Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 826
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 155
  • ЯМБОЛ
Свекървата щедро предлага двойно име,защото вече тази тактика е проработила вече при другия син.Никак не е случайно,че за свекъра не се споменава-подчинен като синчето.А колкото до помощта за бебето,те добре съзнават,че младата майка ще стои сама по 6 месеца.Той пак се скатава.Дори ми минава мисъл,че и той е дал пари за апартамента,но се представя всичко като подаръци уж,че да се изисква благодарност и подчинение.

# 1 156
Това че се карат така за име е индикация за несъвместимост според мен. В характера, възпитанието, вкуса, вижданията. Ако жената направи компромис сега, след време може да се разочарова. А ако пък не направи компромис, почти сигурно на момента ще й го изкарат през носа, но ще си е направила нейното. Тук обаче проблемът е че не е редно да се пренебрегва мнението на мъжа. Тя сега ли разбира той какъв е. Или пък ако искрено това му е предпочитанието, значи си трябва компромис.
И пак нещата се връщат към това, че тази двойка май нямат много сходства в мирогледа си или реално стабилни отношения. Успех. Не е редно да има такъв натиск при нормални отношения.
Може да тропнат с крак и да се изнесат.

# 1 157
Ако ще и двореца на Евксиноград да ми подарят,детето си Теодора-Мария няма шанс да го кръстя... Какво име е това? Ако искат Петка-Драгинка да е второто? Каква е тая глупост? Уж много пари имат,интелигентни хора,пък накрая Теодора-Мария..... Ами да,Петра по-добре ми звучи!
Теодора Мария е много добра комбинация, звучи като име на византийска принцеса.

Да,принцеса от Каспичан или Попово....
И Става така- Теодора-Мария Тодорова Панайотова,примерно.... Мда само на византийски аристократизъм ми напомня...

# 1 158
Снахата не е отвлечена или купена на пазара за роби.
Наясно е била, че ще е сама с помощник свеки.
Избрала е мебели, пас свеки е платила. Надали мебелите са нещо, което може да вземе.
Избрала е и жилище. Хубаво, голямо, свеки е платила.
В този водевил всеки е бил наясно, че има роля и видно любовта е последното, което ги свързва.
Само сметки, желания и тропане с крачета от всички страни.
Нещо като сметки без кръчмар за всички участници.

# 1 159
Защо пък помощник свеки,нейните родители също може да са помогнали или да помагат на бъдещата майка. Нейните родители с пари може да не могат да помогнат,но с грижи и други неща да. Защо ги изкарахте от картинката? Или понеже не са плащали не съществуват? Пък и от къде се знае,че свека ще помага с внучето? Най-вероятно ще е майката на булката.

# 1 160
Това е резонно. Парите не са единствения начин за помощ и грижа.
Проблемът обаче е че не е тя срещу свеки, а тя срещу мъжа си. Той има различно виждане от нейното. Ако тя е знаела, че това семейство отдават такова значение на финансите като разменна монета, защо е изпаднала в такава зависимост. Да кажем, не зависимост от пари, а от натяквания. Може би е трябвало да понамали пазара на мебели и прочие. Ако пък го е правила защото нали мъжът й е бил ок с това, ами пак стигаме до може би първият (ама надали) от много знаци, че те имат много несходства. И връзката се базира на друго.

# 1 161
  • Най-красивата страна
Да уточня

Темата е съвсем истинска.

Не съм свекървата.
Дъщеря ми е ученичка.Син нямам и няма да стана свекърва.
Близки роднини сме със свекърите,а с момчето сме израснали заедно.

Свекърите нямат ключ от апартамента,даже рядко ходят на гости.
Имат си хубава къща хората.
Апартаментът беше купен,за да може младото семейство да живее самостоятелно,а не на етаж в къщата.

Всички четат темата.
Изводите до тук са,че Петра не е едно от най-харесваните имена.Повечето съфорумки са писали,че не им харесва.
Петромира отпадна.
Защото се оказа,че не само таткото и свекърите,ами въобще никой до тук не го хареса.

Сега се обсъждат Полина ,Петрина .
Таткото предложи Дария Паолина.

Аз в такива случаи обикновено съм на страната на майката.
Обаче не мога да си кривя душата-Дарина,Дара,Дария,Доротея ми харесват повече от Петра.
На което майката ми отговаря,че ,,Името не прави човека,,.
И има право да го кръсти както иска.

# 1 162
Ето го мунчо,изкача с Дария Паолина...А само Паолина? Полина и Петрана ама с Дарина или Дария отпред? Едва ли ще е само едното.... Горко й на бъдещата булка с мамин мунчо.

# 1 163
Ако обсъждат имена с П, за да почетат дядото, но не искат Петра и производни, ще се повторя: Пламена, Персияна/Пресияна/Прея, Полина, Преслава, Памела са хубави имена.

# 1 164
  • България
Половината потребителки защитаваме идеята на майката за името Петра въпреки че не го харесваме.

Бащата се опитва да се наложи с име с първо име на майка си и чак след това на опашката името с П. Демек да си знаят хората, че са второ качество.

# 1 165
  • София
Значи всъщност темата вече е "Какво да бъде името?", а не "На кого да се кръсти?", така ли?

# 1 166
Вие обърнахте темата на сапунен сериал!
Жената поиска обикновен съвет, а то какво стана.. Според мен е добре повече да говорят хора, които са опирали до подобна ситуация. Дори да не са те самите, може и техни близки.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 22:30 от Borqna Sto 771419

# 1 167
Жената иска да го кръсти на баща си. От там нататък всичко е не просто компромис , а нещо тотално различно.

# 1 168
В крайна сметка най-важното е детето да си харесва името като порасне, но гаранции няма.

# 1 169
  • 🌊
Вероника, я кажи сега и какъв им е проблема с тъста, защото свекъри и синковец изиграха цяло олимпийско съчетание от гимнастики само и само да не е единствено на него.

Общи условия

Активация на акаунт