Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 729
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Напълно излишен е целият този цирк и вмешателство. Да се радват, ще имат внуче. На който и да е кръстено или не, това дете ще е на първо място личност, със собствен характер. Ще носи половината гени на сина им, те зор за едно име. А имат потенциала да си живеят супер. Просто трябва да оставят младите да си градят собствен живот.

# 1 486
Голяма драма с това име. Уж никой нямал претенции, а изведнъж като се съобщава избора всеки има.
Според мен проблема идва основно от това, че бащата не харесва имената, които е избрала майката. Дори да не се включват баби и дядовци в картинката, да не се избере име, което и двамата родители да харесват е жив егоизъм и инат от страна на майката. Сега, ако няма намерение да живее с бащата е друга работа, но в случая уж се водят щастливо младо семейство, а майката се фръцка да се налага дори на съпруга си, за нещо доста съществено като това как да се нарича детето им.

# 1 487
  • София
О, може. Ако се запъне как си трябва, ще си кръсти детето както иска и ще си се прибера на топло в апартамента.
Ще я изгонят ли? Laughing

# 1 488
Да ви кажа на мен в началото Петра и Петромира хич не ми се понравиха, но след толкова споменаване и предъвкване вече взеха да ми харесват. Което пък ми говори, че наистина всяко име може да бъде хубаво. Т.е. младите родители сами могат да стигнат до решението за име, което се харесва и на двамата, като за мен лек превес би трябвало да има решението на жената. Не тотален компромис от страна на таткото, но лека отстъпка може да направи предвид това, че наистина всяко име може да бъде красиво и че жената действително има право поне за едното име думата й да натежи в по-голяма степен.

Във всеки случай свекърите абсолютно не бива да се месят в избора на име и да изискват поредното такова на тяхната рода. Еле пък варианта с тире изобщо не ми харесва, особено ако първото е тяхното, защото така или иначе в 90% от случаите детето бива назовавано с първото име.

Благодарността за осигуреното жилище и даването на име на детето нямат нищо общо за мен.

# 1 489
  • София
Точно търговски отношения.
И да, ако казусът е бели и зелени завеси да има в банята ще преглътна в името на апартамента, все пак семейния модел и вероятно любовта си (предполага се, че все пак тя обича този мъж). Обаче, ако трябва да се съглася името да е Минчо няма да стане!
Но и няма да очаквам всичко да си е както преди. Това се опитвам да кажа.
Ако все пак младата жена чете - ако искаш кръсти си детето Петра (поне използвай Петя, по-благозвучно и неприличащо на лелка от село Горно Нанадолнище е), но покажи, че не очакваш нищо от никого.  И знай, че няма да е както преди. Или посмекчи ината си (защото е чист инат) и я кръсти Невена, Михаела, Боряна, Александра, Виктория или каквото ти харесва, но да е на никого, дори буквичка да няма.
Навремето много харесвах името Ралица. И много исках да е то за дъщеря ми. Обаче БНД не го хареса, започнахме да обсъждаме и в един тон почти, без да сме го коментирали изръсихме настоящето. Е, нямаше как да не е то.
Това е тънката разлика. Обсъждахме. А не той да се изцепи - Драганка ще е и туй то!

# 1 490
Много ми е интересно, ако го нямаше този апартамент, накъде щеше да иде спорът. Защото сега някои изтъкват парите, стойността на едно жилище, което са дали на младите.
Според мен обаче проблемът не е жилището, не са хилядите евро, което то струва. А това че аз, свекървата, ще кажа как да се направи за... каквото и да е.
В случая е името на бебето, утре ще бъде кръщенето или пък дали да го дадеш на ясли, за да работиш или не. Аз, свекървата, знам по-добре и ще ти се наложа. Ето това е проблемът. И се нарича ВМЕШАТЕЛСТВО. Манипулиране.
Може днес да го обличат в дрехата на "благодарността", "традициите", но и там им издиша защитата, защото има вече кръстено на тях внуче, утре ще бъде относно как се гледа дете и тогава дрехата ще бъде опитът на свекървата.

Няма излизане от тази спирала.

# 1 491
  • ВАРНА
Интересно е,когато съпругът настоява детето да е кръстено на неговата рода той е "Мунчо" и "повлият от тях",но щом съпругата държи детето да е на нейният баща,тя е независима и в правото си.

# 1 492
Не бе няма, да я изгонят и ще го кръсти Петра, ако се запъне да доказва ината си, то е ясно. Но дори бащата ще мрази това име като се обръща към детето си.
То да беше име за чудо и приказ, ами не е. Вярно всеки си има вкус, но да помислят и за детето дали много ще се кефи на името си.
Това име може тотално да не отива на физиката на детето защото е много специфично и според мен - звучи грубо.
Имам приятелка, която се казва Милка, но аз 20 години я знам като Мими и цял живот си мисля, че е Мария, защото горката се срамува от името си.

# 1 493
Интересно е,когато съпругът настоява детето да е кръстено на неговата рода той е "Мунчо" и "повлият от тях",но щом съпругата държи детето да е на нейният баща,тя е независима и в правото си.
Wink Е, това е!

# 1 494
  • София
Интересното е, че зад Мунчо стоят още пет човека, барабар и Вероника и майка ѝ и намилат - апартамента, апартамента.
Десет възрастни върху една бременна.

# 1 495
Еми такива хора са, добри или лоши, като на някой не му изнася, свят широк.

# 1 496
  • София
Защо се трият коментари, които нито са обидни, нито нищо Angry? Просто със шеговит тон попитах дали не ходите на работа, понеже нон стоп се коментира

Авторката каза, че ходи на работа и не я виждам да пише нон стоп.

# 1 497
Бременната като е толкова серт да тропне по масата и да каже 'ще разберете как се казва детето като ни изпишат от родилното' Joy
Ако трябва да се отговаря на въпроса от заглавието - Не, не е редно, дори е безумно просташко да се очаква такова нещо - апартамент срещу име.
Но според мен е редно двамата родители да харесват името, не само майката.

# 1 498
Не бе няма, да я изгонят и ще го кръсти Петра, ако се запъне да доказва ината си, то е ясно. Но дори бащата ще мрази това име като се обръща към детето си.

И за това е по-добре майката да мрази името на детето си, така ли?

# 1 499
  • ВАРНА
Има нещо повече от харесване на името Петър за момиче.Дали ината на бъдещата майка всъщтност не е насочен,към свекърите,а към майка и ,с която са в недобри отношения?!Чрез избор на име да демонстрира страна в отношенията на родителите си?

Общи условия

Активация на акаунт