Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 681
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
... А то детето ще си го наследи.
Не се знае.
Моята дъщеря е кръстена на бившата свекърва по настояване на синчето ѝ.
Нищо не е давала. Уважение било.
Бабата отдавна не  е между живите, бившият си направи така желаното момче от друга жена и прехвърли всичко на сина си.
На дъщеря си с буквичката, нищо.
Вече не общуват.
Покрай тази тема си дадох сметка, че почти не наричам дъщеря си с името ѝ.
Разбира се, че не се знае. Това са такива сметки без кръчмаря...

Момичето да прочете ей този отговор на Моарейн. 
Съвсем възможна реална ситуация.

# 1 711
Като е просто подарък за сватбата, да го бяха писали апартамента на името на двамата, не само на сина. То от там още се вижда колко 'безпристрастен' е подаръка.
Според мен, това малко народ би направил, но да - можеше да оформят някакво споразумение или клауза, че жилището принадлежи на неродена Петка и тя ще разполага с него както си реши. Ама тогава подозирам, че Петка щеше наистина да е Дарина вече.

# 1 712
  • Варна
Аз съм отказвала закупуване на имот от свекърва...

Аз също. Искаше да го купи на МОЕ име даже, не на сина си (брак нямаме, а към този момент даже бяхме и разделени с него). Казах й, че аз си имам жилище от моите родители, второ не ми е нужно.

П.п. Между другото, това е случай на мед без жило, ако трябва да употребя така обичаната от форума и така мразена от мен фраза. Получила съм без никакви изисквания. Никакви. И свекървата никога не е имала изисквания към мен, независимо подплатени или не с материални блага. Затова и сме в отлични отношения с всички тях, а детето е обожавано от всичките си баби и дядовци. В замяна получават обич и уважение от мен. Не за това, което са дали, а защото го заслужават.

П.п. Не виждам какво ви учудва, че тук сина и снахата не са планирали закупуване на жилище или живот под наем. Родителите са дали на единия син, вероятно и там са го обзавели и като много други родители са казали, че това ще направят и за другия син. Той е бил наясно, вероятно и тя също, защото така е станало с брат му. Той е бил наясно и за щенията за име, както се видя. Тя обаче май не е била. И така започват проблемите.

# 1 713
Ами срещу апартамент за детето и аз бих приела да е Дарина или каквото там. В крайна сметка те с апартамент, който даже е само на мъжа изнудват. Поне като ще е сделка, нека да е сделка в полза на детето.

# 1 714
Мен друго ме впечатли, свекърите имат и къща, която вероятно е голяма, ако бяха толкова лоши, колкото ги изкарвате, щяха да поканят младите там. Ще кажат, ела снахо, като родиш ще помагаме постоянно, ще сме ти на разположение. А те купили самостоятелно жилище и ходят само след покана.

# 1 715
Познавам жена, която също подари апартамент за сватбата на дъщеря си, но беше на името на двамата младоженци. Това показва, че вярва в брака им и иска да са заедно. Не е имала никакви претенции заради подаръка в последствие. Но то емоционалната интелигентност не зависи от професия или образование.

# 1 716
Има нещо, което тук от защитничките на момичето, умишлено се пропуска. Нарича се емоционална интелигентност. Щом го нямаш, не е само да изпаднеш в единствена подобна ситуация.

утре ще ревне, че няма кой да плаща сметките за поддръжката на апартамента. Издръжките са 300 лева.
Свекървата е постъпила глупаво, пак пиша, като е купила апартамент на името на сина си. Не заслужават такива неуспели женихи подобно нещо. Но от друга страна, нали свекървата имала къща, ами и тя е съобразила, че живот с младото семейство ще доведе само до раздори. Прави най-доброто/ според нея/, и пак няма поне малко уважение в единствения случай, в който синът и моли за нещо жена си. А то дори не е да кръщава на свекървата, забележете. Стигнал е до абсурдна оферта в безсилието си. Ами ако това е моят син, ще ме заболи. Не толкова, че съм предоставила имот и бъдеще на младото семейство, а че снахата е толкова емоционално куца.
Защото зад този спор стоят много други последици.
Но който тропа на голата си инатливост, тепърва ще пати.

В тази тема най-ярко се виждат нагласите на младите снахи- да получи всичко / мъжът е длъжен/ и да си казва, че детето е само нейно. И че нищо не дължи, ама нищичко. На мъжа си, а не на свекърите.
Без уважение и взаимно зачитане бракът е катастрофа. Нека си стои в жилището, нека се гордее колко е получила. Ще е сама с гордостта си.

# 1 717
Познавам жена, която също подари апартамент за сватбата на дъщеря си, но беше на името на двамата младоженци. Това показва, че вярва в брака им и иска да са заедно. Не е имала никакви претенции заради подаръка в последствие. Но то емоционалната интелигентност не зависи от професия или образование.
То хубаво вярваш, но животът е толкова непредвидим, че ще има да се чудиш ама как така, какво се случи. Той/тя такова свястно дете беше, а постъпи Еди си как.

# 1 718
  • София
Това е невероятна глупост от страна на майката, защото вместо да подсигури дъщеря си я слага в капан при евентуален развод. Няма човек, който да мисли, че ще се разведе, но все пак такива неща се случват много често и не виждам никакъв повод да се подарява апартамент на зета или снахата. Е, ако човек не си знае парите да подарява и по два, но аз не бих си закопала детето да трябва в един момент да плаща на вече бившата половинка половин апартамент, който съм купила аз.

# 1 719
  • София
Хора, ама вие май вярно си вярвате, че булката са я взели от под някой мост.

# 1 720
Когато подаряваш, си наясно че могат да правят каквото си искат с подареното, или не?

# 1 721
Булката са я взели от детската стая, където няма как да се върне. Аз така разбрах, може и да греша.

# 1 722
Правилно си разбрала.
Тя и Горджи знае, но подклажда дискусията Blush

# 1 723
  • София
Напълно разбирам свекърите, че са дали апартамент само на сина си. Но след като дават различно на сина и на снахата, не може да искат еднакво. От снахата да измислят да искат друго "уважение". Ако са се заинатили за това, не знам. По принип нямат право на глас за името.

# 1 724
Мен друго ме впечатли, свекърите имат и къща, която вероятно е голяма, ако бяха толкова лоши, колкото ги изкарвате, щяха да поканят младите там. Ще кажат, ела снахо, като родиш ще помагаме постоянно, ще сме ти на разположение. А те купили самостоятелно жилище и ходят само след покана.
Аз от няколко поста на Вероника го мисля това.
Налагащите се свекъри обикновено гледат да се налагат редовно - за всичко.
Тези не се натрисат. Обзавеждат по чужд вкус. Предлагат помощ. Засега не съм прочела да са налагали някакви други решения - Вероника да поясни, ако иска.
Ако това е първото решение, за което вкарват претенции, не го намирам за супер страшно.
Хем претенцията им е приемлива - неутрално, с буква, че и без буква, просто да не е Петронела.
Че явно им куцат някои неща във възпитанието съм съгласна, ама тука излязоха страшни тирани и деспоти, направо страх да те хване и Рапунцел е затворена в кулата на луксозния подарък без право на гък. Нещо ми издиша тази теория.

Горджи, под мост не е била, живяла е с баща си и сестра си, където явно не е удобно да отгледа семейство. После не са я напънали да живее в патриархалната къща с още 2-3 поколения, а е имала възможност за самостоятелен хубав дом. Това не е нищо. Колкото и да се омаловажава и приравнява с чорапи или сервиз за чай.

Общи условия

Активация на акаунт