Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 684
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 725
Е, нали в големия морски град са се запознали, вероятно или е учила или е работила там. И значи е имало къде да живее, все пак.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:27 от alex_jp

# 1 726
  • Варна
Булката са я взели от детската стая, където няма как да се върне. Аз така разбрах, може и да греша.

Дори и така да е, какво?! Искали са я достатъчно за да я вземат. Има куп жени и момичета, които мечтаят за такова развитие на нещата, но не им се случва.

# 1 727
  • София
Когато подаряваш, си наясно че могат да правят каквото си искат с подареното, или не?
Аз ли? Наясно съм, но не бих подарила аз на зет си жилище. То на теория, защото имам син и няма да имам зет, а снаха. Нямам и намерение да подарявам каквото и да е, има осигурени жилища, ще ги ползват, ако искат. Не бих забърквала каши с имоти, а подаряване на семейството е точно това.

# 1 728
Това е невероятна глупост от страна на майката, защото вместо да подсигури дъщеря си я слага в капан при евентуален развод. Няма човек, който да мисли, че ще се разведе, но все пак такива неща се случват много често и не виждам никакъв повод да се подарява апартамент на зета или снахата. Е, ако човек не си знае парите да подарява и по два, но аз не бих си закопала детето да трябва в един момент да плаща на вече бившата половинка половин апартамент, който съм купила аз.
И дори да е на името на единия, той не може да го прехърли на жена си след време, ако реши ли? Въобще не разбирам такива 'тънки' сметки. Точно затова и настръхвам от подобни 'подаръци' защото изключително рядко са безпристрастни.

# 1 729
Тънка сметка ли е поне половин милион подарък.
Някои хора така го разбират. Блъскат цял живот, съсипват си здравето, за да обезпечат материално децата си.
Дано тази практика отмре.

Всеки да се обезпечава, за да няма облагодетелствани после на чужд гръб.

# 1 730
  • София
Това е невероятна глупост от страна на майката, защото вместо да подсигури дъщеря си я слага в капан при евентуален развод. Няма човек, който да мисли, че ще се разведе, но все пак такива неща се случват много често и не виждам никакъв повод да се подарява апартамент на зета или снахата. Е, ако човек не си знае парите да подарява и по два, но аз не бих си закопала детето да трябва в един момент да плаща на вече бившата половинка половин апартамент, който съм купила аз.
И дори да е на името на единия, той не може да го прехърли на жена си след време, ако реши ли? Въобще не разбирам такива 'тънки' сметки. Точно затова и настръхвам от подобни 'подаръци' защото изключително рядко са безпристрастни.
Той да си го прехвърля на когото иска. Аз не бих залагала бомба със закъснител от този тип. Друг въпрос е, че изобщо съм против подобни огромни подаръци. Мога да дам нещо да се ползва, да го подарявам не бих и на сина ми. Като умра ще наследява, преди това каквото си изкара сам. И с мен е било така и вероятно затова го имам  за правилно.

# 1 731
Леле, колко завист и злоба се изля тука. Направо разведохте жената още бременна. Щото всички тук сте горди, принципни, от никого нищо не сте взели, и един апартамент за 200 - 300 хиляди евро за вас нищо не значи. Имате си по няколко кооперации, по София, Варна, Пловдив и Бургас . И подарявате по един апартамент на снахи, зетьове и доведени внуци, ей така, да си имат.

# 1 732
Именно, че сина ако реши може да прехвърли половината на нея (ако тя отстъпи разбира се с Петранка).
Свекървата майната й, с мъжа си ще се скара от простотия и инат.

# 1 733
Тънка сметка е, ако примерно си го дарил на младоженеца преди сватбата, уточнил си да не го прехвърля, продава по никакъв повод, и пред гостите на сватбата гръмко изскачаш с подарък за половин милион уж за двамата младоженци. После почваш да се месиш през сина на младото семейство, щото нали си 'много щедър' и заслужаваш това и онова.

# 1 734
  • София
Скрит текст:
Мен друго ме впечатли, свекърите имат и къща, която вероятно е голяма, ако бяха толкова лоши, колкото ги изкарвате, щяха да поканят младите там. Ще кажат, ела снахо, като родиш ще помагаме постоянно, ще сме ти на разположение. А те купили самостоятелно жилище и ходят само след покана.
Аз от няколко поста на Вероника го мисля това.
Налагащите се свекъри обикновено гледат да се налагат редовно - за всичко.
Скрит текст:
Тези не се натрисат. Обзавеждат по чужд вкус. Предлагат помощ. Засега не съм прочела да са налагали някакви други решения - Вероника да поясни, ако иска.
Ако това е първото решение, за което вкарват претенции, не го намирам за супер страшно.
Хем претенцията им е приемлива - неутрално, с буква, че и без буква, просто да не е Петронела.
Че явно им куцат някои неща във възпитанието съм съгласна, ама тука излязоха страшни тирани и деспоти, направо страх да те хване и Рапунцел е затворена в кулата на луксозния подарък без право на гък. Нещо ми издиша тази теория.

Горджи, под мост не е била, живяла е с баща си и сестра си, където явно не е удобно да отгледа семейство. После не са я напънали да живее в патриархалната къща с още 2-3 поколения, а е имала възможност за самостоятелен хубав дом. Това не е нищо. Колкото и да се омаловажава и приравнява с чорапи или сервиз за чай.
Това го писахме много пъти в темата.
Сега историята с името е само началото. Самият факт, че си позволяваш да се бъркаш на друго семейство за такова нещо, е много показателен. Такава тенденция трябва да се спре в зародиш. Иначе става по-трудно.
...
Но вероятно си дава сметка, че ако отстъпи сега за нещо важно каквото е името на детето ти, след това ще продължат да ѝ се бърка за други важни неща. А те дори нямат право на глас за името на детето.

И по-рано го написах: много по-лесно е да се спре някаква тенденция в зародиш, отколкото после да се обръща. Дано и за това да си дава сметка.

# 1 735
Дори в романтичните романи богатия, осигуряващ всичко на тепсия мъж идва с разни компромиси. Онзи от 50те нюанса сиво купува къща, коли, дрехи и осигурява лайфстайл, ама побийва лирическата героиня като част от фетиш, свързан с майка му. Във вампирската сага също се леят къщи и богатства, ама нали - човека е вампир и тя се затваря в килер с 3 резета веднъж в месеца. Grinning Дарси е благороден и заможен, ама е абсолютен пън и крайно резервиран, и цял роман не успява да изрази чувствата си към Елизабет адекватно. Grinning Само във Варна тече романс, незасегнат от злото и валят имоти и дивани на фона на морския залез...

Като пергамент е, имали дали. Grinning Ти не си ли се чудила понякога къде да завреш излишните ти милиони, и слава богу, да се появи сгоден случай да си купиш име?

# 1 736
Донякъде разбирам майката, но не е лошо и да си даде сметка, че получавайки някакви неща отгоре, без никакви нейни усилия за бъдещия й живот и този на децата си, трябва да прояви и малко разбиране, компромис и да се замисли.
Няма толкова да наведе главата, ако вземе дори първата буквичка от името на свекъра си.
Няма да й се наруши достойнство и ако е малко по- Умна, ще си даде сметка, че действайки по този начин, разрушава собствения си покой и отношения.
Животът ни дава, но трябва и да знаем, как да вземем, понякога.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 15:53 от happy doc

# 1 737
Скрит текст:
Дори в романтичните романи богатия, осигуряващ всичко на тепсия мъж идва с разни компромиси. Онзи от 50те нюанса сиво купува къща, коли, дрехи и осигурява лайфстайл, ама побийва лирическата героиня като част от фетиш, свързан с майка му. Във вампирската сага също се леят къщи и богатства, ама нали - човека е вампир и тя се затваря в килер с 3 резета веднъж в месеца. Grinning Дарси е благороден и заможен, ама е абсолютен пън и крайно резервиран, и цял роман не успява да изрази чувствата си към Елизабет адекватно. Grinning Само във Варна тече романс, незасегнат от злото и валят имоти и дивани на фона на морския залез...

Като пергамент е, имали дали. Grinning Ти не си ли се чудила понякога къде да завреш излишните ти милиони, и слава богу, да се появи сгоден случай да си купиш име?
[/quote]

Направо ще се опиянявам за закуска с мозъчна амброзия какъв великан съм.

Покрай работата ми съм толкова отвратена от липсата на морал и уважение, какви уродливи форми на отношения се създават по незначителни поводи, ч направо в ума си започнах да пиша исковата молба на момичето.  По вина на мъжа, за да получа ползването и изтъквам брачни провинения:"сключихме брака си с любов, свекърва ми подари семейното ни жилище само на мъжа ми, без да ме зачете като личност, като ми подари една втора поне.  Впоследствие ме измъчи да ме води да избирам обзавеждане, вместо да ми връчи една карта с пари. А купи жилището, за да не ми помага в просторната къща, с която разполага, докато мъжът ми отсъства. На всичкото отгоре, забременях. И искам да кръстя детето на баща ми, като моят мъж ме тормози психически да избера друго име. Не издържам  повече. Стоя в огромния ми апартамент , лежа на лъскавия диван пред камината, гледам морето и плача"

# 1 738
  • София
Правилно си разбрала.
Тя и Горджи знае, но подклажда дискусията Blush
За кое, бе, бонбон?
Че не е работила, че няма доход, че няма да има майчинство, че е социално недееспособна?

Вие под запрещение ще я изкарате.

Тънка сметка е, ако примерно си го дарил на младоженеца преди сватбата, уточнил си да не го прехвърля, продава по никакъв повод, и пред гостите на сватбата гръмко изскачаш с подарък за половин милион уж за двамата младоженци. После почваш да се месиш през сина на младото семейство, щото нали си 'много щедър' и заслужаваш това и онова.
Да си дойдем на истината.
Ам, това е истината, друга няма.
Който иска да целува ръце и да кръщава, който няма потребност да не го прави и да не го карат насила.

# 1 739
И като работи майката, какво?
Да не би да пие морна вода и да  трябва да изплаща апартамент 20 години?
Това хората са много неблагодарни, а колко не оценяват това, което им пада от небето е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт