Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 593
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 950
Олеле, наистина ли накрая името ще е решение на форума .
Участвам в реалити 😀.
Не съм и прочела анкетата.
Кой знае как се забавляват с нашите битки 🤣

# 1 951
Най-голямата изненада за всички беше,че тъстовете застанаха на страната на сватовете си и снощи бъдещия дядо Петър каза,че не желае внучката да бъде кръстена на него,даже и буквата не иска.
,,Изберете по- красиво име на детето,,.

,,Сватята заслужава,,. ,,Не искам да се развалят отношения заради едното име,,.
Говорил е и насаме с дъщеря си.

Изобщо не е изненада. Грешно тълкуване, защото не познавате човешката душа и не знаете какво е ДОБРИНА и ОБИЧ.
Петър е най-добрият родител в тази история и най-свестният човек. Точно като в притчата за цар Соломон и двете майки, спорещи чие е бебето. Когато царят казал да разделят бебето на две. Истинската майка казала "Не, не разделяйте бебето, по-добре го дайте на нея."
И бъдещият дядо Петър е казал "дайте името на тях", защото САМО той обича дъщеря си и бъдещото внуче. За свекърите е важно името, а не бъдещият живот. А снахата за тях е прост инкубатор, който е длъжен да слушка.

Честно - в тази ситуация бебето трябва да е ПЕТРА. С името детето получава и характер - а в тази сага само Петър знае какво е добрина и любов.

# 1 952
Бъдещия дядо Петър е притеснен, защото погрешно мисли, че от него нещо зависи. Той предлага дъщеря му да се сниши и притаи, но тази тактика хич не е успешна във всички случаи. Много ясно, че обича дъщеря си, но в случая я тика на вълка в устата.

Всички да се оттеглят и да не продумват дума и да оставят само майката и башата на бъдещтото бебе да решават. Иначе не са в ред.

# 1 953
  • ЯМБОЛ
Не е наша работа с анкета да избираме име,с това ще се доближим до групата притискащи бъдещата мама

# 1 954
  • Варна
Аз пък мисля, че темата се изчерпа. Всички си казахме мнението, даже по много повече от веднъж. Оттук нататък дискусията може само да нажежи темата и в никакъв случай не е в помощ на никой от замесените. Позволяват се изключително грозни епитети за всеки от тях, да не говорим, че последните страници, а и не само, има множество постове, които са чист спам или откровени провокации. Много грозно стана.

# 1 955
Защо да е лъжа темата? Според мен си е съвсем истинска. Без да съм роднина на свекървата съм изцяло на нейна страна. Не обичам неблагодарни хора. Малката хитруша мисли, че си е оплела кошницата, но според мен греши.

# 1 956
  • София
Защото се спестява чий е апартамента в анкетата Wink

И защото не може да има толкова изсмукани герои, които четата и благодарят Joy

# 1 957
Вярно, и аз не мога да си представя да чета темата, и да съм участник в тази драма, и да не си направя труда с два клика да се регистрирам, и да се защитя по някакъв начин.
Че то за всички  замесени се изписаха сума ти обиди.

# 1 958
  • Варна
Ако наистина четат, не се регистрират и не пишат, признавам ги, не са глупави.

Защо да го правят? Нямат какво да доказват на никой тук. Ние не сме съд, че да се защитават. Какво значение има изписаното тук за тях? Животът си продължава, с форума или без. Аз също не бих го направила на тяхно място.

# 1 959
  • Пловдив
Във всеки случай - не им трябва зорлем да се бутат между шамарите.

# 1 960
  • ЯМБОЛ
Аз пък не вярвам ,че четат.Досега биха помолили 100 пъти Вероника да заключи темата.

# 1 961
И все пак, нелепо ми е, не някой от участниците, а близък техен роднина, да пуска тема в такъв голям форум. Да изпляска сума факти - имена, професии, очакван  период за появата на детето и т.н.

# 1 962
  • Най-красивата страна
Майката не иска име на цвете.
Иска да е име възможно най-близко до Петър.
Затова е избрала Петра,Петромира.
Аз предложих Пресияна,Преслава.Не ще.
Хареса и Петрина.Видяла го е тук.Извинете,ако се повтарям.

Да,бащата предлага двойно име -за да фигурира и името на  тъста и да угоди и на двете страни.
Или неутрално-като предпочита този вариант.

Свекърите нямат нищо против неутрално име.

За анкетата-аз обясних още в първия си пост,че апартамента беше подарък за сватбата.
Нищо,че името на момичето не беше вписано в документа.Тя не е имала и претенции за това.

Не съм взела страна в спора им,защото самата аз съм раздвоена в случая.и съм им го казала.

# 1 963
  • София
Е, как нищо Joy

Не с е излагай, представи фактите в анкетата каквито са, не каквито си мислиш, че трябва да бъдат.

# 1 964
Снахата да помисли за Камена. Хем е със същото значение като Петра, хем ще е неутрално. Винаги може да каже, че това е пожелателно име - да е здрава като камък.
Не че ме напъва да съм кръстница, ама направо тая селска драма ми идва в повече в 21 век, когато сума хора се молят изобщо да заченат, а тези, които са заченали искат основно децата им да се родят живи и здрави, и да растат такива.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:27 от Без цел

Общи условия

Активация на акаунт