Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 438

• 37 393
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Снимките могат само да ни радват.Явно е някаква среща с приятел,защото Енгин е напълно отпуснат.Човекът който го е снимал е видял истинския Енгин-не писателя,артиста ,съгражданина разглеждаш града,а самия той,в едно непринудено състояние,когато е показал тези малки неща които го карат да се усмихне,да не се крие ,а да се наслади на времето навън и времето в душата му. Нека има повече такива моменти и снимки,а дали ще ги сподели или не ,не е толкова важно,важно е той да ги преживее.

# 571
Е, тези снимки имат съвсем различен заряд, не мислите ли?

На мен пък ми е интересно мястото, още като ги видях, някак това ми стана интересно, изглежда някакво много приятно малко пристанище...а в Истанбул много ми се разхождаше точно на такова място! Сигурно има де, и не едно, такъв голям град, ама като не ги знаеш...а и аз бях в европейската част, то това сигурно е в азиатската някъде...

Аз да ви се "оплача", не че оплакване де, ама ми е много странно и за пръв път ми се случва - сигурно 4 пъти вече пускам "Една любов, два живота" и не мога и не мога да го доизгледам, някак не ме грабва - мислих си какво, ама май нито историята, нито самата двойка с главната...не знам...на някой случвало ли му се е това?
Пробвах и "Поверявам ти децата", ама само веднъж и го спрях, ще пробвам пак...

Отново благодарности на всички, които носят новините, поддържат темата🩷

Аз изгледах "Поверявам ти децата" само веднъж, но трудно, не ме грабна, не го разбрах и нямам желание да го гледам пак. Виж "Една любов, два живота" е филм, който харесвам и обичам, гледала съм го няколко пъти. Всеки човек и всеки вкус е различен, нормално е...

# 572
Разни хора, идеали и вкусове.
Но доброто  сърце и отношение винаги се виждат с просто око.

# 573

"Поверявам ти децата" - филм труден за гледане, труден за разбиране и много повече труден за обяснение. Така е.
Лично за мен (не претендирам за точност в определянето на жанра) това е психо/трилър/драма. Поставя едни щекотливи теми за обществото като цяло. Намесва се и мистиката от друга страна.

Човек вярва например в Бог и всяко едно трудно за обяснение събитие определя като Чудо. Търсят се решения на границата или извън нея на логиката. Разумът  диктува едно, но чувствата съвсем друго. Всички знаем израза "Не остава нищо друго, освен да се молите".

За мен важното е, че този филм разтърси обществото по един своеобразен начин - като неразбиране, неприемане, некоментиране. Защо? Защото - проблемът е поставен, но точно коментирането и вземането на решения са много трудни. За кого? Точно за възрастните, които гледат - но не виждат, знаят - но не искат да вземат решение. Само едно дете се осмели да въздаде справедливост по начин, който то смяташе за правилен. Всъщност детската логика и действия са непонятни за възрастните. Това пък е друг проблем.
Въобще филм с проблеми.

Поуката? Възрастни, пазете децата и ги разбирайте. Гледайте и ги виждайте, слушайте и ги чувайте какво говорят или по-лошото какво "крещят" премълчавайки.

Детските души - насилствани и затворени в мрака на насилието... Освободени точно по магически начин чрез ритуала на шаманката. Тя, давайки живота си в този ритуал показа на обществото горчивата истина и му "Повери децата".

Кадърът от филма който казва всичко. И всеки път ме оставя без думи, но с буца в гърлото.

И още нещо - този филм ни даде прекрасния малък Ерен Деврим, абсолютно достоен партньор на големия Енгин Акюрек.

А за "Една любов, два живота" - друг път.

# 574
Поверявам ти децата на мен ми беше интересен, макар и в някаква степен страшен, а аз трилъри не гледам обикновено 😊 Харесаха ми темите, мистичното ме развълнува. Запомнила съм сцени, и сега са пред очите ми.

Филма с Берг също ми беше интересен с темата за случайностите и пътищата в човешкия живот , но истината е, че аз не видях химия в двойката , любовната история не ме трогна.  То не беше и това според мен главния акцент, по-скоро съдбата и пътищата в живота ,срещите, разделите и предначертаното. Във филма беше хубава музиката, цветовете , екстериора, интериора ,Енгин също 🙂.

Най-любим от филмите му за мен е този, макар съдбата на Тек да ми къса сърцето 💔 И най-стойностен , най-смислен

# 575
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=Fp1NbbSH8_Y

Спомен... Енгин и Бергюзар за филма "Една любов, два живота".

# 576

И още спомени.

# 577
Мариянка, благодаря за видеото. Аз го гледам за първи път, стана ми интересно кой е филма, в който Енгин би искал да е участвал, Време за любов, от 1965 год. е:
"Действието е на един от Принцовите острови, където дните са дъждовни и пълни с копнеж. Бедният, но горд художник Халил си намира работа в една от вилите на острова. Там той среща снимката на красива жена и се влюбва в нейния образ."  Много красиво и нереално звучи, ще му отива.

# 578
Поверявам ти децата на мен ми беше интересен, макар и в някаква степен страшен, а аз трилъри не гледам обикновено 😊 Харесаха ми темите, мистичното ме развълнува. Запомнила съм сцени, и сега са пред очите ми.

Филма с Берг също ми беше интересен с темата за случайностите и пътищата в човешкия живот , но истината е, че аз не видях химия в двойката , любовната история не ме трогна.  То не беше и това според мен главния акцент, по-скоро съдбата и пътищата в живота ,срещите, разделите и предначертаното. Във филма беше хубава музиката, цветовете , екстериора, интериора ,Енгин също 🙂.

Най-любим от филмите му за мен е този, макар съдбата на Тек да ми къса сърцето 💔 И най-стойностен , най-смислен

Няма как да не се съглася с теб за "Малък септемврийски проблем". Обожавам този филм - за мен той е едно истинско кино-бижу!  Една тъжна, трогателна приказка за любовта, за истинските ценности, за пропускането на най-важното и хубаво  в живота заради робуване на предразсъдъци и всеобщо приети разбирания за това кое е нормално и кое не е, заради страха да бъдем това, което наистина сме!!! Историята за Тек, който страдаше от психично отклонение, характеризиращо се със страх от различни неща, вкл. от социално взаимодействие, но се оказа много по-смел от напълно "нормалната" Ейлюл, която се уплаши от обикновения си (ненапудрен и неразкрасен) вид  в огледалото и избяга от най-щастливия месец в живота си...
Съжалявам, че сигурно не са популяризирали и рекламирали този филм достатъчно извън Турция, че не са имали амбицията да го лансират на големи фестивали... За мен това е филм, достоен за най-големите награди в киното!

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 02:40 от Burkina

# 579

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден сряда!

Да пием по кафе и да си подреждаме деня!

# 580
  • Пловдив

Добро утро в ден сряда, спорна да е. Да я посрещнем с усмивка.
Всеки ден чакаме нещо ново, нека и днешният да е такъв.

Да допълня - преди няколко часа дистрибуторът на "Казвам се Фара" Calinos Entertainment, постави тази снимка в сторито си и написа: Цитат на деня
"Пазете се от вълка в овча кожа."

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 10:48 от mariana51

# 581
Благодаря Ви, момичета!
Така се радвам, че стана дискусия за тези филми! То вие сте си ги обсъждали като са излезли, ама аз не знам къде из темите...А винаги ми е много интересно и ценно да Ви чета!
И за мен септемврийският проблем е абсолютен шедьовър, този филм ми е тотален фаворит.
Ще дам шанс и на "Поверявам ти децата", все пак ми е интересно, личи си от първите кадри някак, че е супер различен...
А иначе "Eдна любов, два живота" - идеята на филма ми харесва...нещо друго е...
Във видеото, което Мариана е пуснала, са много сладки:)

Видях един постер на новия филм на Демет с Чатай...много ми заприлича на един от постерите на Фара на Демет и Енгин...

# 582

Добра вечер момичета Two Hearts
Неоспорим е фактът, че Енгин избира трудни герои с противоречиви съдби. При него няма лесни образи. Винаги е искал да представи на зрителите съответната история през мирогледа на своя герой. Защо прави това или онова, какви са вътрешните му подбуди и усещания. Затова всеки изигран образ сякаш се припокрива с реален такъв.

Пак ще се върна на "Поверявам ти децата". В една сцена героят му имаше такова преживяване, което беше представено по най-достоверния начин. Всеки би реагирал по този начин, изпитвайки силен страх и стрес.
А прословутото чудовищно същество всъщност олицетворяваше собствения ни страх. Колкото повече страх изпитваме, толкова чудовището ставаше по-голямо и силно. Идеята беше Керем да се пребори точно със чудовищните си страхове. Да ги унищожи и да започне на чисто.

А пък визията на Енгин в образа на Керем  беше страхотна.

# 583
  • Пловдив

Спомен... Авшар филм - Енгин и Чаан, 18 03 2018 за филма "Поверявам ти децата":

Тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/18-03-2018-bwPlk0VAp8GJFBGo

И тук: https://www.videoclip.bg/watch/784382_avshar-film-engin-i-chaan-18-03-2018

И тук: https://vk.com/id223680451?w=wall223680451_3493

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:30 от mariana51

# 584
Дано скоро Енгин приеме предложение  и даде интервю...

Общи условия

Активация на акаунт