Естествено забременяване на 41?

• 2 607
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
На кой ден трябва да се измери естрадиол, за да се види дали във фоликула има яйцеклетка, или поне да се гадае?
Не на 2-3 ден, сигурно по-късно?

Tова го показва естрадиола преди пункция. Таймираща инжекция се слага, ако естрадиола е мин 150pg/ml за 1 фоликул. Най-добре 200-250pg/ml. Ако няма Я естрадиолът е нисък. Примерно миналия месец имах киста, която беше малка 18мм и много приличаше на фоликул, естрадиола беше 70 и така разбрахме, че вътре няма Я. (Аз не ходя в началото на цикъла, чак на 10 ден се явявам.) Когато имам Я естрадиола е около 190-200 на ден 10.

# 31
300 какво? лабораториите използват 2 мерни единици, вече споменатото pg/ml и pmol/L. Жените много често се бъркат между двете, а разликата е огромна. На мен се е случвало да имам увредена Я, но не и празен фоликул.

Кatamba85, ами 300 pg/ml, и лекарят каза, че е добре, но нямаше нито една яйцеклетка.  Какво кой бърка, но явно това не е показател.
Tова го показва естрадиола преди пункция. Таймираща инжекция се слага, ако естрадиола е мин 150pg/ml за 1 фоликул. Най-добре 200-250pg/ml. Ако няма Я естрадиолът е нисък. Примерно миналия месец имах киста, която беше малка 18мм и много приличаше на фоликул, естрадиола беше 70 и така разбрахме, че вътре няма Я. (Аз не ходя в началото на цикъла, чак на 10 ден се явявам.) Когато имам Я естрадиола е около 190-200 на ден 10.

Ами намен естрадиола ми беше 300 и нямах яйцеклетки.....какво да кажемпо тоя въпрос?

и като ги свалите и какво? Високата стойност на FSH показва само, че е трудно на яйчника да намери хубав фоликул. Като го свалите изкуствено яйцеклетките няма да се подобрят.

To по-лошото е, че дори и да имаш фоликули, не се знае дали имаш яйцеклетки вътре. И може да си правиш пункции безкрай. Ако някой знае гинеколог, който може да познава кога има Я и кога няма,моля да го сподели Head BandHead BandHands PrayPeople Ok WomanMisc PillMisc Pill

# 32
Не знам дали по темата някой е поствал това, но който лекар и който и да е друг да ви говори, че е невъзможно да забременеете  след 43-45 и че рекордът държи някоя си на 46 или по- малко. Ето факти:
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/britanka-zachena-i-rodi-p … -59-godini-172915
https://fakti.bg/amp/life/766437-55-godishna-jena-zabremena-po-e … dravo-bebe-snimki
Така че не се отказвайте!

# 33
То не е само да забременееш по чудо - нали трябва да се износи това дете, да се роди здраво, да се отглежда и възпитава.
И едно е на 41 г., друго на 46-47 г. Разликата е огромна. Между 21 г. и раждане на 27 г. няма особена разлика, но не така стоят нещата след 40 г.
И го казвам като жена, родила след 40 г. и забременяла естествено.

# 34
  • Sofia
Аз наскоро четох (все в чуждестранни сайтове, в българските информацията е по-оскъдна) и за Александра Хилдебранд. Ражда 10-то си дете на 66г. Твърди, че е заченала естествено (аз лично трудно го вярвам). И също така е родила 8 от децата си след 53г възраст.

За мен това вече е прекалено. Доста ми беше трудно да приема факта, че бременея на 41г и постоянно треперех за увреждания (заради възрастта). А сега естествено си го има и страха дали ще успеем да си отгледаме и изучим децата.
Но тепърва да започна да раждам на 53г и то 8 деца... Да, тя явно има финансовата възможност и две пълнолетни деца над 30г, но все пак, аз не го възприемам.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 12:49 от Brin de muguet

# 35
Не знам дали е прекалено или не, леля ми на 53 години ходи на лекар, понеже цикълът й не беше спрял.

# 36
  • Sofia
Едно е да имаш цикъл на 53-55г, друго е да планираш бременности и да раждаш на тази възраст.
Средно менопаузата настъпва на 51-53г. Което означава че има жени, при които тя настъпва на 45г, и други, при които настъпва на 59/60г примерно.
Но наличието на цикъл, не означава непременно качествени яйцеклетки и съответно - евентуално здраво бебе. Не говоря за рисковете за майката при бременност и раждане след 50г, защото това зависи изцяло от здравословното състояние на жената и е индивидуално. Но яйцеклетките остаряват при всички, а това се отразява и на тяхното качество и на способността им да създадат здраво бебе.

# 37
Не знам дали е прекалено или не, леля ми на 53 години ходи на лекар, понеже цикълът й не беше спрял.

Това са единични случаи. Както и всички естествени бременности след 40. За съжаление, на тези които нямаме тоя късмет.

# 38
Абе, някои жени на моята възраст вече са баби. 😮

# 39
Последно е писано тук през март, но искам да Ви дам малко кураж.
И аз съм на 41 (вече).
Преди 3 години започнахме опити. След 6 месеца забременях. Два пъти един след друг. И двата пъти абортирах.
След изследване се установи, че трябва да приемам аспирин.
Междувременно се откри транслокация в хромозомите на мъжа ми. От там взехме да мислим за инвитро с ПИД.
Изследваха яйчников резерв - доста занижен.
Планът беше да ни мине отпуската това лято и на есен да започваме процедурите, демек сега.
Да, обаче някак си докато сме били в отпуск сме направили бебето, въпреки че почти нямахме контакти, защото през половината време бях в цикъл.
И сега, натурално бременна, днес вече 11+4. Всичко изглежда нормално на ранните прегледи. Днес по-късно съм на диагностика.
Излишно е да казвам, че умирам от страх. Че непрекъснато имам чувството че ще ми дойде, че ще излезе някой синдром или друга аномалия на скрининга.
Че всяко посещение е за да видим дали още е живо бебето.
Просто кошмар.
Живея 24/7 в тревожност, от която не мога да избягам.
Но ако всичко е наред накрая ще си заслужава.
Не губете надежда и се "обичайте" редовно. ❤️ Всичко е възможно по всяко време.

# 40
Lucky16, не се притеснявай толкова, тялото си знае работата.. Всичко ще е наред. Аз така си повтарях постоянно когато забременях спонтанно на 43, всичко беше наред на прегледите. Имах много лека бременност. Родих нормално (много бързо и леко) на 44 г.
Сега се радвам на 2 месечно бебенце в къщи. Тялото си знае работата...

Общи условия

Активация на акаунт