Измивен гел за лице

• 463
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Моля препоръчайте ми измивен гел за лице който не изсушава кожата. Благодаря Simple Smile

# 1
Дай малко инфо за какъв тип кожа се търси измиващ продукт.
Ако нямаш комедогенна кожа, възможностите се разширяват до кремообразните средства Simple Smile , със или без ексфолиращи частици. В тях има и добавени масла, които да действат срещу изсушаването.
При комедогенните кожи нещата са по-различни. Формулата трябва да е опростена и ефективна - търси се средство от типа на измиващите гелове за лице на Лидъл, със или без частици в зависимост от предпочитанията / нуждите. Те са с прост състав и вършат работа.
Принципно ако носиш грим, преди измиване трябва да го свалиш с демакиант на маслена основа (ако си с комедогенна кожа търси формулата да е съобразена с това). Може и с мицеларна вода, но след нея миенето с каквото и да е ще изсуши допълнително и в дългосрочен план ефектът ще е дехидратирана и вяла кожа. Лично аз не съм виждала маслени демакианти за мазни кожи, които действително да не запушват пори. Трябва да е нещо на базата на слънчогледово масло или нещо с нисък комедогенен индекс (0-1). Следя темата с интерес Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 17:38 от emkaemka1

# 2
Здравейте, момичета! Моля препоръчайте ми измивен гел за лице който не изсушава кожата. Благодаря Simple Smile
Здравей моята кожа е смесена имам себореен дерматит на веждите и около очите а носа ми и покрай него черни точки ще ти препоръчам едно нещо но трябва от Интернет да го поръчаш Body boom Superstar Face wash foam евтино е и след измиване кожата е сияйна и чиста! Пробвай Simple Smile

# 3
моите любими измивни гелове от много време са:

крем-пяната за лице и очи на апивита

гела за лице на агива

харесвам много и аромата на черния гел на апивита, но за моята кожа е по-изсушаващ от крем-пяната и го ползвам основно през лятото

# 4
Аз ползвам този на La Roche-Posay, а преди него минавам с тази мицеларна вода на Garnier. И моята кожа е суха и чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт