МОН - промените продължават (6)

• 37 458
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • European Union
Тази дискусия малко започна да ми звучи като позатихналата дискусия за джендърството. Наистина ли някой нормален човек вярва, че учителката на детето му ще го накара да се кръсти или да се моли с лице към Мека. Същата тази учителка, която му бърше сополите и го гушка, когато му падне зъбчето. Ако има религиозни фанатици, те са такива и без МОН да им вменява задължителни предмети. Във всички останали случаи учители ще бъдат същите хора на които поверяваме децата си и не се страхуваме, че ще ги вербуват за ИДИЛ. Същата учителка, която преподава на детето български, история и география, ще трябва да преподава и нов предмет, натрапен ѝ от някого. Няма да се пръкнат хиляди религиозни фанатици, които да облъчват децата ни.

# 421
  • София
Предостатъчно ми е да му обяснават колко хубаво нещо е вярата/религията. И после вкъщи да се налага да му обяснявам какви глупости са това и защо са глупости. И по чия свирка става тази простотия.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:07 от milenaka

# 422
  • София
Същата учителка, която преподава на детето български, история и география, ще трябва да преподава и нов предмет, натрапен ѝ от някого.

О, това няма как да стане. Масово от тези дисциплини не искат да имат общо с религията.

# 423
Във Франция се чудят как да изгонят религията от училищата, тук при нас зорлем ще я вкарват, при нашия народ, който традиционно не е религиозен. Под чужда диктовка е това, толкова е очевидно, надявам се да не им се получи

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 11:41 от Априлски душ

# 424
Аз помня ценностите на чавдарчето Joy - доброто чавдарче отстъпва място на възрастните хора в автобуса GrinningGrinning
Че лоши ли бяха? Сега няма ли пак на същите да ги учат децата...

# 425
  • София
Проблемът за мен са антиценностите, на които искат да ги учат. И товарищите, които ги диктуват.

# 426
Проблемът за мен са антиценностите, на които искат да ги учат. И товарищите, които ги диктуват.
Именно. В случая не става въпрос за общочовешки ценности, които и сега учат в час на класа. Говорят за религия, а религията не и е мястото в училищата. Има си църкви и джамии и синагоги за тази цел. Поповете нямат място в училище.
И императивния начин, по който се налагат, и размахват пръст много мирише на диктатура
И така разделят хората, не ги обединяват. Зорлем ще настройват малцинствата, зорлем ще делят децата по религия

# 427
  • София
А, те няма да вкарват поповете. Само ще принудят учители да играят тази роля.

# 428
Още по-зле

# 429
  • София
Ще повторя Санака, ама "вяра" не може да се разглежда единствено в контекста на "вяра в Бога". Целият ни живот се определя от вярванията, които имаме - дали земята е кръгла или плоска, ваксините за Ковид ще ни убият или не (в зависимост от това правим избор дали да се ваксинираме или не) и т.н. Тоест неща, които считаме за "верни". По соца даже учихме за понятието "вяра", при това още в начален курс, пък сега някои се правят на по католици от папата, че видиш ли ще увредят децата да осмислят понятието Joy
Като цяло заключвам, че доста хора се изказват без да имат понятие от православието, което значи, че все пак не е лошо да се поназнайва нещо от обща култура, за да може поне да спори адекватно. Аз без да съм експерт мога да оборя почти всички съждения, които се изказаха в смисъл "според религиите това или онова". А си представям някой, който е по-навътре.
И тук пак съм много съгласна със Санака, че тази тема е много по-удобна за раздухване, точно защото всеки се чувства компетентен да се изкаже. Включително и най-вече журналистите Joy А някакви други по-специфични, но реално много съществени промени, остават в сянка

# 430
  • София
Разбрах какво казва Санака, не съм съгласна с нея. Обясних и защо.

# 431
Много хора ще бъдат несъгласни с т.нар. нов предмет без ясно име, религия ли е, вяра ли е, възпитание ли е, ценности ли е, морал ли е, етика ли беше, православие, ислям или харе Кришна, многоименен, също като нечистите намерения зад него.
 Въпросните компетентни експерти в расо и в костюм още не знаят как ще го кръстят, но грозните лица на пропагандата вече ги видяхме

# 432
  • София
Ами, действайте де! След като виждате такива апокалиптични картини, сега е моментът да се действа. Пишете становища до МОН, излизайте на протести. Гледах репортаж от протеста пред МК вчера - имаше около 20 души протестиращи.

# 433
  • София
А, 20. Дали бяхме двама...

# 434
  • София
Може с журналистите да съм ги преброила. Joy

Общи условия

Активация на акаунт