ще роди, после още едно, после ще я пречупят и натикат в ъгъла, където никога повече няма да и се чува гласът. Ще се регистрира в бг мама и ще пиша- как стигнах до тук.

Не се знае какво ще стане. Възможно е точно затова да го кръсти на баща си - и да не е заможен, поне е отстъпчив човек и ако й е писнало от тези свекъри, ще поеме живота си по друг начин. Ще й е трудно, но ще порасне. Може да стане млада, интелигентна и независима жена.

Мъжът й не вярвам да се промени, а свекърите - още по-малко.

# 1 009
Нещо не мога да разбера как решавате,  че свекърите са напълно ок, като ясно пише, че са огорчени и обидени от идеята да не е на тях това дете и много биха искали... Няма такъв филм да си съгласен с половин уста. Или си искаш твоето, или просто си мълчиш. Колкото и да си съгласен с половин уста, в удобен момент все ще я отвориш цялата да си кажеш колко си засегнат. Изобщо не вярвам в сговорчивостта на свекърите, затишие преди буря е това.

# 1 010
  • София
.....

Не се знае какво ще стане. Възможно е точно затова да го кръсти на баща си - и да не е заможен, поне е отстъпчив човек и ако й е писнало от тези свекъри, ще поеме живота си по друг начин. Ще й е трудно, но ще порасне. Може да стане млада, интелигентна и независима жена.

Мъжът й не вярвам да се промени, а свекърите - още по-малко.
Това с кръщаването на баща и няма да помогне.

Помага да си независим и самостоятелен.
Да, добре, момчето е от състоятелно семейство, родителите са му осигурили луксозно жилище- дете им е.
Тя, ако има мозък за пет лева трябва да е наясно, че омъжвайки се за заможно момче не я прави автоматично собственик на неговото имущество и децата и не са социална застраховка.
Трябва да се погрижи да има собствен финансов фундамент, сигурност и доходи.
Това е единствения начин да си запази достойнството и да има щастлив брак.
Ако съпругът и поиска заедна да го правят- добре, но е възможно да откаже, при положение, че вече си има луксозно жилище, добри доходи и стандарт.

# 1 011
  • София
Колко по-лесен е животът на всички, когато родителите не се опитват да обсебват изборите на децата си.

# 1 012
Тука свека е единствената,която тропа с крачета и казва или или. Майката какво да я коментираме,детето си е нейно,иска да уважи баща си,въпроса е с мунчо да се разберат. Аз кръстих сина си на баща му,по негово желание,който пък е кръстен на неговия дядо. Не съм имала претенции за мъжко име,нямам любимо и не съм искала да кръщавам на моите родители. Първо,че е супер глупава тази традиция,второ те си имат кръстени на тях. За момиче мъжа ми искаше аз да си избера,моя избор беше Нора Simple Smile Само,че е момче и нямам против да е на баща си кръстен. Уважих него така да кажа. Свекървата не беше доволна ама хич не сме я отразили. Тя пък беше друг куриоз,през цялата бременност го наричахме с името,което сме избрали и тя беше шокирана,че в крайна сметка така щял да се казва. Мислила,че понеже е момче и щял да е бащичко,за това сме използвали неговото име....

# 1 013
  • България

От дядо Георги и дядо Славчо получихме Жирафчо. FlushedFlushedFlushedFlushed

# 1 014
  • София
...
Тя, ако има мозък за пет лева трябва да е наясно, че омъжвайки се за заможно момче не я прави автоматично собственик на неговото имущество и децата и не са социална застраховка.
...
Точно. Свекърите явно са разчитали, че тя ще се излъже. Явно много хора се заблуждават, че бракът автоматично те прави съсобственик, а това въобще не е така.

П.П. Без да го пише, съм убедена, че мъжът е напълно наясно с това.

# 1 015
Имам чувството че ако тази тема не се заключи, ще се коментира до безкрайност. А се тъпче на едно място и реално не се стига доникъде.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:35 от Borqna Sto 771419

# 1 016
Добре де, трябва ли мъжът й да приеме име, което не харесва, само защото тя има право да кръсти на баща си? Името не следва ли да се одобри и от двамата? Без значение за кое име става въпрос, защото всяко име си има хора, които го харесват и такива, които не го харесват и не биха го ползвали. Ако тя има право да иска да кръсти на баща си, не може ли той да си е мечтал да кръсти на майка си? Трябва ли бащата да няма думата, защото не го ражда той?
Неутрално име е компромис, двойно име - компромис, но бъдещата майка държи да е само нейното желание уважено. Да оставим бабите и дядовците дали очакват, дали искат. Те нямат думата. Бащата и той ли трябва да приеме всичко, без значение какво харесва и какво не?
Да. Да се е родил с матка, че иначе няма как да извади бременния коз, така че каквото каже жена му, това.

Аз никога не бих си кръстила детето с име, което бащата не харесва. Нито с такова, което аз не харесвам, разбира се. За тия неща има именници и сайтове с по 500 имена. Все едно ще се харесва и на двамата. Нашият списък с момичешки имена беше 10-15 в началото, сведе се на 3. Още имаме слаби колебания кое от трите да е. И трите се харесват много и на двамата.

Интересен старт на семейство се получава, ако единия изначално е по-родител.

Къде е Уиш всъщност? Някой има ли идея защо вече не пише?

# 1 017
  • София
Имам чувството че ако тази тема не се заключи, ще се коментира до безкрайност. А се тъпче на едно и реално не се стига доникъде.
Подозирам, че очакванията бяха темата да тръгне основно в друга насока и затова авторката все още не е поискала заключване – надеждата умира последна. Иначе наистина се повтаря и потретва едно и също, и няма какво ново да се каже повече.

# 1 018
Аз пък подозирам, че темата е ръгнала точно в желаната от авторката посока с цел навъртане на страници.

# 1 019
  • Пловдив
Къде е Уиш всъщност? Някой има ли идея защо вече не пише?
Мисля, че е с вечен бан.
___

Какъв и е кярът на авторката от тия много страници? Ако приемем, че семейството е истинско, в което не виждам причина за съмнение, и чете, то вече на такива неща за членовете си се начете...

Общи условия

Активация на акаунт