Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 41 236
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 965
Снахата да помисли за Камена. Хем е със същото значение като Петра, хем ще е неутрално. Винаги може да каже, че това е пожелателно име - да е здрава като камък.
Една потребителка предложи Симона, защото св. Петър преди да се покръсти е бил Симон. Виждам обаче, че снахата дори имена като Персияна и Преслава не иска, така че малшанс да се навие на друго.

Мен свекъри нямаше да ме разубедят, но щом самият дядо Петър се е изморил вече от историята, щях да избера нещо друго. Все пак нали се цели той да бъде уважен...

# 1 966
Да, Петрина аз го споменах заради моята съученичка, която помня с хубаво и името ѝ много ми харесваше.По онези години нямаше такива изчанчени имена както сега, и нейното се отличаваше със традиционно звучене, но интересно.Не помня как ѝ казвахме, Пепи или Ина, но е хубаво име за мен.
Желая мир в семейството и бъдещата майка да е щастлива!( а и всички останали)

# 1 967
  • София
Да, бе, сбъркана ми е ценностната сиситема, че ще дам апартамент и няма да нареждам от висотата на този ми жест по чуждо дете hahaha

# 1 968
Извинявай, ама защо роднините ти са се запънали като магаре на мост да не е на Петър? Какво толкова ще стане? Важно е детето да е здраво и щастливо, а то ще е щастливо, ако близките му не се цупят или налагат един на друг за такова нещо.
Ирина, Марина, Любомира ...  са все неутрални имена. Имена да искаш.

# 1 969
Прогнозирам, че накрая всички ще вдигнат ръце и ще и кажат да го кръщава както иска. И тя ще го кръсти Дарина, както те искат😀

Темата защо да се заключва? До Цветница има време.

# 1 970
Грозното е че едните претендират, че са по-заслужили само заради парите. Супер нахалство и елементарщина.
Обаче реално и младите им го правят лесно на “тия с претенциите” за името като не желаят да поемат сами финансова отговорност или да “консумират” по-малко или просто сами да си намерят компромис без да го обявяват като мега драма и натоварващи циркове.

“Петра“ като име е хем традиционно, хем екзотично, хубаво е  и интересно. То е важно на хората с бебето да им харесва, каквото име искат, разни мнения във форум са без значение. Тука повечето предявяват повече претенции и коментират повече отколкото изобщо биха в реалността.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 06:55 от Linda*kiss

# 1 971
Бащата да заделя за почасова детегледачка. Мисля, че подобна свекърва е по-добре да не помага с детето. Тя ще отрови майката с този манталитет на налагане, драми и манипулации.

# 1 972
131 страници размишления и разсъждения, е не е, истина братче. Обаче на някои ценностната система е сбъркана. Да не смее човек на детето си да направи подарък. Всичко ще изопачите. Голям казус, голямо нещо, викайте телевизията да снима! Лека вечер, момиченца!
Направо. Лична драма. И най нахъсани против свекървата и със съвети за моментален развод са мамите с  по няколко развода и деца от различни мъже. Ама ха, как така някоя жена ще търпи такова унижение, да живее в чуждо, подарено само  на мъжа й жилище, че и мъжът й да има претенции към името на детето си. Те щото все за един хвърлен на пода чорап са се развели. Или заради спор за името на все още нероденото им дете.
П. П.
За моите деца ми беше важно те да се родят живи и здрави,, че и аз да съм жива и здрава, пък после вече да коментирам с когото и да било, освен с баща им, как ще се казват.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:04 от Прекрасная Василиса

# 1 973
Да, Петрина аз го споменах заради моята съученичка, която помня с хубаво и името ѝ много ми харесваше.По онези години нямаше такива изчанчени имена както сега, и нейното се отличаваше със традиционно звучене, но интересно.Не помня как ѝ казвахме, Пепи или Ина, но е хубаво име за мен.
Желая мир в семейството и бъдещата майка да е щастлива!( а и всички останали)
И аз бях предложила Петрина - комбинация от Петър и Дарина. Сега допълвам с галено РИНА. Галеното хем е уникално, хем е неутрално. Бонус за свекърите - да не личи, че е на тъста, а по-далчените ще се подведат, че е от Дарина.
Извинявай, ама защо роднините ти са се запънали като магаре на мост да не е на Петър? Какво толкова ще стане? Важно е детето да е здраво и щастливо, а то ще е щастливо, ако близките му не се цупят или налагат един на друг за такова нещо.
+1 Нещо от сорта "не сакам яз да съм добре, сакам на Вуте да му е зле". Пак казвам, само дядо Петър е разбрал, че с агресия и тормоз (над снахата), щастие не се постига.

# 1 974
  • Пловдив
Според мен не е за да му е зле на Вуте, а за да няма надмощие Вуте в състезанието за главен дядо. Wink Един вид да не излезе, че те са по-назад. Така си го представям аз. Не го одобрявам по тоя начин, безсмилено е, ама всеки си шета на лудостите.

# 1 975
Изначално е сбъркано нещо, ако ще пресмятат кой дядо и коя баба са по-главни.
Баси, да бих имала възможността да подаря на двете си деца  по един апартамент, последният ми дерт щеше да е на кого ще си кръстят децата!

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 23:25 от Без цел

# 1 976
Имахме един Петромир, викахме му Петромакс - на петромаксова лампа, който знае какво е.
Сори, но не мога да повярвам, че интелигентна и образована млада жена желае да кръсти дъщеря си по този начин и да я наричат галено Пепи, щото на тези имена Пепи им се казва.

# 1 977
Е, авторката добре представи роднините си, всички видяхме каква интелигентост струи от тях. И, в крайна сметка това коментираме.

# 1 978
Авторката упорито не отговаря на въпроса защо свекърите не искат детето да е кръстено на дядо Петър. Защо ли ..
Вие представяте ли си да дойде мъжът ви и да ви каже, че майка му не е съгласна да кръстите детето си на вашия баща ? Или на нея или неутрално. Как ще се почувствате ?

# 1 979
Особено ако иска да го кръсти на баща си Тричко, ще е много интересно

Общи условия

Активация на акаунт