Студенти в Нидерландия - 24

• 47 263
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Наистина ли наемите в Амстердам са в диапазона 1200-1500 евро за студио? Това е ужасно. Приети сме там за магистратура, ако трябва да плащаме такъв наем ще е просто ужасно.
Това са т.нар. short term и обичайно са по-скъпи от дългосрочните. SE пускат студия за long term с наеми от порядъка на 950 евро на месец., но те са необзаведени, с оборудвана кухня, баня и подови покрития.
В споделени къщи и апартаменти сигурно има и по-икономични варианти, но според мен е много трудно, доближават се до тези цени. В roon. nl има доста изгодни, но последната обява, която наблюдавах студиото се взе от 2рия поред на чакащите кандидат, който има "стаж" в списъка 6 години и 9 месеца. Амстердам е един от най-трудните пазари за студентско настаняване, уви.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 10:49 от Peruanka

# 721
Абсолютно точно така си е. От детето разбрах, че въпреки усилията й, при напускането на сегашната квартира от нея и двете й съквартирантки, собственикът е актуализирал наемите и вече 8кв.м. са 1000 евро. Да, вярно, квартирта е хубава, в тих и супер спокоен квартал, удобен транспорт и магазини, обаче цените са убийствени.
За мястото, което ние взехме - все още е на довършителен етап. Аз много харесах сградата, идеята, изпълнението. Децата се нанасят, текат ремонти. Тя обаче е говорила с една холандка, която е със студио 35кв.м. и въпреки, че е само второкурсничка, има вече над 5г в системата. Моята на някакъв малшанс успя с нейните 2.3г.
Иначе UvA не осигурява кодове, няма помощ и предимства никакви за магистри, особено за такива, учили бакалавър в Нидерландия.
Слагам в скрит текст да видите в какво състояние взехме студиото, за да си направите сметка, ако се попадна на подобна обява.
Скрит текст:
И след боя и ламинат (сами двете с нея):
Скрит текст:

# 722
Червенокоска, респект! И колко е това бижу на месец? Да успокоя малкия ми син, който се нанесе в чудесно общежитие в Мюнхен, със собствена баня и кухня, голяма тераса, полуобзаведено ( легло без матрак , бюро и стол), за безумните ( според него) 750 евро топъл наем на месец, без ограничителен срок на договора. Изискването е да си студент . Още не може да прежали огромния наем ( той идва от подобно, но без тераса, срещу 320 на месец). Търси вариант да се премести отново за да намали малко наема, а аз му обяснявам, че в съседна Нидерландия децата могат само да мечтаят за такава цена при тези условия.

# 723
То, още много работа свършихме след това - монтажи, пренасяхме багаж, пазарувахме, сглабяхме мебели, 2 пъти наемах - ван с количка и после кола, че иначе щеше да ни се разкаже играта. Но гледам всички го правят по тоя начин. Остана и за нея малко, но до края на седмицата ще е вече изцяло на новото място.
Наемът е 814 евро с всичко включено. Тя ще ползва и субсидирането за над 23г. Основно затова направихме цялото упражнение, защото в споделена квартира няма как. Договорът й дава право да остане докато е студент +6 месеца след това. Същите студия в сградата се предлагат и за работещи (не студенти) - пак на тия пари.
Ето снимка от залеза - изложението е юго-западно и се вижда къде спира ферибота (безплатен и само за велосипедисти и пешеходци) и от градината на 4ет, през която се минава за квартирата й и може да се ползва от всички.
Скрит текст:

# 724
  • Несебър
Здравейте!
 Търся квартира в Бреда от Август. Ще бъда студентка и се нуждая от студентско жилище. Трудно ми е да си намеря сама жилище така че можете ли да ми препоръчате някой брокер? Готова съм да плащам наем и от по-рано.  Ще се радвам, ако можете да ми помогнете!

# 725
Червенокоска, страхотни сте.
Нуждата и желанието да помогнем ни учат на всичко (мога да шпакловам:innocent:).

# 726
  • София
Браво, Червенокоске! Наистина сте супер!
Заслужава си упражнението, а и това, че е успяла само с 2г и 3м в списъка на room си е огромен късмет.

# 727
Дойде си времето да се преместим в новата Тема 25 .

# 728
  • Несебър
Знаете ли дали в сайта housinganywhere е добре да се праща booking request тъй като пише че така е по-сигурно да получа стаята, но ме е страх ,че може да е измама.

Общи условия

Активация на акаунт