Проблем със съня

• 1 394
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Записвам се тук. Трудно заспивам, ако не съм на Флунаризин, но дори и да съм, ако спя с детето, ме събужда, точно когато съм задрямала най-сладко. Той на ДГ спи и вечер не е толкова изморен при всичките тренировки, на които ходи.
Отделно се будя през нощта, често и със учестено сърцебиене. През деня съм като пребито куче, спи ми се - та две не виждам. Затова пия много кафета. И пуша ( знам, за бой съм). И порочният кръг се затваря. После пак трудно заспивам, ставам, понякога като ставам от нерви пуша иии в резултат трупам в коремната област.
И аз съм със сърцебиене, но както споменах поради други причини. Не знам по колко пушите на ден, но трябва да се опитате поне да намалите значително цигарите, ако не можете да ги спрете нацяло. Не съм пушач, но има хора около мен, които пушат, вкл. вкъщи

# 31
Около 10 на ден изпушвам. И сигурно изпивам около 4 кафета, за да се държа будна през деня.

# 32
  • София
Кафе, кока кола, чай, алкохол - това са напитки, които пречат на съня. Няма значение по кое време ги пиете. И как 4 кафета? 😲 Имате ли дефибрилатор окоро вас? 😵‍💫.

Измамно е усещането/вярването, че кафето разсънва. Сега като не пия, да не би да спя на работа? 🤭. Вярно е, че в някои аспекти е полезно, но ако пречи на съня, поне да се намали, и ограничи до 1 рано сутрин...

# 33
  • София
На мен кафето не ми пречи на съня, но колата - много. Ако пия кола вечер изобщо не мога да спя през нощта.

# 34
Снощи спах непробудно. Но нямаше кой да ме буди. Детето спа с ММ.
Не, че това е гаранция, че няма да се ококоря през нощта, но снощи проработи. Чак само до 1 кафе няма да мога да се огранича, но ще се опитам след 4 следобед да не пия.

# 35
кафе не пия, само понякога 1-2 глътки сутрин за аромат
кола много обичам, но се въздържам, защото съм си докарвала безсънни нощи с нея

# 36
Кафе не трябва да се пие след 14 часа, а ако човек си е нервен, най- добре и след 13 да се спре.
Аз съм с висока толерантност към кафе и ми влияе силно, 4 кафета направо ще ме направят хиперактивна.
И аз мисля, че е мит, пробвала съм сутринта вода с лимон вместо кафе, даже повече ободрява и ти идва енергия.

# 37
Тъпото е, че аз пия медикаменти през по-голямата част на годината, от които ми е сънливо през деня. Затова и този навик с кафетата.

# 38
Зависи какъв чай. Примерно от маточина даже се препоръчва преди лягане, стига да не е много като количество, че цяла нощ ставане до тоалетната не е оферта, и тогава наистина безсънието е гарантирано. Иначе и аз пия само по едно кафе сутрин.

# 39
Никога не съм имала проблеми със заспиването и съня, но, откакто ме напъпли премено паузата, стана нещо страшно. Трудно заспиване, събуждане през нощта и будуване, съответно на следващия ден съм парцал. Намалявах кафета, изключвах ги от менюто си, кока кола и газирани не пия изобщо, сладко не ям, пробвах с Мелатонин, хем имам от 10 мг, който май вече не се предлага, Бахови есенции, други спрейчета... Нищо не ми помогна. Докато не открих едни капки, с които сутрин ставам свежа като краставичка, без да ме омайват. Ако не сте предубедени, горещо ги препоръчвам.
https://www.kanawonders.com/

# 40
Здравейте,
Гледам че са на основата на CBD масло от коноп, за което говорят доста противоречиви неща.
Аз имам вкъщи, но не съм се сетила за тях ( не са от тази марка, но е добре да се види реакцията все пак). За сега с Мелатонина а 2 фази от 5мг + Б6 спя добре, на Натрол , но е поръчан от iherb.

Никога не съм имала проблеми със заспиването и съня, но, откакто ме напъпли премено паузата, стана нещо страшно. Трудно заспиване, събуждане през нощта и будуване, съответно на следващия ден съм парцал. Намалявах кафета, изключвах ги от менюто си, кока кола и газирани не пия изобщо, сладко не ям, пробвах с Мелатонин, хем имам от 10 мг, който май вече не се предлага, Бахови есенции, други спрейчета... Нищо не ми помогна. Докато не открих едни капки, с които сутрин ставам свежа като краставичка, без да ме омайват. Ако не сте предубедени, горещо ги препоръчвам.
https://www.kanawonders.com/

# 41
    За заспиването споделих какво пия, но остава проблема ми през деня дето се чувствам смазана и изтощена. Ето на това не мога да намеря решение Head Band А съм към средата на 30-те си години, не е да кажеш на 60+ и нагоре. Като се има в предвид че съм така даже 2-3 години преди да навърша 30. Лошото е че поради много натрупан стрес имам и затруднено дишане. Никой не ми дава нищо изписано като адекватно лечение на това. Някой имал ли е такъв задух поради силен стрес, и как се справихте, моля дайте ми някаква насока какво да правя? Защото според мен това една от основните причини да нямам енергия, имам и сърцебиене също. Когато кислорода не достига до всички клетки и органи, както трябва, човек не се чувства пълноценен.

Ще Ви посъветвам както посъветвах и преди това да си видите щитовидната жлеза. Симптомите Ви доста наподобяват Хашимото. Не съм лекар не желая да правя край заключения, така, че минете през ендокринолог. Може да си пуснете и желязо и витамин Д, за да видите как са стойностите.
    Благодаря, но както казах и по-нагоре в темата, правила съм си абсолютно всички необходими изследвания, и всичко е в норма. Проблемът ми е затрудненото дишане, което е на стресова основа.

Имам такъв задух още от 4-ти курс на техникума. Майка и тя го имаше......Заедно с тежест в гърдите и сърцето......Нищо не помага.......Понякога месеци наред не се проявява, а друг път се нареждат няколко дена с такъв задух. Иначе спя с хлорпротиксен+диазепам+зопиклон. Хлорпротиксенът доста подобрява качеството на съня и поради това тензионното ми главоболие изчезна. Измисли ми го способна невроложка преди 7г. Нейната идея е да остана само с него през нощта, без другите лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт