Бихте ли приели жена с дете?

• 19 726
  • 960
  •   1
Отговори
# 885
Нали му чухте фитнеса на Годзилата
Айде да направим челиндж с издръжливост и мускул - не, мерси
Палячовски фитнес на млад увиснал мъж

Това като се знае, плюс, че за него образованието било от "немските роматнични сериали", а мъжкарското отношение за загубеняци, които плащат - и ето ти един бета, дето му пускат от немайкъде

"Ведри, спортни жени, под 30г." Къде припозна покана към теб, че пишеш "не, мерси"? Rolling Eyes

Съгласен съм с EmmaT, нека да се продължи по темата.

# 886
  • София
Ревоукър, има мъже, при които винаги е пускане и винаги е прежалване Joy

# 887
Ти каза, че отказваш едно бързо фитнес тичане от 1-2 часа във фитнеса
Теб цитирам, "не мерси"

Харесвам мъже с възможности, така че ти пък къде се буташ

# 888
А, ти ли беше, която ми предлагаше 10лв? Laughing
Казах ти да не ме занимаваш, достатъчно се изложи с твоя талант да ходиш на пътечка.

Пиши по темата.

# 889
  • Out of the Mix
Лъв, не вярвам от личен опит да говориш, дори когато си била "малка и наивна". JoySmile
Или тогава е имало "тънък и къс". Smile

"Ведри, спортни жени, под 30г." Къде припозна покана към теб, че пишеш "не, мерси"? Rolling Eyes
Joy

# 890
  • Paris, France
Та моята теория е, че има нещо общо с бедността и немотията - мъжете, които нямат ресурс, гледат на "чуждите" деца като на заплаха. Тези на средно ниво и нагоре не виждам да имат такива притеснения, на тях им е широко около врата и живеят по-нормално.

Да, има го това с бедността и немотията, както и несигурността, но има и културен елемент. В България и южното Средиземноморие на мъжете и жените с деца от предишни връзки се гледа като на трета категория хора когато става дума за брак и деца. Даже и много богатите арабски емири и крале се женят за бездетни и все 20-30г, дори когато вече са на 60 или 70г и имат 58 деца от 62 предишни съпруги. При тях може да е свързано отчасти с това, че ако майката се ожени, децата автоматично отиват при бащата.

Българки, гъркини, северноафриканки хич не харесваме деца от предишни връзки и предпочитаме мъже без деца. Французойките са 50/50. Забелязах, че жените от северната част на източна Европа са доста по-склонни да се женят за много по-стари от тях мъже и да приемат мъже с деца, даже 2-3.

Зависи и в каква среда е израсъл човека и как гледа на децата.

За мене не са само парите. Дори и да ми плащат, не ща отговорността, да трябва да се съобразявам и да си гърмя ваканции по почивки със семейна и детска насоченост когато не става дума за мое дете. Искам хахо хи хи без деца.

# 891
  • София
По темата, наистина има много примери в положителна посока.
И в двете посоки- деца и от страната на мъжа и на жената.

И аз намирам разлика в социалните прислойки.
Колкото е по-ниско, толкова по-нетолератни са дори и към потенциален партньор и го приемат като тежест.
Евентуалните деца се наричат "ремаркета", а потенциалните партньори "ортак на джоба". Цитирам буквално. Тоест, за някаква евентуална връзка, въпросният партньор, трябва да носи съответния дивидент под формата на пари и труд, или някаква зестра, за да бъде приет. Или ако е някакво по-бедно девойче, направо за робиня в голямата йерархия на семейството я взимат, като главнокомандващи са най-старото поколение.
В такива общности даже е невъзможно да се влезе с деца от различен биологичен произход.

Високите ценности са привилегия на горните слоеве на обществото.
Не, че и там няма изключения, даже доста, поради фактът, че сме относително рано в наместването на ценностите и често има натрупан материален ресурс, без нематериалния да го е догонил и има разминаване между морални и материални ценности.
Както и обратното.

# 892
  • София
Ревоукър, тц Laughing По отношение на подбора в това начинание съм желязна... Няма секс за който да съжалявам Wink

# 893
Крис, не ти ли се е случвало да излезеш с жена, с която да усетиш, че не искаш "нещо повече", не че си "будала"? Rolling Eyes
Недей сега така за кака ти. Тя по принцип е топ жена, а пък щом е готова два часа да слуша за валути и за борси, това я прави двойно по-секси - как да не я пожелаеш?

# 894
В България и южното Средиземноморие на мъжете и жените с деца от предишни връзки се гледа като на трета категория хора когато става дума за брак и деца.

Не съм сигурна, около мен виждам друго. В днешно време разводи и раздели не са нещо изолирано, а мъж или жена на 30-40 години - с нормална социализация и житейски път, - често вече са с деца, да не говорим за над 40 годишни обикновени бачкатори на ниво офис, дето не са пропуснали 20 години. Пиша за обикновени хора, които не са търсили ваксина срещу рака или да са патентовали перпетум мобиле - да речеш, че са имали световна мисия и затова са били извън "живота". Съответно тези обикновени хора влизат в следващи връзки, бракове, нормално развитие на живота.

пп - съгласна съм с това, Ази го е обяснила много добре:

Колкото е по-ниско, толкова по-нетолератни са дори и към потенциален партньор и го приемат като тежест.
Евентуалните деца се наричат "ремаркета", а потенциалните партньори "ортак на джоба". Цитирам буквално. Тоест, за някаква евентуална връзка, въпросният партньор, трябва да носи съответния дивидент под формата на пари и труд, или някаква зестра, за да бъде приет. Или ако е някакво по-бедно девойче, направо за робиня в голямата йерархия на семейството я взимат, като главнокомандващи са най-старото поколение.

От моя опит съдя, че по-образовани, по-стабилни финансово хора (което води до различни перспективи пред двойката), приемат партньорите и евентуални деца от предишни връзки по различен начин от други, които нямат финансова сигурност.
Не е справедливо, но е факт, поне това виждам аз.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 11:14 от EmmaT

# 895
  • София
Да, Емма, благодаря ти.

Затова в повечето теми /доста са подобни, аз поне съм писала в поне петдесет такива/, винаги горещо съветвам момичето да се развива във всички посоки, които водят до по-високите нива на социалната йерархия.

Тоест- ако е в относително ниските нива, да направи стъпки в правилната посока, за да се издигне по-нагоре, да добави стойност към себе си и тогава съвсем естествено ще има възможността да срещне партньор от въпросните по-високи нива, който ще я оцени и ще може да продължи живота си в щастлива и удовлетворяваща посока.

Въпросът е какви са насоките, в които да се развива и тук имаме големи разминавания с повечето.
Какви са критериите за високостойностна жена или мъж.

Все още битува мнението, че Голямата душа е най-важна и нищо друго, уви.

# 896
  • Paris, France
От моя опит съдя, че по-образовани, по-стабилни финансово хора (което води до различни перспективи пред двойката), приемат партньорите и евентуални деца от предишни връзки по различен начин от други, които нямат финансова сигурност.
Не е справедливо, но е факт, поне това виждам аз.

Хм, ОК, да, добре. По-осигурените и образовани хора имат по-малко деца в световен мащаб. Изключвам супер богатите и кралските особи, които имат пожизнен и гарантирани доходи. По-осигурените могат да платят грижа, така че детето от предишната връзка да не им е непрекъснато на главата. Има и интернати, в които приемат 8 и 4 годишни. Та да, има нещо вярно.

При мъжете бедните мъже и необразованите остават по-често без партньорка и умират бездетни и безбрачни. Богатият има много избор сред всички жени. Бедният не, защото за богатата е твърде опърпан, а бедната гледа да се размножи с по-богат. Съответно бедните мъже са по-склонни да се съберат с жена с деца от предишни връзки.

Беден, безимотен, необразован, безработен и живеещ на село е рецептата за стар, бездетен (въпреки желанието му) ерген.

Зависи и колко деца желаят жените. Виждала съм вдовица с 8 деца да се събере с вдовец със 7, но в тяхната държава жените имаха по средно 7 деца тогава и смъртността беше висока. Ако аз вече имам 1 или 2 деца е абсурд да раждам други от нов мъж. Не, че някой ще ме заклейми или осъди, ами няма да ми се занимава, защото съм начесала крастата.

Имам чувството, че богатите мъже по-често се женят за бездетни жени когато те самите имат и за много по-млади жени. Може и да не съм права.

# 897

При мъжете бедните мъже и необразованите остават по-често без партньорка и умират бездетни и безбрачни. Богатият има много избор сред всички жени. Бедният не, защото за богатата е твърде опърпан, а бедната гледа да се размножи с по-богат. Съответно бедните мъже са по-склонни да се съберат с жена с деца от предишни връзки.

Не знам, аз виждам друго - точно такива по-рядко са гъвкави и е разбираемо, както писа някой назад - с една МРЗ има разлика дали ще храниш едно гърло или три. Особено, ако няма собствен имот или още е зависим от родители.
Колкото по-стабилен финансово става човек, толкова по-спокойно гледа и на тези неща, а и роднините му в интерес на истината.
Това са моите наблюдения върху българската реалност. За Франция, ОК, САЩ нямам наблюдения.

# 898
Нямам такива наблюдения, няколкото случая, които съм виждал около мен всъщност мъжете са били съвсем обикновени или направо бедни. В два от случаите децата са били съвсем малки, биологичните им бащи отсъстват или изобщо не ги познават и казват татко на вторият си баща. Това мисля е и от голямо значение да се приемат един друг баща и дете, за по големи особено в тинейджърска или пред тинейджърска възраст ще е особено трудно. Като гледам моите колко нерви му струват и как влияят и на отношенията между родителите, при тва има силна връзка и с двамата родители, чужд мъж да се вкара в този филм ми се струва чист мазохизъм. Особено ако детето има връзка с биологичния баща, изпитва ревност и гняв към новия плюс хормоните и нормалните пуберски изпълнения, ама щом казвате нямало значение ...
Между другото да засилиш чуждото дете по интернати и баби не е точно приемане. Не че не го правят и биологични родители, при тва с възможности и положение

# 899
В моето обкръжение и примерите, които имам, са за образовани мъже с повече от приличен доход, живеещи в столицата. Сетих се и за комшийка от квартала на нашите - и нея я взеха с момче на десетина години по онова време, новият й направи бебе и заминаха за чужбина, в някое от посолствата работеше.
За бедни мъже от ниски социални прослойки нямам наблюдения.
Ясно е, че всеки си прави сметката в живота, но тук се мери като месо на килограм. Хората се влюбват и правят всичко за да са с човека, когото обичат, а той понякога си има дете.

Общи условия

Активация на акаунт