Температура няколко дни

• 625
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,от неделя(29.12) ме заболя гърлото и започна лек дискомфорт,повръщане и на другия ден бях долу горе ок с лека болка я гърлото. На 31.12 вдигнах температура 39.0 пих хексалгини ми спадна леко стана около 38.0 и така изкарах нова година на другия ден нямах температура,а тръгна хрема и суха кашлица . На следващият ден 2.01 отново вдигнах 39.0 и отново хексалгин,свалих я до 37.8 и така цяла нощ после я свалих
От два дена през деня имам 36.8 а вечер вдигам 37.8 имам обилна хрема със зелен секрет и суха кашлица,всяка нощ се потя сменям по 3-4 тениски
Пия парацетамол и сироп мукопламт на д-р тайс
Ако някой е преживял нещо подобно моля да сподели и даде съвет вече почти 5 дена се боря с температура;(

# 1
Какво очакваш форумът да каже? Да хвърляме боб какво ти е? Утре сутринта отивай на лекар.

# 2
  • Варна
Обилна хрема със зелен секрет на мен ми говори за нещо по-сериозно от обикновен сопол. И температурата за толкова време... Отивайте на лекар, може би ще ви трябва нещо повече от това смешно сиропче.

# 3
След 3 дни с температура (в случая осем), и зелени секрети, вече говори не за вирусна, а за бактериална инфекция, която се лекува с антибиотик. Докторът ще ви каже какъв да е и в каква доза.

# 4
  • София
След 3 дни с температура (в случая осем), и зелени секрети, вече говори не за вирусна, а за бактериална инфекция, която се лекува с антибиотик. Докторът ще ви каже какъв да е и в каква доза.

В някои случаи, при силна имунна система, човек може да се оправи и без антибиотик.

Но при всички случаи трябва лекар и преглед.

# 5
Благодаря за отговорите,но съм на лекар чак в сряда ,извинявам се за темата по погрешно съм я пуснала тук
И не искам врачки ,а съвети от хора преживяли или запознати с подобни ситуации
Не искам заяждане и каране!

# 6
Отидете на спешен кабинет. И за мен 5 дена висока Т без изгледи за подобрение си е за лекар. Високата Т продължително време може да предизвика трайни последици.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 21:33 от brumm

# 7
Всеки някога в живота си е имал сополи и температура и се е чувствал зле. Това не е повод да се пускат теми и да се очаква помощ от непознати неквалифицирани хора. Почивка, течности, сън, излизай от интернет и отивай на лекар. Все ще има някой дежурен в кварталната поликлиника, защо ще чакаш до сряда?

# 8
  • София
По принцип ЛЛ трябва да има договор със спешен кабинет. Би трябвало да отиде там.

# 9
  • Стара Загора
При дъщеря ми почна на 30-ти и чак днес спря да вдига температура. Винаги вдига Т докато спи, до 39-40 и само хексалгин помогна, а парацетамола изобщо не сработваше. Започнахме с антибиотик на 31-ви, но продължи да вдига, докато не включихме и авирон на 3-ти. Тъй като явно е вирус, антибиотика не сработи. Според мен авирона няма да навреди, докато дойде време за прегледа, но не съм лекар, само споделям опит. Давеща кашлица от сополитв сутрин като стане или ако се раздвижи повече, ако смени топли към студено и обратно. ЛЛ ни предупреди - упорит е, 10 дни. Такива наблюдения имаме…

# 10
При мен ковид всеки път е с много дни температура. Направете тест за ковид.

Общи условия

Активация на акаунт