Електронни четци - 29

• 32 929
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Благодаря. Това с динамичните малки намаления на Амазон е интересно. Не ми пречи да хвърлям по оче на сайта известно време. Но средата на юни отивам на почивка и дотогава задължително трябва да съм купила четеца. Тъкмо и дрешката му ще пристигне към края на месеца.
Размерът 7.8" ми е перфектен.

# 286
Излизат едни надписи „Arrives before Mother’s Day“ на стоките в немския Amazon, като Денят на майката май се пада на 11 май. Може да проверите дали няма да има и някакви промоции. Ще е див късмет да намалят точно цитирания модел PocketBook, но това е едно от малкото неща, които излизат при търсене на предстоящи амазонски промоции, освен летния Prime Day.

# 287
  • Варна
negat1ve_, благодаря. До 15-ти май ще проверявам редовно. После, колкото-толкова... Book

# 288
Четците на Kobo и Pocketbook са съпоставими само ако Kobo-то е с инсталиран Koreader. В противен случай Pocketbook са по-добри. Това е моето субективно мнение, но ако четеш книги на български език, мисля, че ще се съгласиш с него. Kobo няма меню на български език. Не е фатално. Няма клавиатура с кирилица. Това много ме спъваше и дразнеше. Поддържа много по-малко формати от Pocketbook. Наложи се да си конвертирам цялата библиотека в .epub формат. Няма българско сричкопренасяне и български речници. Няма подръжка на жестовете за управление, които ползвах при Pocketbook. Уеб браузърът е по-зле от на Pocketbook. В комбинация с липсата на кирилица, за да потърся определено заглавие на книга например, за мен си беше безполезен. Почти всичките тези недостатъци се решават с инсталирането на Koreader.
Здравейте, с kobo libra 2 съм и уж му свикнах, но имам някой забележки към него. Тъй като съм абсолютен индианец в технологичната област, моля кажете как да му инсталирам Koreader, може пък да ми улесни работата?

# 289
Здравейте, с kobo libra 2 съм и уж му свикнах, но имам някой забележки към него. Тъй като съм абсолютен индианец в технологичната област, моля кажете как да му инсталирам Koreader, може пък да ми улесни работата?

Начинът на инсталация зависи от версията на firmware-а (операционната система) на вашето Kobo устройство, както и дали ще го правите ръчно или чрез скрипт. Най-общо процедурата е нещо подобно:

https://github.com/jadehawk/Kobo-Essentials
https://github.com/koreader/koreader/wiki/Installation-on-Kobo-devices
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=314220
https://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=3797096&postcount=2

Просто преди да започнете проверете версията на firmware-а, уверете се че избрания гайд е за нея конкретно и следвайте стъпките.

# 290
За смяната на страници, както и устройствата за това. Четейки тук ми стана интересно и реших да пробвам да свържа мишка за компютър с устройството ми. Стана, с левия бутон си сменям страниците.
В този ред на мисли, почти всяко блутут устройство би следвало да свърши работа.

# 291
За смяната на страници, както и устройствата за това. Четейки тук ми стана интересно и реших да пробвам да свържа мишка за компютър с устройството ми. Стана, с левия бутон си сменям страниците.
В този ред на мисли, почти всяко блутут устройство би следвало да свърши работа.
Здравейте. Как става това с преходник usb към тип С ли? Казвам тип С тъй като Kindle ми е с тип С.

# 292
Предполагам, че става дума за четец с блутут и блутут безжична мишка. Естествено първо трябва четецът да се свърже безжично с мишката по блутут и тогава да се пробва.
Аз така преди време за проба свързах по блутут мишка и клавиатура на Logitech към четец Onyx Boox. Признавам, беше си играчка като гимнастика. Освен това май не успях да превключа на кирилица клавиатурата.
Но по принцип свързването е възможно.

# 293
Благодаря, явно ще си остане както е за сега, доста ми е сложно, дори не знам как да проверя firmware-а. М8слех, че става пп-лесно, но благодаря за клипчетата, ще ги изгледам и някой ден може и да опитам да го инсталирам.

# 294
Навремето така си играх да инсталирам Коридър на Кобо Форма. Четох инструкции, намерих съответните инсталационни файлове в Гитхъб съобразно фърмуера на устройството и т.н.
Инсталирах, за пускане на Коридъра имаше някакъв специален файл, който превключва Кобото в незнам си какъв режим.
Пуснах Коридъра, задълбочих се в настройките. Уж всичко тръгна. Започнах да чета. Обаче... След няколко десетки страници Кобото замръзна. Блокира напълно. Ни напред, ни назад. С ровене из форумите на Кобо открих как се прави пълен хардуерен ресет. Имаше някакъв алгоритъм за натискане и задържане на два от трите бутона на Кобото в определена последователност.
В края на краищата ресетнах Кобото до фабрични настройки,  изтрих всякакви остатъци от великия Коридър и престанах да се занимавам с глупости.

# 295
Навремето така си играх да инсталирам Коридър на Кобо Форма. Четох инструкции, намерих съответните инсталационни файлове в Гитхъб съобразно фърмуера на устройството и т.н.
Инсталирах, за пускане на Коридъра имаше някакъв специален файл, който превключва Кобото в незнам си какъв режим.
Пуснах Коридъра, задълбочих се в настройките. Уж всичко тръгна. Започнах да чета. Обаче... След няколко десетки страници Кобото замръзна. Блокира напълно. Ни напред, ни назад. С ровене из форумите на Кобо открих как се прави пълен хардуерен ресет. Имаше някакъв алгоритъм за натискане и задържане на два от трите бутона на Кобото в определена последователност.
В края на краищата ресетнах Кобото до фабрични настройки,  изтрих всякакви остатъци от великия Коридър и престанах да се занимавам с глупости.
Явно само на PocketBook най-лесно се поставя Корийдър и не е рисково. Напоследък за Kindle ми излизат Jailbreak за да тръгне Корийдъра и от това което гледам не си струва... А и след последните два ъпдейта на Киндъл не ставало. За Kindle и Кобо явно не си струва и риска от прецакване не е малък.

# 296
Предполагам, че става дума за четец с блутут и блутут безжична мишка. Естествено първо трябва четецът да се свърже безжично с мишката по блутут и тогава да се пробва.
Аз така преди време за проба свързах по блутут мишка и клавиатура на Logitech към четец Onyx Boox. Признавам, беше си играчка като гимнастика. Освен това май не успях да превключа на кирилица клавиатурата.
Но по принцип свързването е възможно.

Мда, както бях написала, с блутут е. Не ползвам преходници, излишно ми е.
Играчка беше, за която се замислих след дискусиите и реших да пробвам. Реално ми е крайно излишно, тъй като обичам да чета легнала вечер и не ми е удобно да имам още нещо, което да ми се подмята.
Единствено бутоните на първия ми киндъл ми липсват много, но още не ми се прежалват пари за Оазиса.

# 297
Напоследък за Kindle ми излизат Jailbreak за да тръгне Корийдъра и от това което гледам не си струва... А и след последните два ъпдейта на Киндъл не ставало.
Доколкото знам, jailbreak-ването на Kindle винаги е било възможно още от премиерата на първите им устройства, като – както при Kobo – начинът, по който се прави, зависи от версията на firmware-а. Не съм следил коя е актуалната версия, но обикновено седмица-две след излизането на нов ъпдейт се появяват и подробни гайдове как да се направи jailbreak.

Друг е въпросът доколко си заслужава, предвид че в момента, в който активирате Wi-Fi-а, устройството автоматично обновява firmware-а си, и съответно KOReader и всички добавени екстри изчезват. На мен този момент ми се стори досаден, защото все някога ще се изкушиш да дръпнеш книга директно от интернет и така ще изгубиш съдържание и настройки.

За Kindle и Кобо явно не си струва и риска от прецакване не е малък.
По принцип при неуспех устройството просто се връща до заводски настройки — за самия хардуер няма реален риск от „прецакване“.

# 298
Здравейте, Моля да препоръчате четец за pdf файлове.
Имам опит с три четеца до момента, но се интересувам от такъв с по-голям екран, например Pocketbook 9.7" или Boox Go 10.3", Kindle Scribe 10.2". Тринадесет инчовите ми се струват вече съвсем големи. Не ме интересува наличието на възможност за писане.

# 299
От изброените имам Boox Go 10.3 и Kindle Scribe. Boox Go е чудесен четец, но има една особеност - няма вградена подсветка на екрана. Според производителя това е направено, за да се получи по-голяма контрастност на екрана с по-висока резолюция - т.е. да има по-голяма острота и яснота  на шрифта. При екраните с подсветка имало още един допълнителен слой на екрана.
Честно казано, аз не мога да намеря голяма разлика между Boox Go и Kindle Scribe.
За да четете от Boox, трябва да има околна светлина (както като четете хартиена книга).
По-късно ще пусна снимка с двата четеца един до друг.
Относно четенето на pdf файлове - Boox има много повече настройки на екрана, които може да помогнат за четенето, особено ако pdf файлът е директен скан с ниско качество  от хартиен източник.
И двата четеца позволяват водене на бележки, подчертаване и т.н. директно върху текста на pdf файла. При Kindle  Scribe това трябваше да бъде добавено в един от последните ъпдейти (не съм го проверявал).
При Boox Go, както и при всички модели на Onyx Boox, воденето на бележки и т.н. е възможно, ако се използва вградената програма за четене Neo Reader.

Общи условия

Активация на акаунт