УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 368
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, искам да попитам след като сме решили, че ще раждаме при лекаря, при който се следим на частно, трябва ли да продължим да ходим на прегледи по здравна каса след като вече са ни издадени документите за хоспитализация в 36 г.с.?

# 631
Привет и от мен , момичета

Въпросът ми е дали някоя от вас е потресена от ценоразписа на болницата
Особено в напреднала бременност като ни викат всяка седмица .
Факт , че избираме болницата ние , но за мен не е нормално всяка седмица да плащаме по 150 лв ( преглед + тонове ) . Което прави минимум по 600 месечно .Имайки предвид , че болничният е 1000 лв + -
Лично аз се следя при две АГ , едната е по здравна каса , а другата не е
Раждането общо взето ще излезе към 10 000 лв с всичките му изследвания и тн  , което е пълен абсурд според мен
Просто съм леко казано потресена от случващото се там . Факт , че пари се изкарват , но не е въпроса в това . Бизнесът е навсякъде за съжаление …
Леко бременеене !

# 632
Кята се следите по ЗК не ви ли издават те болничните?
За жалост това е частно заведение и не зависи от нас цената..всеки си решава
Първия път аз се следих по ЗК и раждах само там.
Наистина сумата е голяма.

# 633
Здравейте, искам да попитам след като сме решили, че ще раждаме при лекаря, при който се следим на частно, трябва ли да продължим да ходим на прегледи по здравна каса след като вече са ни издадени документите за хоспитализация в 36 г.с.?
Не е задължително. Моя следящ АГ по ЗК по време на първата ми бременност ми каза, че няма нужда да ходя при него след като ми издаде документите за хоспитализация и нямаше вече какви изследвания да ми се пускат по ЗК и да си ходя само при израждащия АГ, който съм избрала.

# 634
Момичета след раждане къде и как стават свижданията? Могат ли бабите/дядовците да дойдат да видят бебето ?

# 635
Относно поста за цените - да, изключително високи са! Аз раждах два пъти и все ми се струваше, че си вървят много пари, но сега като споменавате тук цени наистина си е направо лукс раждането в Селена. При второто ми раждане имаше такъв пик на родилки, нямаше къде да ни настанят и се наложи след раждането да изчакам 2-3 часа да се освободи стая. Още тогава си дадох сметка, че колкото и да вдигат постоянно цените все ще имат достатъчно родилки.

# 636
Момичета, каква е цената за преглед при Ставрев?
Понякога ми взимат 80, Понякога 90, понякога 70 лв? 
Измерването на кръвно в съседната стая заплаща ли се и колко?

# 637
Момичета след раждане къде и как стават свижданията? Могат ли бабите/дядовците да дойдат да видят бебето ?
Доколкото знам не може. Аз като раждах не пускаха. Родих в неделя , а в понеделник беше почивен ден. Дори и кафенето не работеше. Вторник вече.чожеше там да видите някого, но мен ме изписаха и не се "възползвах".
Детето го виждат или като се роди през едно стъкло или вече на изписването

# 638
Dmarinova, абсолютно съм потресена от цените.. През последните дни има нова актуализация на почти всичко свързано с инвитро процедурите и всичко е с 100 лв нагоре..

# 639
Здравейте някой знае ли колко е гинекологичен преглед и ултразвук при д-р Ставрев?И каква е цената на микробиология и цитонамазка ?

# 640
Здравейте някой знае ли колко е гинекологичен преглед и ултразвук при д-р Ставрев?И каква е цената на микробиология и цитонамазка ?

За прегледа при д-р Ставрев съм плащала между 50 и 100 лв, всеки път е различно.

Микробиологията беше около 35 лв, цитонамазката 30-40, като аз ги правих преди 2 месеца и не знам дали няма промяна в цените.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 01:44 от maria.v1330

# 641
Привет и от мен , момичета

Въпросът ми е дали някоя от вас е потресена от ценоразписа на болницата
Особено в напреднала бременност като ни викат всяка седмица .
Факт , че избираме болницата ние , но за мен не е нормално всяка седмица да плащаме по 150 лв ( преглед + тонове ) . Което прави минимум по 600 месечно .Имайки предвид , че болничният е 1000 лв + -
Лично аз се следя при две АГ , едната е по здравна каса , а другата не е
Раждането общо взето ще излезе към 10 000 лв с всичките му изследвания и тн  , което е пълен абсурд според мен
Просто съм леко казано потресена от случващото се там . Факт , че пари се изкарват , но не е въпроса в това . Бизнесът е навсякъде за съжаление …
Леко бременеене !

Явно зависи от състоянието и от доктора. При мен д-р Ставрев накрая искаше да се виждаме на около 10 дни + това, че на тонове съм ходила в Селена 1-2 пъти мисля само и то дойде време за раждане. Всичките ми изследвания са били по ЗК с няколко изключения, но не са били скъпи. Най-добрият ми избор за доктор и болница. Съжалявам, че сте разочарована от цялата ситуация, но в днешно време малко са докторите с главно Д.

# 642
Родих на 10.07 и секциото е 2650лв, 2400 е вагинално раждане .

Малко нагоре в темата споделиха прясна информация от регистратурата, че секцио вече е 2650, но не съм проверявала на място.
Здравейте, честито бебче
Как преминава цялата процедура? Колко време след това можеш да се движиш и да те видят? Кога ти дават бебе? И най вече боли ли много ?

# 643
Здравейте! Как се случва припознаването на бебето в болницата? На място ли се попълва декларацията или се ходи лично при нотариус?

# 644
Не се ходи при нотариус. Болницата си парви всичко. Бащата само попълва декларация.

Общи условия

Активация на акаунт