Любители на кучета - 148

• 23 311
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Аз в началото почиствах лапите с кучешки мокри кърпи, но все свършваха и забравях да купувам. В един момент просто оставих до входната врата едно шише с фъскало, пълно с вода, и една микрофибърна кърпа. Върши същата работа, но само при сухо време. В дъждовни и кални дни става мизерна по целия корем, лапи и мишнички, нося я до банята в дъното на коридора (10 кила си тежат, но не е невъзможно) и мия с душа. После постилам хавлийка на пода в коридора. Тя ляга по гръб. Попивам каквото мога и изсушавам до край със сешоара.

# 181
  • Варна
При сухо време ползвам кърпички, но кално и мокро ли е, баня. Каду е много ниска и обира всичката гняс, а Бизу пък от бял става черно-бял.

# 182
Момичета, вечният въпрос. Вътрешно обезпаразитяване на 1 или на 3 месеца? На 1 месец ми се струва много, на 3 месеца ми се струва малко. Вие как действате?

# 183
  • София
Аз действам всеки месец - външно и вътрешно.

# 184
  • Варна
Зависи от конкретния продукт. Различни са. Някои от ежемесечните обезпаразитяващи не покриват всички рискове и се налага допълваща грижа с второ хапче на различен период.

# 185
  • Mediterraneo
Ох, слава богу, че при нас няма сняг и кал. Когато вали( три пъти в годината), припка буквално за секунди в градината, прави набързо, каквото има, и се прибира на подскоци. До вратата имам винаги мокри кучешки кърпи и една хавлийка.

# 186
Обезпаразитявам всеки месец аз, че да не донесе нещо на котките. Грейси като млада направи алергия от котешката паста и не съм я мъчила с други озбпаразитяващи. Докторите казаха, че ако кучето се обезпаразитява правилно, риска за нея е малък. Мегчето е я обезпаразитявах докато живееше навън. Сега не виждам голям смисъл.

# 187
  • Пловдив
Имам визла на 7 години, никога не ми е създавал проблеми.Не обича да ходи на лекар, но като се налага ходим,  целия трепери и умира от страх.За породата му не е характерно да е такъв страхлив,но за това съм си виновна аз...
По празниците се разболя имаше температура, отслабна и беше лежерен. Биха му инжекции пооправи се, но отказва да яде както трябва, и коремчето му къркори.Днес лекаря му ми каза да му давам по половинка спазмалгон за коликите и  да видим какво ще стане...Но хора аз  направо се побърквам ...с годините явно, ставам супер емоционална покрай него и направо се плаша ... по цял ден го мисля и ми се свива сърцето че не иска да яде както трябва, вечер тайно си поплаквам..
Кажа те ми моля ви  какво правите вие в такива случай?

П.С.   днес мисля да го пробвам с бебешко месно пюре....

# 188
k sh ами и ние къде тайно или явно си поплакваме, когато е болно някое куче. Аз специално много си го мисля Макс и все по-често се улавям, че ми се насълзяват очите като го знам че одъртява, че понакуцва, че има разни топчета по тялото.. та просто няма как да не ги мислим, да не се притесняваме за тях. Пробвай го и с варено месце дали ще хапва, че тия пюренца са съвсем малки и дали ще усети нещо от него.

Да се върна на лапите.. та 50 кила няма как да метна ни под мишница, ни над мишница.. а като добавим и Вивата, която е над 35 кила, съвсем мисия невъзможна. Моите излизат по 2-3 пъти на ден, та не е чак такова постоянно бърсане на коридора, но пък чашките между другото разкисват много хубаво и мизерияра между пръстите. Иначе когато е кално и са се нахвърляли с кал по коремите, първо им бърша лапите с хавлия на вратата и после в банята да ги измием заедно с корема. В случая просто пестя кални лапи по ламината из целия коридор.

# 189
  • под тепетата
k sh, знам за какво / кого говориш -7 годишен глезльо, по варненски - гевезе Stuck Out Tongue Winking Eye

Същото треперене и драма е и при нас! Защо не пробваш с оризова вода за коремчето. Пюрето не знам доколко ще го успокои.

# 190
  • Пловдив
Пробиотик Форти Флора и гастроентестинална храна.
На Саско му помага когато му се разбърква коремчето.

# 191
  • Пловдив
k sh, знам за какво / кого говориш -7 годишен глезльо, по варненски - гевезе Stuck Out Tongue Winking Eye

Същото треперене и драма е и при нас! Защо не пробваш с оризова вода за коремчето. Пюрето не знам доколко ще го успокои.

Пробвах какво ли не  и не иска и не иска....пюрето отказа, хапна 2 хапки пилешко и толкоз....Снощи пак звънях на лекаря...вече сигурно ме мисли за луда.Сега стоя в офиса, мъча се да работя, през 5 мин проверявам на камерите какво се случва и се чудя дали да не зарежа всичко и да се прибера.....

# 192
  • София
K sh, какви изследвания правихте? Моето съкровище беше зле и на изследванията излезе, че има панкреатит в начална фаза. Биха й обезболяващи инжекции, както и нещо против газове. След това беше на диета, но за щастие тя си е лакома и всичко яде. Отначало се мръщеше на диетичните гранули, но посрещна с радост диетичния пастет.
Пие ли вода?

# 193
Стискам палци бързо да се оправи кученцето!
Аз днес излязох с бяло куче, прибрах се с черно. Корем, лапи, лице, дрешка...Абе целия.  Мих с вода само и после суших 40 минути. С хавлия, без хавлия, със сешоар, разресвах, уши бърсах, очи бърсах...
Направо не знам ако излизаме три-четири пъти на ден какво ще правим. Не е проблема миенето, но сушенето е епопея... Дали ако си купя професионален сешоар или станция за кучета ще суши по-бързо... Защото там колкото и пари да са, ще ги дам. Не си представям на ден три-четири пъти да го подлагам на това. То ще се побърка кученцето. Много козина, много чудо. Това като се напои няма изсушаване. Обаче не може и просто да го забършеш, тя мръсотията попива навътре някак.
И постоянно ме е страх да не настине.

# 194
  • Варна
Няма да настине, нали го миете след излизането и остава вкъщи, изсушен. Професионалните сешоари са много по-силни, да. И по-бързо ще става. Под станция за кучета не знам какво имате предвид.
Можете да му поръчате гащеризон - дъждобран. Но не от тея готовите по магазините, а шит  по поръчка, да му пасва и пази добре. Това - като спре да расте, де, че са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт