Бихте ли приели жена с дете?

• 20 064
  • 960
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Сън, виж. Аз деца не харесвам, да не ползам по-тежка дума в този форум. Не се представлявам, не мяукам, не се разтапям по тях.
Но съм наясно, че това е едно същество, малък човек, който трябва да е приорити левъл на това общество.
И ще обърша марсола на чуждо, и ще го загащя, и ще дам от себе си, когато трябва, колкото и да се потрисам.
И съм плащала уроции по пеене, пиано, математика. На чужди деца. Защото имат потенциал, който не може да се разгърне, което е жалко.

Ганьо си е твоя приятел, няма гръбнак на мъж, съжалявам.

# 301
  • София
Ревоукър, напълно е нормално да не искаш жена с дете, поради ангажимента. В това не виждам нищо нередно, всеки си преценява силите и желанието. Но пак казвам, в много постове (не казвам твои, не съм си правила труда да помня), усещам посланието "щом е имала (наглостта едва ли не) да роди на друг, мен да не ме занимава". И ми е интересно мъжете осъзнават ли го това и дали рефлектират върху него. Иначе разбира се, че е въпрос на избор дали да бъдеш с такава жена, но лошото отношение е съвсем друго нещо. Най-малкото, по мнението пак на мъже от форума, тая жена си е изпълнила женския дълг и дълга към държавата, значи заслужава малко уважение Laughing

# 302
  • Пловдив
Ганьо си е твоя приятел, няма гръбнак на мъж, съжалявам.
[/quote]

Точно и затова ми е познат , но не и приятел.И въпреки всичко .....има оправдание и за него......не е знаел, мислил си е ,че ще е друго , че може да се справи,  но .......човек трудно може да надскочи себе си .....и тук е нещото , което казвам ,че трябва да знаем какво можем и какво не

# 303
  • Варна
Има една приказка за крадеца дето най-силно викал "дръжте крадеца". И тук на такова прилича. Като че с чукането по мъжките канчета колко са търсени разведените с дете, сами себе си убеждаваме.
Светът не е справедлив и честен, едни мъже/жени могат, други не, да надскочат първичното желание за продължаване на собствения род ( или робуват на собствения си кеф и децата им пречат). В този смисъл, "бихте ли приели жена..." е просто подбор на изразни средства, а не същността на проблема. Как ви звучи "дали да приема..", ако и в двата случая кандидат липсва?
И понякога не се получава, защото няма зрялост и у жените (пък и мъжете), които "приемат" в семейството си -  колко пъти сме чували и тук в темите, и особено в живота - той/тя на моето дете няма.... Е, в крайна сметка, мъжът/жената само партньор на отглеждащия родител ли е, или част от семейството?
За всички които търсят/искат, има човек за тях, само да си изяснят какво искат, а не да дирят еднорози.

# 304
  • София
Да, да се допълня.

Много хора наистина не знаят какво е дете, което не е лошо. Много хора влизат в подобни взаимоотношения подведени от страст, като детето е някаква имагинерна единица. После почва истината да нагарча, ама прилъгал се, влюбил се, почва леко от него да мине и инерцията ги завлачва я пред олтар, я пред родилно. И ето ти драма.

Въъщност, аз това същото на по чашка го чух от втория мъж на моя много скъпа приятелка. Беше откровен, аз потресена не съм била, защото ми беше някак ясен.
Трябва ли да казвам, че се разведоха и към днешна дата не е виждал собствения си син от 6-7 години?

Сън, ползвай препинателни знаци, стига многоточия.

# 305
Ревоукър, напълно е нормално да не искаш жена с дете, поради ангажимента. В това не виждам нищо нередно, всеки си преценява силите и желанието. Но пак казвам, в много постове (не казвам твои, не съм си правила труда да помня), усещам посланието "щом е имала (наглостта едва ли не) да роди на друг, мен да не ме занимава". И ми е интересно мъжете осъзнават ли го това и дали рефлектират върху него. Иначе разбира се, че е въпрос на избор дали да бъдеш с такава жена, но лошото отношение е съвсем друго нещо. Най-малкото, по мнението пак на мъже от форума, тая жена си е изпълнила женския дълг и дълга към държавата, значи заслужава малко уважение Laughing

От мен ще получи дълбок поклон за изпълнения си дълг и един имагинерна гьостерица по дупарата заради поредицата й от грешни решения, довела до това да си размъква детето на кастинг за нов татко. Изобщо, жени с обременености (в развод, с деца, разорена) следва да се събират с мъже със сходни обременености, иначе е много сложно.

Посланието е правилно и го подкрепям напълно осъзнато.

# 306
То, който си е комплексар и страхливец, и с деца, и без деца е такъв.
Големи тъпотии се пишат в тази тема.
Разбира се, че ще искам най-доброто за себе си.
Аз, ако съм го била намерила с бащата на детето си, съм щяла да съм с него.
Това, че някакви хора се натискат цял живот да правят постоянни компромиси с всичко, не само от време на време, не е мой проблем.
И, да, не е лошо повечето хора да се научат да са открити и честни в отношенията си, а не да мрънкотят зад гърба на другия.
Това ще спести много разочарования и време.

# 307
  • Варна
Ms.Gorgeous, така погледнато, ако има статистика - твоята приятелка в коя група ще влезе - жена с дете, дето си е намерила някого или?
Питам, че темата малко дъвче едно и също и я мърдам нанякъде.
Интересно ми е и как биха реагирали евентуалните бъдещи свекърви, че за себе си нямам еднозначен отговор. (напълно възможно е да ми се случи, кой знае)

# 308
  • София
Абе има мъже и мъже. Някои стават бащи и остават бащи и не им е проблем и чуждо дете.
Други са - цвък дете тук, цвък дете там.

# 309
Добре, че на запад хората са надраснали тази простотия и си гледат децата заедно, няма твое, няма мое. Ама Ганьо с 5 лв в джоба, се чуди как да ги раздели и битовизма му избива срещу децата.
Ха-ха-ха. ХА!
Ти с колко западняци живя, та го знаеш това? Гледат си ги щастливо по жълтите новини, такива като Брад Пит и Анджелина - едно мое, едно твое, две общи, и три осиновени... ама накрая пак се разведоха от толкоз много щастие в къщи.
А реалните хора откъде знаеш какво им е вътрешно - дали наистина обичат чуждите деца колкото своите? Това е най-малкото неестествено, иначе нямаше хората да раждат свои деца, а просто да си осиновяват. Ти защо роди свои, а не гледа чужди?
Тук всички жени си признавате, че женският пол по-трудно приема партноьр с предишни деца (то и ненапразно думата "мащеха" има тази конотация) - обаче Бай Ганьо бил такъв и онакъв Simple Smile

# 310
Ангажимент си е детето, да.
Но много по-сериозен ангажимент са възрастните, на легло или не на легло, но с деменция родители. Там не знам как ще се опазите от ангажименти, декларация предварително от жената, че ще ги даде в старчески дом (на собствени разноски, много ясно) при първи признаци на влошаване на здравето освен. Simple Smile
Тъста и тъщата де. Sunglasses

# 311
Криско, ти пак неадекватен- жената е омъжена за чужденец.
Много инфантили тук на едно място.

# 312
Абе значи всичко е точно, щом за всяка жена с дете има кой от кой по добри кандидати, всички са щастливи и никоя не е останала без мъж. Само не разбирам тва щастие що се стоварва на главата на всеки дръзнал да изкаже друго мнение в темата?
Между другото на скоро имаше тема за мъж с дете, даже май още е активна, интересни са мненията на част от същите коментиращи тук как я съветват да не се занимава, пък не видях някой да напише, че детето е предимство, или поне няма значение, че е егоистка, ганьовица или нещо от сорта ако се откаже. Ся признавам четох по диагонал, може и да е имало такива, ама не видях.

# 313
  • София

От мен ще получи дълбок поклон за изпълнения си дълг и един имагинерна гьостерица по дупарата заради поредицата й от грешни решения, довела до това да си размъква детето на кастинг за нов татко. Изобщо, жени с обременености (в развод, с деца, разорена) следва да се събират с мъже със сходни обременености, иначе е много сложно.

Посланието е правилно и го подкрепям напълно осъзнато.

Всъщност, това ми беше едно от предположенията - тип мислене, тя направила грешен избор, сега аз ще тегля последствията, ама ха! Разбира се, това е едно много комплексарско мислене, игнориращо комплексността на отношенията между хората и стоварваща цялата отговорност върху изборите на жената. И под него прозира ревност и завист, че друг се е размножил, а уж по-добрият избор (в неговата глава) е останал непредпочетен и се бори за нечии "огризки". Пак казвам, няма лошо един мъж да не иска да се обвързва с жена с дете, но тук говорим за начин на мислене и отношение към такива жени, с които никой не го кара да е, което говори за човека, който го има... И най-вече, че той също не е добър избор, колкото и да се дъха Wink

# 314
Всъщност, това ми беше едно от предположенията - тип мислене, тя направила грешен избор, сега аз ще тегля последствията, ама ха! Разбира се, това е едно много комплексарско мислене, игнориращо комплексността на отношенията между хората и стоварваща цялата отговорност върху изборите на жената. И под него прозира ревност и завист, че друг се е размножил, а уж по-добрият избор (в неговата глава) е останал непредпочетен и се бори за нечии "огризки". Пак казвам, няма лошо един мъж да не иска да се обвързва с жена с дете, но тук говорим за начин на мислене и отношение към такива жени, с които никой не го кара да е, което говори за човека, който го има... И най-вече, че той също не е добър избор, колкото и да се дъха Wink

Има нещо такова.
Положителната новина е, че такова мислене все пак не е нормата.

Общи условия

Активация на акаунт