Любители на кучета - 148

• 22 901
  • 740
  •   1
Отговори
# 165

Вчера следобед изведох Лъки. Батко му дойде с мен в клетката. То е много голямо заграждение и сутрин и вечер е пълно. Изчакахме едно много лаещо да излезе и вкарахме Лъки. Падна луда игра с една голдънка - тичане, ровене, скачане. От време на време Лъки идваше все едно да пита - Може ли още да играя?
Научихме го да сяда 😂 До този момент с лакомство над главата се изправяше и танцуваше на два крака. Един съсед преди време се шегуваше с нас какво е това куче, от цирка ли го взехме. Да, точно от цирка е явно 😂 Децата измислиха, че фокусникът му е откраднал опашката, но е забравил на края на представлението да му я върне. Затова пък когато Лъки е щастлив, върти цяло дупе и квичка от кеф.

Другото постижение е, че почти го научих да ме чака на входната врата на връщане от разходка. Свалям чанта, яке, събувам се и тогава го взимам на ръце към банята. С команда "Място" не се получи, обаче с "Назад" взе, че става. То ясно, че не осъзнава конкретно думите, ама ей на - въпрос на проба.

Вчера почти го приспах с шевната машина. Много се опасявах, че ще вдигне блока.

# 166
Беше станало дума за лапите и тъкмо щях да питам, как точно го осъществявате. С леген точно пред входната врата, носене до банята, или направо влизане там, ако е близо до входа? Интересува ме да не съм изпуснала някоя хитрина и да си живея в заблуда.
Ние се носим до банята, но ако има друго невключващо цапане на якето ми, в слух съм.

# 167
Добре дошул, Локи Green Heart! Как му понесе пътуването?

Кастиел днес за първи път видя сняг. Не беше много очарован, но той мокро не обича. На вкус обаче му хареса.

# 168
  • Бургас
mtz, чини ми се, че нещо сърдито гледа леля му Simple Smile
Maeve, до банята ходим на собствен ход, през целия дълъг коридор. Нямам намерение да вдигам 35 кила два пъти на ден. След това - стирка на коридора.
Ако е излизала за съвсем кратко и навън е сухо - мога да забърша лапите на вратата с влажен парцал.

Нямаме снимки само на кален нос. Несериозно е. Като ще се каляме, ще е изцяло!

# 169
Пак навсякъде сняг, а при нас сух студ 🤪
Локи 3 такъв малък пуФкаФ сладкиш 😍
Vanne страхотна лъскава козина има Зара. Много е хубава и стройна 🥰
Всички кучета са повече от страхотни и често връщам назад да им се любувам на снимките 😍
Maeve аз или подготвям кърпи за първо бърсане до вратата или после бърша пода в коридора, че банята не е толкоз близо. Преди доата време взех и една чашка за миене на лапи от Джъмбо. Оказа се много сполучлива и с нея същи често си я оставям с вода преди излизане до вратата и като се приберем мушкам лапа по лапа и забърсвам хубаво с хавлия. Пада всичката мизерия дето събират вън.
Ето такава чашка:

# 170
Ох, имам я тази чашка, ама все имам чувството, че ще им счупя лапите. Grinning
На клипчетата за демонстрация по - лесно ми изглеждаше.

# 171
При нас банята е до входната врата.Тя си знае от малка, и директно там влиза.Като е сухо я бърша с мокри кърпи, а когато е кално и гадно, използвам тази чашка и кърпа за подсушаване после 😀
Като беше по-малка в душ кабината я миех направо с душа, ама вече трудно се събира гъзягата и влиза вътре само когато я къпем 😂

# 172
И при нас банята е до входната врата и съм го научила да седи да ме чака докато се съблека и събуя. Понякога обаче се разсейва, като дойде да го посреща Мег и хуква след нея с калните лапи.
Нашият сняг си отиде и остана гадната кал. Днеска цял ден мия и суша лапи. Кастиел все още се побира в мивката в банята и там го мия, а той се опитва като една видна котка да си пийне вода от крана през това време.
Подозирам, че тая джаджа на нас няма да ни свърши работа, че моето добиче се каля до лактите, не само долу.

# 173
  • София
Директно в банята на собствен ход. Ако е много кално и остави следи, минавам с парцала после.
Взимала съм кучешки мокри кърпи, но сякаш не почистват добре... Предпочитам да го измия.

# 174
Ние я взимаме подмишница и така я мием на мивката в банята, ама тя е 8кг. Винаги му е било чудно как става при големи кучета, защото да чистя всеки път пода след това ми се вижда много зор, пък аз съм малко мързелива.

# 175
  • под тепетата
Нема начин да го вдигна туй магаре! На собствен ход до банята, а ние имаме и много стълби. Добре, че не се каля много, но ако се е пръскал мия и корема. Но той си знае, чака и вдига копитата.
Ох, тоя Локи голям сладур! Цялата банда са страхотни!

# 176
  • Враца
Аз, със Вачи няма какво да ви обяснявам, той е елементарен за поддръжка. Simple Smile

# 177
  • Варна
Как ти се събра в клавиатурата...тц,тц,тц, възмУтена съм....елементарен бил.... Той е джентълмен, аристократ, ефирен СЪР, всичко, но не и елементарен LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

# 178
И ние имаме такава чашка, ама не сме я ползвали. С душ ми е лесно, че му мия между възглавничките на лапите. Оттам колко скрита кал падна тия дни! 🤣
Хитринката ми е, че свалям повода, но оставям нагръдника и държа с едната ръка, че да не се щура. Проблем с къпането нямаме, ама все пак по-бързо става, ако съдейства 😉

Лесно е с куче под мишницата. Кумците са с голямо куче. Когато идваха на гости, всеки път влизаха на собствен ход през целия Г-образен коридор, през предверието на банята, че да стигнат до съществената част с миенето. После моп по обратен път. В тях ситуацията е подобна.

# 179
  • ПЛОВДИВ
Ето и един макар и чист нос на Рекси.

Общи условия

Активация на акаунт