Проблем със съня

• 2 221
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
А в колко ставаш ? Аз всеки ден лягам в 12 и спя до сутринта . Ако имаш дрямки през деня е нормално да не спиш вечер . Опитвай се да издържиш до по късно , не гледай тв и не си играй с телефона . Имаш ли други проблеми , които може да са свързани със съня ? Ти каза , че ходиш на активен спорт може и това да е причината . Особено ако ходиш на спорт вечер .  Аз много често , когато съм най пребита не успявам да заспя .

# 46
  • София
Нямам дрямки през деня. Ежедневието ми е доста натоварено. Отглеждам малко дете сама, работя на две места, отделно ходя на спорт. Ставам в 6.30. Не ми е вариант да лягам по-късно. Не ми стига сънят, отделно както написах и по-горе си изтървам момента на заспиване и после не мога да заспя да 1 примерно, а не е това идеята.
Аз успявам да заспя веднага без проблем вечер. Будя се след примерно 2 часа и тогава вече ми е трудно заспиването и сънят ми става по-неспокоен и повърхностен.

# 47
Прекалено се измаряш дай си почивка . 2 деца , 2 работи + натоварен спорт малко ти идва в повече . Пий чайчета преди да заспиш , например мента или пък си топли прясно мляко и сложи отгоре малко канела , но малко защото сваля кръвното . Много е хубаво . Пробвай така . Чайовете успокояват .

# 48
  • София
Нямам дрямки през деня. Ежедневието ми е доста натоварено. Отглеждам малко дете сама, работя на две места, отделно ходя на спорт. Ставам в 6.30. Не ми е вариант да лягам по-късно. Не ми стига сънят, отделно както написах и по-горе си изтървам момента на заспиване и после не мога да заспя да 1 примерно, а не е това идеята.
Аз успявам да заспя веднага без проблем вечер. Будя се след примерно 2 часа и тогава вече ми е трудно заспиването и сънят ми става по-неспокоен и повърхностен.
Вероятно сте преуморена…

# 49
На колко сте години? А откакто станах на 39 и влязох в пременопаузата съм така.

# 50
  • София
На 45

# 51
Вероятно е от възрастта, а не от стреса. Аз вече 6 години пия по четвъртинка зопиклон, мен само това ми помага. Изкупила съм всичко на пазара, нищо друго не ми помага.
От днес почнах да пия червена мака, ако има ефект, ще пиша.

# 52
  • София
Възможно е наистина и да е това, но нямам други симптоми на предменопауза, а стрес имам с кофи за съжаление последните две години и силно подозирам, че е по-скоро от това. Правя някакви опити да го редуцирам, но не е толкова лесно.
Това пише, че е само за краткосрочна употреба - 2-3 седмици.
Сега пробвам да не пия магнезий вечер и мелатонин - странно е, но имам чувството, че като не ги пия, спя по-добре.

# 53
Знам всички противопоказания за зопиклона, но в този форум съм чела хора, които го пият по двайсет години. В никакъв случай не го препоръчвам, всички лекари ме предупреждават, че е супер вреден, но аз като не спя, съм по-зле.

# 54
Вероятно е от възрастта, а не от стреса. Аз вече 6 години пия по четвъртинка зопиклон, мен само това ми помага. Изкупила съм всичко на пазара, нищо друго не ми помага.
От днес почнах да пия червена мака, ако има ефект, ще пиша.

Хлорпротиксен?

# 55
Четох, че било за епилепсия и се уплаших, честно казано. Не съм го пробвала.

# 56
Четох, че било за епилепсия и се уплаших, честно казано. Не съм го пробвала.

Аз пък помня, че е за успокояване на шизофреници. Далеч съм от тази диагноза, но вече 7,5г. пия всяка вечер 2т. от него заедно с 1т. диазепам и 1т.зопиклон. Идеята е да ги измести. Освен това подобри качеството на съня ми и главоболието почти изчезна. А 30години беше ужасно! Измисли ми го способна и знаеща невроложка. Нямам неприятни странични ефекти от него. 12ч. след приемане на горната комбинация и добър сън мога спокойно да карам колата стотици километри.
На майка 1т. от него и беше достатъчна за добър сън.

Общи условия

Активация на акаунт