хубава събота!!

Нези, Фенче
, благодаря ви за коментарите!!Жаки, радвам се, че си наминала!
Пепи, въобще не знам какво да очаквам от тия странни неща, които се случват, сега са почнали да разледват и дигиталните платформи
ще видя това, което си намерила.Снощи се отплеснах в старите теми, от онлайна.
харесах си едно мнение за Гюней на моя позната и приятелка на Нези и Фенка.
Аз мисля, че той всъщност мрази повече себе си, отколкото Кузей. Защото изпитва дълбоко вътрешно неудовлетворение от себе си, от факта, че въпреки всичко, което прави и направи, никога няма да е по- добър от брат си ! Защото е достатъчно умен, да осъзнава какъв страхливец и мерзавец е, въпреки привилигиите, с които се ползва, въпреки обожанието на майка си и любовта на жена си.
И мисля, че това се корени още от детските им години - въпреки липсата на любов и внимание, Кузей винаги е бил по-смел и по- находчив от него . Намрази се, когато брат му пое неговата вина, защото на него отново не му стигна смелост, намрази се, че въпреки предпочитанията и , не можа да задържи жената, която обича ...И цялата тази омраза, която се трупаше през годините, се проектира върху брат му, с цялата деструктивна сила на това чувство .
Гюней е умен, манипулативен, комбинативен, амбициозен....все качества, които култивира у себе си, за да си докаже, че може да е по- добър от брат си и въпреки временните си успехи, той осъзна, че се провали ! Наблюдавайки какво се случва около него още от дете, той започна да възпитава у себе си тези умения и качества - това виждаше и повтаряше модели на поведение - израстна, виждайки всеки ден как майка му манипулира баща му, как го намразва ден след ден, виждайки ежедновното насилие, не само физическо но и психическо, което баща му налагаше на семейството си и се научи как да го избягва, научи се на много неща, които го изградиха като личността, която е сега . Но, на едно нещо нямаше кой да го научи . Никой не го научи на обич ! И, ако всичко останало можеш да научиш и в друга среда, освен семейната, то да обичаш се учиш първо само у дома ! И така, Гюней се научи да оцелява, но не и да обича. И, когато откри, че Кузей въпреки всички и въпреки всичко, продължава да е по- добър от него, той го намрази . Защото това умее .
Аз много отдавна писах, че всъщност той никога не е обичал Джемре ! И сега не я обича, но никога няма да се примири с факта, че тя предпочете брат му, че Кузей, въпреки чувствата си към нея, не я пожела до последно, с което отново му напомни, че е по- добър от него !
Та така ...Гюней прави най- доброто, на което е способен - мрази ! Себе си, брат си, майка си, светът около него и му отмъщава, задето е такъв .
В този ред на мисли, аз също смятам, че той е доста сложен и противоречив образ !

Не помня да съм мразила толкова много някой друг образ
Само отново ще кажа - всеки се ражда с различен характер и с различни гени, Гюней за съжаление е наследил най- кофтите ...

Ами много хубави и интересни коментари имаше и тогава, факт.