Студенти в Нидерландия - 24

• 49 481
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета! Поощрявайте децата да си търсят правата към авиокомпаниите, когато имат закъснял, отменен полет или останат извън борда. Писах през януари за преживяването на дъщеря ми - отложен полет с 3 часа. Днес от фирмата, която подаде искане за обезщетение са ѝ отговорили, че претенцията ѝ е одобрена и ще изплатят 400 евро. Всичко се случи за 1 месец - подала е искане на 6.01., а днес има отговор.
Благодаря, че пишете толкова полезна информация - от темата научих за тази възможност, затова пиша и аз сега - може да съм полезна на някой след време. Flowers Hibiscus

# 226
Здравейте, момичета! Поощрявайте децата да си търсят правата към авиокомпаниите, когато имат закъснял, отменен полет или останат извън борда. Писах през януари за преживяването на дъщеря ми - отложен полет с 3 часа. Днес от фирмата, която подаде искане за обезщетение са ѝ отговорили, че претенцията ѝ е одобрена и ще изплатят 400 евро. Всичко се случи за 1 месец - подала е искане на 6.01., а днес има отговор.
Благодаря, че пишете толкова полезна информация - от темата научих за тази възможност, затова пиша и аз сега - може да съм полезна на някой след време. Flowers Hibiscus
Супер, че писахте! Аз още нямам отговор, но сама предявих претенцията към България Еър, без фирма посредник.

# 227
Много тегаво върви търсенето на стая в Маастрихт, той има регистрация в room.nl, но те не работят в района. Нищо, което що годе да става не се появява.
Имаме време, но пазара изглежда притеснително.

# 228
  • София
В xior вижте, а също - в plaza new new new. Имат свободни в Маастрихт, само не знам дали цените са ок спрямо пазара на наемите в района.

# 229
Много тегаво върви търсенето на стая в Маастрихт, той има регистрация в room.nl, но те не работят в района. Нищо, което що годе да става не се появява.
Имаме време, но пазара изглежда притеснително.
За Маастрихт препоръчвам сайта на университета за квартири: https://maastrichthousing.com/Search_results.html
Има такса регистрация от 35 евро, но тя е за цялото следване. И в момента излизат около 15 обяви до 500 евро на private market.  За housing corporation не излиза нищо, но там нямат шанс новорегистрирани (класират се най-ранни регистрации).
Не изключвайте Белгия, цените са малко по-ниски и предлагането е по-голямо.  То няма реална граница и западните квартали, формално са в Белгия, но с колело е до 20 минути и има градски автобус.

# 230
Благодаря момичета:)
Регистриран е в Xior, Plaza и сайта на университета, гледаме и в Белгия,  иска ни се банята и тоалетната да са си само за него, но в крайна сметка каквото намерим такова.
Тази седмица мина първия урок по почистване на баня, че с брат му това обучение го минахме онлайн:)

# 231
Здравейте!
Може ли някой да ми каже обикновено как стоят нещата със зимната ваканция. Официални почивни дни в Холандия са 25 и 26 декември, както и 1 януари. Мисля да закупя билет за Коледа от сега, да супер рано е, но като наближи и цените стават наистина мнооого скъпи. Детето ми ще е първа година в Холандия. Има условен прием. Все още не знаем как и кога ще може да си идва. Замислям се за билет от 24 декември до 2 януари. Какво мислите?

# 232
  • Бургас
Цените за датите  около Коледа винаги са по-високи, аз лично не бих купувала толкова рано  билети

# 233
  • София
Рано е още - нека си види програмата. Или ако държите да купите за връщане насам, поне не купувайте за натам. Много е различно в различните университети.
При моята дъщеря първата година някои деца през целия януари останаха в България.

# 234
Благодаря ви! Да, вариант е да купя само за насам, примерно на 24-ти декември, а след това вече за връщане в Холандия ще купя, когато програмата е ясна! Simple Smile
Има и друго - нискотарифните не летят до Амстердам, а това е локацията, която ми трябва. Т.е. не мога да разчитам да паднат в последния момент..

# 235
  • София
Здравейте!
Може ли някой да ми каже обикновено как стоят нещата със зимната ваканция. Официални почивни дни в Холандия са 25 и 26 декември, както и 1 януари. Мисля да закупя билет за Коледа от сега, да супер рано е, но като наближи и цените стават наистина мнооого скъпи. Детето ми ще е първа година в Холандия. Има условен прием. Все още не знаем как и кога ще може да си идва. Замислям се за билет от 24 декември до 2 януари. Какво мислите?
Билетите са на оптимални цени около 3-4 месеца преди Коледа. Може да се ползва например momondo за следене на промяна в цените. Няма нужда да се купуват отиване и връщане, може с различни компании в двете посоки. на 24 Декември наистина са по-евтини, но децата обикновено са свободни от към 15-20 Декември. За връщане 5-7 Януари в зависимост кога свършва седмицата след НГ. Може да се погледнат и студентските билети на BulgariaAir - с багажа може да с апо-евтини от лоукостърите. Може да се помисли и за комбинация влак NightJet със спане директно до Виена и самолет оттам.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:24 от stamby1973

# 236
Скрит текст:
Здравейте!
Билетите са на оптимални цени около 3-4 месеца преди Коледа. Може да се ползва например momondo за следене на промяна в цените. Няма нужда да се купуват отиване и връщане, може с различни компании в двете посоки. на 24 Декември наистина са по-евтини, но децата обикновено са свободни от към 15-20 Декември. За връщане 5-7 Януари в зависимост кога свършва седмицата след НГ. Може да се погледнат и студентските билети на BulgariaAir - с багажа може да с апо-евтини от лоукостърите. Може да се помисли и за комбинация влак до Виена и самолет оттам.
Не знаех, че Bulgaria Air предлагат студентски билети, за първи път чувам. Това е чудесно! Благодаря ви, както винаги сте много полезни Simple Smile

# 237
Коледните билети винаги досега съм ги взимала на България еър младежките. Опцията за безплатна смяна на дата, както и включения багаж са много полезни (може да се включи в програма и да се трупат точки). Купувам около юли-август - тогава ми е направило впечатление са оптимални цените. Те например, предлагат едни от най-евтините места - 10лв. За тази  коледа/нова година двупосочния билет излезе 630лв (ръчен+10кг салонен+2х23кг чекиран - това се полага в посока).

# 238
А при смяна на датата доплаща ли се разликата в цената между платената преди и актуалната при промяната?

# 239
  • Варна
Имам неприятен опит точно с безплатната смяна на датата, точно на младежки билет тази Коледа. Купих ги през лятото - отиване през август и връщане на 21.12. Не знаехме точно каква ще е програмата като ги купувах и взех с тази опция. Когато решихме, че искаме да изместим датата на прибиране по Коледа със седмица по-рано - нямали билети по тази тарифа за целия месец. Иначе билети имаше налични, особено за по-ранни дати, а не точно около Коледа.Трудна комуникация имахме, телефони не вдигат.  Взехме си нов билет направо. ,,Доплащането” беше още 450лв, колкото първоначалния приблизително. Та аз поне съм дотук с тази тарифа.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:20 от julisa

Общи условия

Активация на акаунт