Избор на Airfryer - тема 4

  • 27 408
  • 657
  •   2
Отговори
# 510
  • Мнения: 2 641
С риск да повторя друг въпрос, търсих в търсачката, но не открих, мога ли да ви помоля за мнение кой уред да си взема - Cosori или Филипс?
Предимно за готвене на месо и различни зеленчуци ще е (не планирам да пека тестени неща или сладки)
Хвърлила съм око на Cosori Dual Blaze както и на Philips серия 7000, но гледам че разликата в цената е голяма и се чудя толкова по-добър ли е филипс?

# 511
  • София
  • Мнения: 2 000
С риск да повторя друг въпрос, търсих в търсачката, но не открих, мога ли да ви помоля за мнение кой уред да си взема - Cosori или Филипс?
Предимно за готвене на месо и различни зеленчуци ще е (не планирам да пека тестени неща или сладки)
Хвърлила съм око на Cosori Dual Blaze както и на Philips серия 7000, но гледам че разликата в цената е голяма и се чудя толкова по-добър ли е филипс?
Нямам нито един от двата, но цената на Филипса ми отвя главата. Никога не бих дала толкова пари. И със сигурност няма да се оправдае или изплати.
С., погледни и Нинджа, имат хубави модели, някои се водят грил. В Амазон цените са много по-добри.

# 512
  • Мнения: 2 641
Благодаря, ще го видя и него, сега като се зачетох в темата разбрах за тази марка и ще видя.
Иначе пропуснах, че в уреда ще се готви за 2-ма човека.

# 513
  • София
  • Мнения: 2 000
С., мисля, че ти трябва един приличен фрайер до 200лв. Споменатото от тебе Косори има и долен реотан, но дали ще ти трябва на теб? Аз в такъв готвя ориз, мусака, запеканки, грис. За картофи, зеленчуци и месо, най-добре е мощен, с широка кошница, не е нужно да е висока, освен ако няма да правиш цяло пиле.
Аз имам малка Нинджа 4.7л, 2000В за по-малко от 100 евро. Само с горен реотан е, но готви страхотно ако сложиш на 1 ред продуктите. Кошницата е с размери 22х22см. И от другите марки има такива модели.

# 514
  • Мнения: 5 475
Сosori Turbo blaze на коя програма може да се ползва за печене на сандвичи - с кайма, с кашкавал..
И на коя за претопляне на храна

За сандвичи бих използвала Roast или Grill, а за притопляне си има програма - Reheat.

Oбаче съм объркала модела Simple Smile 
За този исках да питам
https://www.amazon.de/-/en/COSORI-Airfryer-Air-Fryer-Reminder/dp … 2C143&sr=8-6&th=1

# 515
  • София
  • Мнения: 2 302
Сosori Turbo blaze на коя програма може да се ползва за печене на сандвичи - с кайма, с кашкавал..
И на коя за претопляне на храна

За сандвичи бих използвала Roast или Grill, а за притопляне си има програма - Reheat.

Oбаче съм объркала модела Simple Smile 
За този исках да питам
https://www.amazon.de/-/en/COSORI-Airfryer-Air-Fryer-Reminder/dp … p;sr=8-6&th=1

Този също има Roast, а за притопляне може да избирате бутони според типа храна.

Така или иначе, еърфрайърът е прост уред с 2 променливи: температура и време, които можете да си задавате и ръчно. Всички тези бутони са ориентировъчни и не са нищо повече от предварително зададени стойности на температурата и времето, които впоследствие също можете да променяте ръчно.

Някои еърфрайъри имат и трета променлива - скоростта на вентилатора, но този май не е от тях.

# 516
  • София
  • Мнения: 2 000
Скоростта на вентилатора се определя от режима, като при airfry е най-висока.
Сандвичите са на принципа проба-грешка, защото има голяма разлика в параметрите на различните модели. Аз с кашкавал пека на 200гр. на airfry, но ако е по-дебел сандвича, ще трябва повече време и по-ниска темпратура.

# 517
  • София
  • Мнения: 2 302
Въпросният модел (CAF-P652) няма настройка „airfry“ и няма различни скорости на вентилатора.

# 518
  • София
  • Мнения: 125
Здравейте. Дойде моментът, в който и аз реших да си купя Air Fryer. Майка ми е голяма фенка на този тип уреди, използвала е различни видове, но най-доволна е от Косори - вече има 2 техни вида - Dual Blaze и Twin нещо си. След като използвах нейния Dual blaze и аз се "запалих" Simple Smile
Моля за вашите ценни насоки. Спряла съм се на марката Косори, но в сайта им видях, че има някакъв нов вид с две кошници една над друга - Cosori Turbo Tower Pro. Харесва ми това, че е с керамично покритие, докато предните модели всичките са алуминий с тефлон и точно това ме спираше досега.

Молбата ми е да ме насочите кой от двата модела да взема - Dual Blaze или Turbo Tower pro. Първият има 12 програми, а новия - само 7.  Допада ми, че има функция Дехидратиране, докато на Dual blaze-a няма. Но според мен  обикновен вентилатор с по-ниски градуси би имал също ефект на сушене.
Ако някоя от вас има новия модел, ще съм благодарна на обратна връзка. Всичко ще ми е полезно. Ще се ослушвам и за промоции, понеже цената на Turbo Tower-a  е доста висока. Прочетох и за някакви кодове за отстъпка. Откъде се взимат?

Дълго стана, за което се извинявам.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 12:46 от ralralral

# 519
  • Мнения: 31 852
Вентилатор с по-ниски градуси става за сушене, но май само уредите с функция за сушене имат чак толкова ниски градуси.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 22:48 от dolce miele

# 520
  • Мнения: 24 625
Дехидратиране пък ми е една от най-куците функции за такъв уред... Много от нещата се сушат по супер много време, съответно за това време еърфраерът е зает и не може да се готви в него. Струва си ако и готвенето в еърфраера, и дехидратирането на храни не са чести в това домакинство, че съответно да не си струва отделно да са. Ако постоянно се ползва еърфраерът, е малко все тая става ли и за дехидратор. А има отделни дехидратори които не са скъпи, че и по-безшумно работят.

# 521
  • Мнения: 31 852
Само да кажа, че и в обикновените дехидратори се суши по доста време. А и, за разлика от фрайъра, нашият дехидратор така хубаво вдига температурата в стаята през летните месеци...За зимата може и да е бонус.😂
Та е хубаво човек да си прецени дали изобщо му трябва отделен уред за дехидратиране. Нашият беше подарък.

# 522
  • Мнения: 24 625
Да, то си е дълъг процес при всяко положение, няма как да е различно. Просто го споменах понеже не всеки си дава сметка че през това време ще остава без еърфраер и ако го ползва често за дехидратиране не е много оферта. Не си представям да си купя сравнително скъп еърфраер и по толкова време да не мога и да готвя в него Grinning

# 523
  • Paris, France
  • Мнения: 17 526
Спряла съм се на марката Косори, но в сайта им видях, че има някакъв нов вид с две кошници една над друга - Cosori Turbo Tower Pro. Харесва ми това, че е с керамично покритие, докато предните модели всичките са алуминий с тефлон и точно това ме спираше досега.
Керамичното покритие също е тефлон и нито е по-трайно, нито е по-безвредно. Просто в тефлона е вградена стрита на много фини частици керамика. Като не искате тефлон, Cosori имат 12л уред, който е като фурна и варела, в който се слага храната е от неръждаема стомана. Леко по-бавно загрява, но има повече програми от Dual Blaze. Като dual Blaze има и долен реотан. Има функция дехидрация и вдига до 220°:
https://www.amazon.fr/COSORI-D%C3%A9shydrater-R%C3%A9chauffer-El … res/dp/B0C992CBH1
На скарите постилате силикон на дупки и храната не докосва тефлон.
Малко е неудобен за вадене на някои храни, но за други е по-удобен от тези с чекмеджета.

Този с двете чекмеджета едно над друго е удобен ако готвите едновременно два вида храна. Изчакайте отзиви. Мисля, че има хора, които го имат. Dual blaze ми е фаворит заради долния реотан и това, че държи храната топла.

# 524
  • София
  • Мнения: 125
Много ви благодаря за коментарите.Blush

Днес цял ден събирам информация и стигнах до заключението, че единственото, което ме притеснява в новия модел на косори е дали керамичното покритие ще бъде наистина незалепващо и да не хвърля една торба пари (защото изобщо не е бюджетен) и да се окаже, че залепва.
Като предимства в него, обаче, виждам:
- по-големият обем - ние сме 4-членно семейство и в Dual blaze кошницата е само една
- едновременното готвене на различни ястия
- програмата за дехидратиране

По повод дехидратирането: днес случайно попаднах на една страхотна рецепта за домашна зеленчукова подправка, която е изсушена на еър фрайер. Не е косори, но все пак еър фрайер. И понеже съм на тема "закупуване на еър фрайер" и съвсем се запалих Simple Smile момичето от клипчето твърди, че за 3 часа е готова подправката. Не е кой знае колко време и мога да съвместя готвене с дехидратиране. Освен това имам уред за сушене и да ви кажа изобщо не съм доволна.... една мащерка суших часове наред и накрая се отказах и си купих от Кауфланд за 10лв сушилка за подправки Ф60см и съм повече от доволна. Пробвала съм да суша домати, ами мъка ...
Та добре дошло, ако в еър фрайера мога да дехидратирам. Simple Smile

Ще изчакам и други отзиви за turbo tower-a

Общи условия

Активация на акаунт