Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 27 480
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Ами измерих я с ролетката, но само горния капак. 57 може да е с бутоните и люка, но пак зависи къде трябва да се постави. Аз търсих по-компактен модел, но не слим, че нямам място и само това ми свърши работа.
И в края на краищата колко е само горният капак? Другото го има на схемата.

# 451
Само горния капак е 49см.

# 452
Привет, може би постът ми ще бъде малко хаотичен, но се надявам да се вклюи някой запознат или минал през подобна ситуация. Преди време събирах мнения за пералня и на база отзиви, закупихме AEG LFR61944BE. Какво съм чела, не знам, обчаче от първо пране тази пералня къса дрехи. Къса, протрива, захабява, обръща ги наопаки. Съсъпа доста неща. Защо не се обадих веднага в магазина и аз не знам, надявах се да и хвана цаката и да не се налагат техници, сервизи, защото ваденето и е малък екшън, свързан с много нерви, труд и сложна организация. Какво ли не пробвах - не и не. Прах само на 800 оборота, микс програма, максимум съм пускала 1000, не става. Обувки онзи ден + чорапи и меки пантофи на 400 оборота, но и тях съсипа. Това, че мачка, даже не му обръщам внимание. Както и да е. От ноември до сега. Обадих се в магазина, веднага ми съдействаха хората. Обясних, че ще искам рекламация. Процедурата била такава, че тъй като е в гаранция, трябва от АЕГ да се заемат. От на АЕГ сервиз дойдоха да я гледат. Въпреки, че се обяснявах по телефона предварително, техникът, който дойде, нямаше много понятие за нещата, даже не поиска да погледне как са скъсани дрехите /понеже аз бях приготвила една купчина дрехи, за да види/. Пак звънях онзи ден, защото нищо не се случи след първото посещение. Сега очаквам второ посещение, за второ мнение, от друг сервиз. При предварителен разговор ми казаха, че е опция да сменят барабана. Ще чакам на място като дойдат какво ще кажат. Когато съм била малка, се е сменял на стара пералня барабан, но това с нищо не е помогнало - тогава пак е късала дрехи. Въпросите ми са - какво мога да очаквам, мога ли да откажа подобен ремонт и да настоявам за замяна? Ясно е, че АЕГ не искам вече да видя, но надали биха върнали сума. Знам, че по-високите серии са по-добри, даже има много доволни потребители тук. Бих доплатила, колкото и да ми се иска да сменя марката. Дали е възможно смяната на барабана пък наистина да помогне?

# 453
  • до най-прекрасния мъж
Вероятно има някакъв дефект в барабана, прокарайте ръка да видите дали няма нещо стърчащо от някъде. Със същия модел съм от ноември 2023, нямам нищо скъсано, протрито или захабено (по принцип сушилнята изтънява дрехите и е възможно, ако се ползва такава и тъканите не са особено качествени, да доведе с времето и до този ефект). Но самата пералня няма как да ги скъса, освен ако някъде по барабани няма нещо, на което да се закачат. Пера по 7-8 перални седмично, разнообразни дрехи и материи, с различно качество, не е проблем в модела. Ползвам поне 1000 оборота, понякога и 1200, пера на дълги програми на 60 и 95°С, рядко на 30-40 °С, ползвам по-голямата част от тях безпроблемно. Нещо в бройката има ненаред.
Стискам палци да се намери решение.

# 454
Проверено е, нищо не стърчи или закача. И аз мисля, че е дефект. Благодаря.

# 455
Писмено комуникирай с АЕГ..е съветът ми!
Допълвам се - направете си снимки, клипчета. Изисквайте писмен протокол от посещението на техника.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 16:48 от teta75

# 456
Определено е дефект. Аз имам АЕГ комби, свеки си купи само пералня АЕГ 7 серия, перат идеално. Да няма някой банел, кламер, винт или друго?

# 457
Погледни и в "ребрата" на барабана да няма нещо. Дефект някакъв е това.

# 458
  • Велики Преслав
Барабаните се правят на поточни линии, като отк-а се извършва от робот. А пресата, която го перфорира е изкривила някоя дупка, а запретването не е като хората, случва се и при най-добрите. Аз малко отчитам като грешка във вас, че не сте се обърнали към сервиз по-рано.

# 459
Абсолютно като огромна грешка го отчитам и аз, просто не ми се вярваше, че е възможно. Онзи ден открих 2 мнения тук, от преди години, все едно аз съм ги писала и тогава добих смелост да се обадя. Същото оплакване. Проблемът не са само дупките и късането, а сякаш на места, особено в горната част, върху ластика все едно на долнище на пижама, протрива и после къса. Отделно обръща дрехите наобратно. Дори крачолите  Simple Smile Затова се чудех, освен барабан, възможен ли е и софтуерен проблем да има. Барабанът уж е наред, след преглед от мен и от първия техник. Нищо няма вътре, нищо не драска, нищо не трака. Ще го види и още един сервиз. Аз не разбирам нищо от перални, само това, което чета. Като чета, че перете на 1600 оборота, а при мен къса пантофи и маратонки на 400 и си мисля, че не е само от барабана.

# 460
Не е твоя работа ти да търсиш проблема. Да си я ремонтирант. А ако не могат..да си я вземат и да връщат парите.

# 461
Здравейте, миналата седмица ми препоръчахте перални на Електролукс, избрах си модел, на два пъти поръчвах от Техномикс, и двата пъти ми отказваха поръчката с изчерпана наличност и втората причина забравих каква беше.
Отказаха ме.
Затова съм принудена да прибегна до Технополис и се спрях на тези два модела и моля за съвет кой от двата да избера:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W7F2482E/p/653179

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W7F3484E/p/653180
 (9-килограмовите са дълбоки за нашето място и затова се спирам на такава с капацитет 8кг).
Благодаря ви предварително.

# 462
Тази с по-големият дисплей предполагам има повече допълнителни функции.

# 463
Здравейте, в търсене сме на пералня, среден клас. Имам опит с Аriston, едната беше само пералня и служи вярно почти 14г, - в апартаент под наем, т.е. не е пазена особено. Другата е комбинирана със сушилня, но използвана предимно като пералня и се използва интензивно почти 15 г. Поради тази причина пак се насочих към марката, но консултантите в магазините наблягат на факта, че качеството вече не е същото и ме насочват към Whirlpool. Не знам дали е целенасочено,  а аз нямам никакви впечатленияот марката.  
https://veto.bg/products/peralnya-whirlpool-ffb-8489-bv-ee
https://zora.bg/product/ffb-9489-wv-ee-1400-obmin-900-kg-a-byal? … _source=ag_search
Първоначалният ми избор беше този Аристон. Пише, че има функция пране с пара.
https://veto.bg/products/peralnya-hotpoint-ariston-nlcd-948-bs-a-eu
Предварително блаодаря за коментарите и съветите.

# 464
И двете са много зле и нямат нищо общо с добрите стари марки.

Общи условия

Активация на акаунт