Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 29 134
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Минавам да споделя пълнота си разочарование от пералня Haier. Първоначално бях във възторг колко е тиха и програмите й не са много дълги. В момента, 2,5 години по-късно лагерите й са заминали и е за тотален ремонт. Това е пералнята с най-кратък живот, която съм имала. Плюс, че чакахме 2 седмици изобщо да дойдат да я видят.
Та… не си взимайте тази марка.

# 601
Здравейте. Поздравления за темата и въобще за целия форум за взаимопомощ.

По темата - търси се пералня, без особени изисквания, т.е. здравина (не обичам да сменям често електроуреди) и естествено да пере ОК. Ще се ползва за 20тина цикъла на месец.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

Спрял съм се на този модел, но отделението за капсули ми е излишно, в смисъл че няма да се ползва. WiFi-то ми е готина екстра, въпреки че не съм сигурен колко ще го ползвам.

Ако има подобен, или по-добър модел съм в готовност да го разгледам.
Тези машини с отделения за течен прах и автоматично дозиране ми допадат, но пък каточели назад в темата срещнах мнения, че не е особено хигиенично.

Благодаря предварително!

# 602
Може ли мнения за перални Беко? Ограничена съм от към размери и за съжаление пасват Беко, Самсунг и някакъв Електролукс. След Хайера исках Бош, но....уви

# 603
Може ли мнения за перални Беко? Ограничена съм от към размери и за съжаление пасват Беко, Самсунг и някакъв Електролукс. След Хайера исках Бош, но....уви
Беко си е Беко 😊 Какво добро да се каже?! Нали вече имате опит с един боклук.
Ако сте ограничена в размера, защото мястото е наистина малко и няма да можете да минавате, разбирам.
Ако сте ограничена по някакви естетични причини,, изобщо не разбирам…. Това са пари все пак…

# 604
  • На брега на реката
Здравейте. Поздравления за темата и въобще за целия форум за взаимопомощ.

По темата - търси се пералня, без особени изисквания, т.е. здравина (не обичам да сменям често електроуреди) и естествено да пере ОК. Ще се ползва за 20тина цикъла на месец.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

Спрял съм се на този модел, но отделението за капсули ми е излишно, в смисъл че няма да се ползва. WiFi-то ми е готина екстра, въпреки че не съм сигурен колко ще го ползвам.

Ако има подобен, или по-добър модел съм в готовност да го разгледам.
Тези машини с отделения за течен прах и автоматично дозиране ми допадат, но пък каточели назад в темата срещнах мнения, че не е особено хигиенично.

Благодаря предварително!

Здравейте, Стилиян!

Машинката, която сте показали, мисля че е добра.

Ако Ви допада автоматичното дозиране, може да погледнете и модели на Миле.
Например: https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-web695-wcs-8-kg-1400-ob-min-125-edition
Това май е най-евтития модел с авт.дозиране.
На място в магазините на Техномикс, винаги ще Ви свалят цената и може да падне и под 2 К.

Аз имам Миле с авт.дозиране и съм много доволна, а има и други потребители, които споделят същото.
В никакъв случай обаче, не твърдя, че АЕГ не са добри. Дори ако не се лъжа, са едни от препоръчваните в темата.

# 605
Казанът какъв е ?

# 606
Буболина, благодаря за прекрасния отговор! Иначе, по-назад в темата ми се струва, че съм чел, че ниският ценови клас на Миле не се препоръчва, но може и да съм в грешка.
Очаквам и други мнения, преди финалноти решение до 2-3 дни.

# 607
Провери си казанът какъв е. За това не ги препоръчват ниския клас...и заради пластмасовия казан, и не само...тежестите там и т.н. назад е писано.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 11:40 от teta75

# 608
Буболина, благодаря за прекрасния отговор! Иначе, по-назад в темата ми се струва, че съм чел, че ниският ценови клас на Миле не се препоръчва, но може и да съм в грешка.
Очаквам и други мнения, преди финалноти решение до 2-3 дни.
Miele нямат определение като "нисък клас", нито "висок"Имат базови модели и надграждане с екстри отразени с букви към модела Всички базови модели  са с казан glaron K и още някои.
D ви е базов модел.
C и W с допълнителни екстри
К и М с допълнителни възможности за свързване към солар, кладенц/сонда, топла вода и т. н.
360 е с мет. казан без автоматично дозиране.Вижте дали ви допада.

# 609
Здравейте,
след доста четене в темата съм се спряла на пералня miele, основно върху три модела. Струва ли си инвестицията в най-скъпия модел на miele, посочен по-долу или и другите модели са качествени и разликата е само в допълнителни функции. Благодаря предварително!

1. https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwv980-wps-passion?rlv_ri … =24910&rlv_rpos=1

2. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … CR870WPS/p/653420

3. https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwg660-wcs-tdosand9kg

# 610
А сега прочетете поста точно над Вашия.

# 611
А сега прочетете поста точно над Вашия.

Точно, че го прочетох преди това и на двата модела пише за казана, че е от неръждаема стомана, но не знам друго какво да гледам.
Първата-добра и доказала се ПМ. Задайте си въпрос - имам ли необходимост и /или същата ми предстои.
Оборудвана с втора връзка за вода за използване на дъждовна вода, вода от кладенец или соларно затоплена вода.
Втората - втората - същото  качество без цитираните екстри.

Ако гоните качество и комфорт и нямате ограничен бюджет, вижте W2nova и представените модели на 1400 и 1600 об/min.Успех!

# 612
След лато човекът е обяснил така подробно за базови и небазови модели, то остава да си изтеглите книжките с упътванията на  набелязани модели и да видите програмите и функциите . На моделите с wifi да обърнете внимание какви допълнителни програми можете да използвате през приложението.

# 613
Добър ден. Нормално ли е при 800 оборота центрафуга, да излизат дрехите мокри? Или защото е слаба центрафугата и затова излизат мокри. Включвам я още веднъж и тогава дрехите излизат прилично влажни, а не мокри. Пералнята ми е Beko за 5 кг над 10 години.
Нямам пари за друга пералня в момента. Иска ми се или пералня с високи обороти центрафуга с разнообразни програми, или комбинирана пералня със сушилня.

# 614
Аз малко не ти разбирам въпроса. Имаш я от 10 години. Това означава, че трябва да си наясно дали все така излизат дрехите или сега това е нещо нетипично за тази пералня.
За кое от двете питаш?

Общи условия

Активация на акаунт