Избор на Airfryer - тема 4

• 27 338
  • 657
  •   1
Отговори
# 480
Ами освен кол центърът да им е на едно, не знам. Все ми е тая, честно казано. Само дето ме тормозят периодично.

# 481
Някой има ли NINJA Air Fryer & Smoker Function ? Ако може да сподели ,че нещо съм се засилил да го купувам вместо барбекю.

# 482
Ами освен кол центърът да им е на едно, не знам. Все ми е тая, честно казано. Само дето ме тормозят периодично.
Това е възможно. Мисля (но не съм сигурна в това), че Alleop преди години бяха с друго име, може би Sapir.bg.
За тормозенето е доста неприятно🙄, на мен никога не са ми звъняли, само аз на тях за замяна или връщане на стока.
Невена, какво значи прегоряло отвън и сурово отвътре месо?😃 Месо тип на скара ли?

# 483

Под мощен какво разбирате? Да вдига до 250°С, да обдухва силно, да загрява бързо или друго?

С какво място разполагате на плота? Отзад се оставят 15см и не може да се долепя до стена.

Благодаря за включването Nevena Virolan
Мощен като ватове. Може би ако е 6 л. 1800 W ще е достатъчно? Но, да, сигурно е важно и да загрява бързо, и да обдухва силно.
Имаме достатъчно място на плота. 60 см. е дълбок.
Какъв модел е вашата?
Първоначално търсех бездимна скара.
След това се замислих за нещо комбинирано като Airfryar с грил и вече съвсем се обърках. На комбинираните уреди скарите са много малки.
Нагледала съм се на този:
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-tefal-easyfry-gr … tm_medium=android

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:37 от mazurka

# 484
Има и уреди тип ракла. Мисля, че на Russel Hobbs имаше такъв. Може и тях да погледнете.

# 485
https://zora.bg/product/foodi-af180eu
Аз съм с този от няколко месеца. 5 членно семейство сме. Правила съм пилешки хапки домашни, пържени кюфтета, пържени картофи бланширани и домашни, пържени яйца, заленчуци, карначета, наденица. Доволна съм много. Най доволна съм когато сутринта за около 15 Мин обяда за детето в готов и му го слагам пресен в кутията. Моя също. Но за по големи количества си ползвам фурната. Например аз пека 6-7 бутчета наведнъж, нямам време и нерви да ги пека на два пъти. Има и с по големи чекмеджета, гледах ги с идеята да си взема такъв, но.... Фраера е огромен и ще заема много място, когато се извади чекмеджето то трябва да се сложи някъде за да се извадят или сложат продуктите в него, тежко е, трябва да се чудя как да го мия, за 3-4 хапки и шепа пържени картофи (обяда на детето) или друго нещо малко пак цапам цялото чекмедже и се мие. Гледах и с 2 хоризонтални чекмеджета, отново фраера е огромен, чекмеджето е дълбоко, а на мен ми трябва по скоро по голяма площ на дъното. Гледах и с 2 вертикални чекмеджета, вентилатора и реотана за отзад и реално обдухва и пече задните продукти и се притеснявам, че ще трябва много често да се бърка или задните ще изгорят, а отпред ще са сурови. Бях си харесала няколко модела и всичките ги имаше в Техномаркет или Технополис и ходих да ги сравнявам.
Накрая избрах този, защото чекмеджето има достатъчна площ на дъното (събирам 9 кюфтета за пържене, а аз ги правя по 90гр), 2000w e, до 240⁰ е на програмата за замразени храни, имаше и друга ама не помня коя, а не съм вкъщи да проверя, покритието е нано керамика и може да се мие в съдомиялна, но и на ръка се мие много лесно, с решетка е, а не с кошница, т.е може да се маха решетката и да се ползва за нещо със сос (например зеленчуци с месо), решетката е на 2 нива.

# 486
  • Paris, France
Невена, какво значи прегоряло отвън и сурово отвътре месо?😃 Месо тип на скара ли?
Rare roast beef:

По-препечено вътре всеки air fryer може да изпече без проблем.
mazurka, обявените ватове нямат (много общо) с мощността. Също и цената. Много силното обдухване пресушава някои храни и малки парченца храна и хартия се разхвърчат. Tefal, който показа е хубав и пече добре. Аз не бих го купила, защото предпочитам да има долен реотан, но майка е доволна от подобен. Никаква марка нямаме в момента поради липса на място. Ако вземем air fryer, трябва да махна мултикукъра от плота, а ми е необходим. Четирима възрастни сме. Нямам и бездимна скара. Имам газова печка и тя загрява бързо. Газовата фурна загрява за секунди и поне мога да сложа доста храна на 2 етажа. Нямам и бездимен грил. Имахме барбекю на балкона, но зимата не го ползваме.

Иди в магазин и виж колко побира 6л уред! Това с цялото пиле на снимката в Tefal няма да стане или трябва да е някакво до 1кг.

Да, раклата е супер. Ето я:

https://www.amazon.de/-/en/SatisFry-26520-56-Multicooker-Dishwas … ter/dp/B0B9187C2B

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 21:37 от Nevena Virolan

# 487
Аз точно този тип ракла много го бях харесала на картинка и като отидох в магазина се отказах, а бях отишла да го купувам, че се върнах пак на избора на ейрфраер. Че бях поръчала на ММ да вземе пилешки бутчета и щях да правя ориз с пиле да го пробвам. Ами то като го погледнах тавата, в която готвя е по голяма. Е пак ядохме ориз с пиле вечерта ама във фурната.

# 488
Така е най-добре - да го видиш на място колко побира, че тия снимки с цяло пиле и с пълни до горе чекмеджета с картофки дето слагат са подвели много народ какво да очакват. Накрая се оказва че толкова картофи посмъртно не можеш приготви наведнъж, а пилето от снимката явно е било гугутка...

# 489
Невена, редакторът на телефона ти не отстъпва на моя!😁
Като за такъв уред мисля, че раклата не е с толкова малка площ. Естествено, никой такъв уред не е като голяма фурна.🙂
Съгласна съм, че е хубаво да се види уреда на живо и човек да преценява според неговите изисквания. А това как по рекламните снимки показват подвеждащи снимки като кошница, пълна догоре с картофи (че и чак преливаща и с връх😂) или "панирани хапки без капка мазнина" е съвсем отделен въпрос...😀

# 490
mazurka не съм специалист, защото го имам от седмица, но съм влюбена в cosori turbo tower, за една седмица няма ден ,в които да не съм го ползвала, а обикновено не готвя повече от 2 пъти в седмицата... голям е, правя и месо и зеленчуци и картофи  и за 20мин имам готово ястие за момента за 3ма(четвъртия е още бебе 😅) . Правила съм пържени картофи(домашни), картофи тип печени, печени моркови,чушки...шишчета, кюфтета..последно вчера правих мусака, изсипах всичко сурово и след 30-40мин беше готово.

# 491
Невена, редакторът на телефона ти не отстъпва на моя!😁
Като за такъв уред мисля, че раклата не е с толкова малка площ. Естествено, никой такъв уред не е като голяма фурна.🙂
Съгласна съм, че е хубаво да се види уреда на живо и човек да преценява според неговите изисквания. А това как по рекламните снимки показват подвеждащи снимки като кошница, пълна догоре с картофи (че и чак преливаща и с връх😂) или "панирани хапки без капка мазнина" е съвсем отделен въпрос...😀

А пилешките хапки без грам мазнина стават. Аз режа пилешкото на жулиени, слагам при него 2 разбити яйца, около 800гр ми е пилешкото, след това овалвам в корсфлейкс и редя в еърфраера. Готови са за 7 Мин. Имам спрей за олио и ги пръскам с него преди да ги пусна да се пекат, ама на първата пратка винаги забравям, на 3-4 пъти ги пека. Досега никой не се е оплакал, че има разлика между пратките.
Правя едно като брускети, там си има доста мазнина. В стария ми фраер едната пратка ставаше за 7-8 Мин. Та слагам аз сега в този новия, пускам на 7 Мин и заминавам. По едно време средното дете вика "мамо тука много замириса на гадно". Викам си край счупи се, а няма и седмица. Отиват, те брускети те ми къде не са се запалили, на въглен са. Изхвърлих ги. Та в този стават първите за 3-4мин, а следващите вече като е загрял за 2 Мин и половина, само дето недостатък му е, че не можеш да го настройваш и на секунди, а само на цели минути. Той и стария ми не можеше, ама там не ми и трябваше.

# 492
Те хапките не че не стават, обаче не стават точно такива, каквито ги показват по снимките.😃 Особено пък такива с пакировка тип галета. Ясно е, че сурови в уреда няма да останат.

# 493
  • София
Раклата Ръсел Хобс може да побере 350 -400г суров ориз, може и повече. Аз готвя само 250г и става доста тънък слой. Така че спокойно може да нахрани  голямо семейство.
Още един глас за Нинджата, много добър уред. Аз имам по-малката, 4.7л, но площта е същата като на 6 литровата.

# 494
  • varna
Здравейте ,спрях се на тези модели и сега дилемата кой да избера - семейство от 4 възрастни сме. ?
https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-blaze-air-fryer-caf-p583s-black/
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-max-pro-ka … eu/pd/D74DV0YBM/?
ref=ps&emag_click_id=1a351333a5afa4f0209e9b4f025d99ba&utm_source=airfryer.bg_affiliate_ZF5B&utm_medium=profitshare&utm_campaign=profitshare_ZF5B&utm_content=link
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-instant-pot-vort … bg_affiliate_ZF5B
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-philips-airfryer … &utm_content=link

Общи условия

Активация на акаунт