В момента чета ... 93

• 43 588
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Mediterraneo
Чета Магазинчето за чай и щастие на Мануела Инуса и се чудя защо си я причинявам. 150 страници е сигурно, аз я влача седмица. имам и останалите от поредицата, някой ден като стана на годините на майка ми, може и да стигна до тях.
В Сторител слушам Френският фотограф на Наташа Лестър. Изключвайки непоносимия прочит на Темелкова, книгата е хубава. С ММ на едно дълго пътуване започнахме в колата да слушаме Третият близнак на Кен Фолет. Много бързо ни грабна, поддържа добър ритъм, има някоя и друга протяжна и ненужно разтеглена сцена, дано завърши на ниво.

# 481
Силвия Петкова озвучаваше "Френският фотограф". За авторката нищо не мога да кажа, но прочитът беше толкова лигав и маниерен, че се отказах на втора глава. Ще я търся за прочит, това няма слушане.

# 482
  • в сърцето на един мъж...
Силвия Петкова озвучаваше "Френският фотограф". За авторката нищо не мога да кажа, но прочитът беше толкова лигав и маниерен, че се отказах на втора глава. Ще я търся за прочит, това няма слушане.

На хартия е доста добра. Не бих си я причинила за слушане. Има и филм по темата.
Mila💗 - прочетох първата на Нора от поредицата, много ми хареса. Снощи в 11 вечерта я почнах и преди 20 минути я свърших. 400 страници наслада, сега ще почна и следващата.

# 483
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Както и на Лиса Гарднър са започнали нова поредица, дали нея също някой я е чел?
Чела съм само първата книга - "Преди тя да изчезне". Не е лоша, макар да не е от най-силните книги на Лиса Гарднър. Тук действието е не толкова динамично, фокусът е обърнат малко повече върху вътрешния свят на главната героиня - самотна, меланхолична, разяждана от тежкия товар на миналото бивша алкохоличка.
Хареса ми как авторката успява само с няколко щриха да направи дори второстепенните образи пълнокръвни и да им придаде дълбочина.
Книгата я има в Мейлбуукс, ако искаш да провериш дали поредицата си заслужава.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 20:52 от Reinа

# 484
Прочетох Рамаяна, но пропускам епилога с изгнаничеството на Сита и историята с Лава и Куша - според повечето източници тази част е писана столетия по-късно, а за мен като съдържание прилича на сапунен сериал и меко казано не ми харесва.
В момента чета на хартия Опаричване на Тери Пратчет - мислех, че новото издание е нов превод, но май има съвсем малко промени (примерно махнали са тъпотията Кралска мента - променена е на монетарница, не знам защо не може да е Монетен двор, след като това е правилното название).

Скрит текст:
Започва дело срещу Нийл Гейман и  Аманда Палмър. Бавачката ще ги съди за изнасилване и трафик на хора (тя е била бездомна и много млада, когато са я прикоткали в дома си) https://variety.com/2025/tv/news/neil-gaiman-amanda-palmer-sued- … itter-1236296144/

# 485
Както и на Лиса Гарднър са започнали нова поредица, дали нея също някой я е чел?
Чела съм само първата книга - "Преди тя да изчезне". Не е лоша, макар да не е от най-силните книги на Лиса Гарднър. Тук действието е не толкова динамично, погледът е обърнат малко повече върху вътрешния свят на главната героиня - самотна, меланхолична, разяждана от тежкия товар на миналото бивша алкохоличка.
Хареса ми как авторката успява само с няколко щриха да направи дори второстепенните образи пълнокръвни и да им придаде дълбочина.
Книгата я има в Мейлбуукс, ако искаш да провериш дали поредицата си заслужава.

Коя е новата поредица? Чела съм цялата поредица за Ди Ди Уорън и ми хареса. Това ново ли е? И може ли заглавие?

# 486
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Geia, серия "Франки Елкин", три книги са:
1. Преди да изчезне
2. Една грешна стъпка
3. Виждам те навсякъде
Пак като в поредицата за Ди Ди, всяка книга е отделен случай. Франки не е детектив или полицай, просто обикновена жена, посветила се на това да търси изчезнали хора, когато вече всички други са се отказали.
Малко ми напомня на Джак Ричър - няма дом и много вещи, пътува от място на място и се установява за кратко само там, където разследва.

Аз искам да питам заслужава ли си "Новата прическа на Вики"? Цветелина Цекова ми е непозната като автор, но анотацията ми прозвуча интригуващо и се чудя дали да я включа към предстояща поръчка.

# 487
Reinа, много ти благодаря! Ще ги потърся.

# 488
  • Mediterraneo

Да, да, Петкова е! Тя и Темелкова е толкова кадърна. Слушам на висока скорост, но и така маниерът, поставянето на нелепи паузи между думите в един израз и поемането на въздух на странни места направо провалят книгата. Имам още заглавия, които ги чете Силвия Петкова и само ги отлагам заради това Sad Винаги пиша отзиви за четящия, дано спрат тази нелепица.

# 489
  • София
Двайсетина страници преди епилога почти плаках. Защото жертвите този път са деца. Малки момичета.
И попаднах направо случайно на тази история, понеже мислех, че съм свършил с "3-ките" (за което и споделих тук). Е, оказа се, че има и "Спи спокойно".
Скрит текст:
Явно това е последното разследване на комисар Еверт Гренс, подписано този път само от Андерс Руслунд (без Бьорг Хелстрьом). Даже в Уики (Руслунд) не е добавена книгата, а нашите издатели/книжарски сайтове можеха "спокойно" да я "оразмерят" като "3 години" от поредицата вместо да дописват шведското заглавие (Three Years / Sovsågott - както е в личния сайт на автора). Пък и Гренс - ама съвсем, съвсем накрая, се пенсионира. Поне тъй го разбрах. Вероятно книгата (ориг.) е от 2020 (у нас - Сиела, 2021); и - всъщност - Пийт Хофман, Гренс, шефът Вилсон, всички наши познати отново са в нея. Кратка книга е. Не е най-хубавата, не е и по-лоша от другите. Финалите отново се проточват във времето - докато наистина всичко завърши и разберем кой и защо. Може да се приеме като "добавка" на сюжета с "даркнета". Читателски виждаме (и завършваме?) с личната, лабилна, човешка същност на Еверт - опустошен след загубата на любимата си жена (още от началото на поредицата), почти измислил си случай, който довежда до реални международни арести.
И ако вече сте разлиствали животите на гореспоменатите, не пропускайте и тази.
Пък и там, накрая някъде, има нещо, което споделям: Хората съществуват дотогава, докато има други хора, които вярват в тяхното съществуване. И с литературните герои е така.
Скрит текст:
Данни за размисъл (щастливите скандинавци vs американците през данните от правораздавателните им системи):
Присъди за педофили от една група, разбита в едно разследване: двама в Дания и Швеция получават 5 и 8 години и обезщетение за две от живите жертви (7-11 годишни момичета), които не стигат дори за адекватна терапия.
Докато в САЩ американската практика е да се натрупват отделните обвинения в обща присъда и един от тарторите там – американец – получава 384 години затвор.
А авторът споменава в епилога си, че докато пишел, наблюдавал няколко конкретни случая и разследвания в родината си.

# 490
Вчера и аз взех да препрочитам "Домът, в който..." И пак ми харесва.

Прочетох "Шлеп в пустинята". Хареса ми.

# 491
От началото на годината съм прочела: "Сайбиевата невеста", "Три сестри", "Татуйровчикът от Аушвиц".
Сега чета "Пътят на Силка".

Всички ми допадат.

# 492
За хората, които искат да си отговарят на тези въпроси, защо ,как и поради какви причини душата избира къде да се роди може да прочете "Пътят на душите" Майкъл Нютън . Препоръчвам с 2 ръце и 2 крака! Книга,която промени мисленето ми и даде отговор на много въпроси.
п.с. има я в Сторител.

За мен също бе такава книга. Подкрепям!

# 493
Тайната на прислужницата от Фрида Макфадън. Нищо особено, става за губене на време. Чете се бързо, на места, ако съвсем ви писне, може да прескачате пасажи. Нищо няма да загубите, ако не я прочетете.

# 494

Общи условия

Активация на акаунт