Избор на Airfryer - тема 4

• 27 370
  • 657
  •   2
Отговори
# 465
важно! моля имайте предвид когато си избирате еър фрайер, да е облечен отвътре изцяло с метал, по възможност чиста стомана. Аз си купих първо един който исках да ползвам само за пържени картофки, но ми стана много лошо след първото и второто готвене. страхотно виене на свят поне една седмица, направо залитах. тъй като приличаше на отравяне с епоксидни смоли, огледах отвътре и се оказа че корпуса е изцяло пластмасов, с изключение на кошницата. никъде върху опаковката не е указано от какви материали е. оказа се че според някакъв европейски регламент вече производителите могат да не указват материалите, пластмасите от които са направени уредите е ЕУ, което въобще не е в полза на потребителите. имайте това в предвид. направих си сериозно проучване и се оказа, че тези уреди не са толкова здравословни. трябва да внимавате за доста неща. да са метални по-добре от стомана, по възможност въобще да нямат незалепващо покритие, тъй като то също е направено от абсолютно неуточнени върху опаковките смеси от полимери. в магазин да повтарят каквото са ги научили за покритието..... тези незалепващи покрития след време почват да се лющят, и попадат в храната. Какво е въздействието им можем само да гадаем, говори се, че са вредни за мозъка като микрочастици. както и да е... напълно здравословни air fryer в БГ на този етап все още няма.
тези които гледах по клиповете и са изцяло от метал и стъкло. приличат на малки фурнички и все още ги има само в САЩ мисля. по-важното е, първо четете, после купувайте, защото щом на мен която съм възрастен човек, ми стана толкова лошо, представете си колко опасно е това за малки деца. иначе идеята на самият уред е страхотна, защото се използва малко мазнина и улеснява живота. успех.

Моля да споделите кой модел визирате!
Иначе всичко, което сте написали е съмнително.

# 466
Аз моля за препоръка на  уред тип фурничка? От 3 години ползвам s max 12 литра и съм страшно доволна, та щях да поръчвам същия ,но тези в сайта са полудели и са му сложили цена 499лв. Моя го взех за 280лв ,миналия месец поръчах за подарък същият уред от същият сайт за 169лв ,така че не знам дали пробват ако мине номера  , но 500лв няма да им дам и със сигурност ме изгубиха като клиент

# 467
Nevena Virolan, формата е особена и не мога да купя заместител, за това питах дали някой някак е намерил за конкретния модел при положение, че аз обърнах целия интернет. Търсих вече по ключови думи, остава да питам в някой от магазините, когато имам път към мол.

# 468
Не ми стана много ясно какво търсиш да замениш но щом пишеш за надраскано покритие може пък да ти свърши работа фирмата дето поставя такова - пращаш им каквото е там за оправяне и си го получаваш обратно с ново покритие. Ейч Пи Ди се казва фирмата, поне аз само нея знам де. Мисля че са в Пловдив, работят с пращане по куриер. Ако не си намериш вариант, виж те каква цена ще ти предложат. Хвалят ги доста.

# 469
Подобна джиджавка
Чувала съм за пичовете, но по спомен от познати полагането струваше колкото половината машина Simple Smile Но е опция, благодаря за подсещането Simple Smile

# 470
Отдавна беше като съм ги гледала, но то зависи и какво покриват най-вече, т.е. колко материал ще трябва - според мен не губиш нещо да ги питаш че поне да си знаеш опциите. Това твоето дори не е голям съд някакъв, може и да ти се окаже приличен вариант. Макар че като сложиш и куриер в двете посоки пак си се качва де.
От самия производител не могат ли да те насочат към варианти за нова решетка?

# 471
  • Paris, France
формата е особена и не мога да купя заместител, за това питах дали някой някак е намерил за конкретния модел при положение, че аз обърнах целия интернет.
Oт Хiaomi какво ти отговориха?

Може ли снимка, та да видим какво е особеното? Придружена с кратко обяснение и размери. Благодаря.

Идея е да пишеш на продаващите такива джаджи в Aliexpress и Temu. Те могат да те насочат коя става и коя не.

Не може да няма някъде подложка с дупки, която да не пасне.

# 472
Daniela_Nikolova78 , от къде го поръчахте , и аз съм се спряла на тази марка . Искам да попитам пуши ли много като обикновен фритюрник , миризмата силна ли е както при готвене на котлон или фурна , ястията за какво време се готвят? Ние сме 4 човека , мъжете доста си хапват и затова търся по голям контейнер ,  8 крилца само за двама ще стигнат , а може и леко гладни да си останат моите момчета . Затов аз все още се двуумя за покупката на такъв уред . Да не се окаже накрая че ще готва по два пъти в еърфрайер и ще ми отнеме много повече време , отколкото по веднъж във фурната .

Поръчах уреда от Alleop.bg.
Не съм видяла да пуши. Има миризма, както и излъчва топлина. Хубаво е да се включи абсорбатор. Ние също сме 4 човека и съм много доволна. Количеството, което може да се сложи е 2 или 3 пъти спрямо стандартни еър фрайери. На мен времето ми се вижда наполовина спрямо фурната.
Напоследък меся тесто за кифлички и добавям разшичен пълнеж. Една партида пека на bake за 7-8 минути. Цялото семейство сме много доволни.

# 473
Мисля, че Alleop.bg са прекръстените Студио модерна, които пък продаваха Делимано.
Имайте си едно на ум с тези.

# 474
Мисля, че Alleop.bg са прекръстените Студио модерна, които пък продаваха Делимано.
Имайте си едно на ум с тези.
Не мисля така. Вие защо мислите така?
Делимано се продаваха от Топ Шоп (които фалираха).
Leona, аз препоръчвам моята фурничка Adler AD 6309. Mнлго съм доволна и цената и' е далеч под 500 лв.😅

# 475
Защото същите оператори, които ми звъняха от Студио модерна, ми звънят сега от името на алеоп. Като имам пропуснато обаждане, винаги звъня и така научих, че тия алеоп съществуват. Отделно понякога ми звънят и от старите телефони на Студио модерна. Може да са се ориентирали към качествени продукти, не знам. Просто казвам да внимавате с тях и техните продукти.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 12:40 от Cafe

# 476
Здравейте! Може ли да ми препоръчате Airfryer с грил, който да може да приготвя храна за четири членно семейство. Да е достатъчно мощен и с практична кошница.

# 477
  • Paris, France
Достатъчно мощен и достатъчно място за храна за 4 човека са абстрактни понятия. Кажете каква площ търсите! Ние сме 4 човека и 6 литров би бил достатъчен, защото основно някакво месо и готови, бланширани, замразени картофи бихме слагали вътре. Ако искате месо със зеленчуци, че и картофи, едновременно, фурната е незаменима. Слагам картофите горе, месото долу и стават едновременно. Това и в 12 литров air fryer няма да мога да го побера.

Идете и вижте чекмеджетата в магазин! Поне да се ориентирате какво събира, защото повечето парчета храна трябва да са на един ред.

Под мощен какво разбирате? Да вдига до 250°С, да обдухва силно, да загрява бързо или друго?

С какво място разполагате на плота? Отзад се оставят 15см и не може да се долепя до стена.

# 478
Защото същите оператори, които ми звъняха от Студио модерна, ми звънят сега от името на алеоп. Като имам пропуснато обаждане, винаги звъня и така научих, че тия алеоп съществуват. Отделно понякога ми звънят и от старите телефони на Студио модерна. Може да са се ориентирали към качествени продукти, не знам. Просто казвам да внимавате с тях и техните продукти.
Alleop си съществуват от доста време, преди Топ Шоп да фалират.

# 479
  • Paris, France
Аз моля за препоръка на  уред тип фурничка? От 3 години ползвам s max 12 литра и съм страшно доволна, та щях да поръчвам същия ,но тези в сайта са полудели и са му сложили цена 499лв. Моя го взех за 280лв ,миналия месец поръчах за подарък същият уред от същият сайт за 169лв ,така че не знам дали пробват ако мине номера  , но 500лв няма да им дам и със сигурност ме изгубиха като клиент

С 20-30лв отгоре е, но има долен реотан, вдига до 220°С, държи храната топла и има функция втасване, май и дехидрация. Такъмите се мият в миялна. Безплатна доставка до България.
https://www.amazon.de/-/en/hz/mobile/mission/?_encoding=UTF8&p=T … x_mr_hp_m_atf_epr
Негативи, освен че не се чисти сам не му намирам. Ако 220° са ви достатъчни и няма да готвите прегоряло отвън и сурово вътре месо е перфектен. Някой в темата го имаше.

Общи условия

Активация на акаунт