За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 255
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • София
...  Като се взирам в образите, които вие смятате за привлекателни, освен че разбирам, че сме на различна възраст, ...
И на колко съм според теб?
Писала съм, дано не се сетиш. Grinning
Който мине 39 години, в общия случай излиза от списъка ми.

Grinning Както аз казвам - щом имат 18, няма какво да се чудя (Ей тук за пример - Wang YiBo на 20 е кукличка, много красиво момче. На 25+ вече не ми харесва на външен вид, защото за мен има прекалено класически китайски черти и не е моят тип на тази си възраст). Над 35-36 вече са прекалено близо до моята възраст, за да им точа лиги. Но може би трябва да преместя вече до 39 и аз. В Китай ни водят фенове-лелички - такива, които харесват актьори, по-млади от тях.

Роца, ще спамя и със снимки, няма как.

# 331
  • вятърничава
...  Като се взирам в образите, които вие смятате за привлекателни, освен че разбирам, че сме на различна възраст, си давам сметка и колко се отличават идеалите ни за хубост. Прекрасна неделя ви желая!
Това за мен и Tuon ли се отнася Joy

# 332
  • България
Скрит текст:
...  Като се взирам в образите, които вие смятате за привлекателни, освен че разбирам, че сме на различна възраст, ...
И на колко съм според теб?
Писала съм, дано не се сетиш. Grinning
Който мине 39 години, в общия случай излиза от списъка ми.

Grinning Както аз казвам - щом имат 18, няма какво да се чудя (Ей тук за пример - Wang YiBo на 20 е кукличка, много красиво момче. На 25+ вече не ми харесва на външен вид, защото за мен има прекалено класически китайски черти и не е моят тип на тази си възраст). Над 35-36 вече са прекалено близо до моята възраст, за да им точа лиги. Но може би трябва да преместя вече до 39 и аз. В Китай ни водят фенове-лелички - такива, които харесват актьори, по-млади от тях.

Роца, ще спамя и със снимки, няма как.
Леличка съм само за племенниците си. Grin
И на 100 да стана, пак съм си жена.
Лиги точех по актьори до към 20 години.
След това просто ги харесвам, както и жените – там обаче имам над 40 годишни. Grinning

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 19:03 от МоарейнД (от книгата)

# 333
И на 100 да стана, пак съм си жена...
100% те поддържам.

Знам ли откъде ми дойде това с възрастта. Може би защото мен самата ме тревожи тази мисъл- пристойно ли е да харесвам тези млади хора. (за да няма обидени- мисля, че съм най-възрастната от пишещиге тук- говорила съм с гаджета от монетен телефон, а като завърших и започнах работа съм плащала ергенски данък). МоарейнД е поне 10 години по-млада от мен. А Роца ок.15. Другите ми звучите като по-млади жени и момичета. Но всъщност няма никакво значение. Благодаря ви , че споделяте и често правите деня ми приятен!
За извинение- един от любимите ми танци с Wang Yibo - към 8-та минута.
https://www.youtube.com/watch?v=73tWpVtCeno
и един млад корейски фигурист
https://www.youtube.com/watch?v=-cvKje1THjU

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:01 от victoria vassileva

# 334
При мен не се получава харесването на по-млади хора (на 40 съм) - ако е да ги харесвам като картинка - да, но ако е харесване в другия смисъл, си знам, че щом проверя годините на актьора в Гугъл, ще е или много близо до моята възраст, или десетина години по-стар. Изглежда имам някаква регулация (вътрешна, психическа), въобще не го правя нарочно.

Скрит текст:
Направо се чудя как на Бриджит Джоунс й се занимава с момчета. Сетих се за нея, защото скоро ще излезе новият филм.

# 335
  • София
victoria vassileva, това и на мен ми е много любим танц на Ибо! И движенията и музиката са от онзи тип, който ти се набива в главата и не можеш да спреш да си го повтаряш наум. Изобщо няма да коментирам скоростта.

Grinning Аз лиги си точа по хубави мъже дори на дърти години. Даже май особено на дърти години - криза на средната възраст го водя. Нещо не мога да харесам мъже от 40 натам (което е под моята възраст). И това си е от едно време - дори наживо, дори сега като би трябвало да ги виждам с други очи (уж).

Наскоро в женска компания ме питаха имало ли хубави китайци... Как се сдържах да не покажа петъчните ни коментари, не ме питайте.

# 336
По повод красотата един цитат от School 2013
"Трябва да гледаш внимателно, за да видиш красотата.
Трябва да гледаш дълго, за да я проумееш."

Красотата е в очите на гледащия. Различни сме и критериите ни са различни. Не е нужно да се сравняваме. Харесвам и млади, и стари актьори/актриси, нямам проблем с възрастта им. Гледам ги на екрана като "картинки", както казва pppqqq, няма да си ги вземам в къщата.

Вики, ергенски данък не съм плащала, че се омъжих "малка" Joy, а монетни телефони и аз съм ползвала. Та, мисълта ми е, че може и да не си най--старата тук Wink.

# 337
Вики, ергенски данък не съм плащала, че се омъжих "малка" Joy, а монетни телефони и аз съм ползвала. Та, мисълта ми е, че може и да не си най--старата тук Wink.
Скрит текст:
Това ще е най-странният конкурс за възраст, в който съм участвала.
Първо, уточняваме, че сме не по-малко прекрасни от актьорите и актрисите тук- независимо от пол, възраст или раса.
Второ, даже не сме фенки, а "Ценители" на красота и излъчване, на талант. (за да изляза отново едни гърди напред по възраст- ако трябва да избираме по този критерий би трябвало да се заглеждам само по най-старшите босове на чеболи, които до един са ми отвратителни);
Трето, Първият ми мобилен телефон, който получих служебно през 1996 г. беше огромна Нокия, за която трябваше да имам по-голяма дамска чанта, за да мога изобщо да го нося със себе си. Това достатъчно древно ли ви се струва?
Като малка нямах време да припадам по актьори- не че нямаше красиви от тях, но соц възпитанието си е соц възпитание.

Докато близките ми мислят, че живея така:

Аз гледам това

Отсега се глася за есенната седмица на модата в Париж. Роца, чакай ме, идвам!

Искате ли да си направим анкета кой филм или коя серия бихме предпочели за Деня на влюбените 14 февруари. Кога сме изпитали най-голям любовен заряд от екрана?
Един от тези моменти:
https://www.youtube.com/watch?v=PBN9GWGD720

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 00:31 от victoria vassileva

# 338
  • пак на Рив Гош
Вики, заповядай, тук съм! Ама мъжката седмица май е по-рано от есента Grinning

Аз също разглеждам актьорите като "произведения на изкуството" *. Нито ще ги столквам, нито ще търся да се запознавам с тях, нито ще им надничам под чаршафите. Та затова нямам и скрупули да плакна очи по актьори на възраст да ми бъдат синове Wink . Дори и на любимия ми Ю съм му нуна с над 10 години Joy (и него няма да го столквам, нищо, че вече знам къде живее Joy)

Скрит текст:
Понеже нямам племенници, значи няма как да съм леличка, въпреки, че и аз съм се обаждала от монетни телефони като малка. На гаджетата вече звънях с карти, бях модерна Grinning
Първият ми мобилен телефон също беше Нокия, но едва през 1999г. За сметка на това, още от тийн-годините си падах по актьори. Най-първият ми crush беше Марк Хамил, когото и сега следя в социалните мрежи Joy.

* Като написах "произведение на изкуството", се сетих за сцена от много любим стар съветски филм, "Формулата на любовта" - https://youtu.be/e6U99Qio8_w?si=E1LC8hrCt24iDFlv
Нашите петъчни дискусии дали могат да бъдат поставени в категорията "Содом с Гоморрой"? Joy

П.П. Сега видях за 14ти февруари. Ще трябва да помисля за азиатските сериали.
Като американски винаги се сещам за https://youtu.be/Q9JSVGS4dHU?si=73G7Gl6Le9ZGFPdb

# 339
  • вятърничава
Ей, Зайо, да гледаш мъже как ловят риба, ъъъ изобщо не го намирам за секси.
Скрит текст:
Повечето тук помним и монетните телефони и тухличките Нокия. Харесвам актьори и актриси от всякакви възрасти, но най-вече талантливи Sunglasses Те са там по червените килими, аз съм някъде тук. И през ум не ми минава да си се представям до тях. Шегувам се често, защото тук ме разбирате и ми е приятно.

# 340
  • пак на Рив Гош
А да ти говорят за коли?
Още помня как в захлас в продължение на 15 минути гледах Ю как си представя Лендроувъра. Единственият мъж, който не ме е отегчил, говорейки ми за колата си Joy

# 341
Опитай, ако те допуснат на борда. Аз обичам да наблюдавам мъжете, когато са отдадени на любимото си нещо. Омагьосващо е. И да, бих казала секси. Ама то заради това хората сме различни...
Другият Ю е открил "топлата вода"- и да не си женен може да ти е добре. То повечето мъже си го мислят.
https://www.facebook.com/share/r/12GCVXadsz2/
Гоблинът някъде също беше казал, че си е свикнал да е сам и "независим". Какво друго да кажат, като фандома ще ги смели, а и сами да себи си сигурно са прави. Ако вземат момиче- ще ги обвинят в педофилия. Ако си вземат жена- може да случат на някоя аджума да им стопи лагерите. Един проеви смелост Song Joong-ki да си вземе чужденка и те ще го изядат. Човекът остана да си живее в чужбина...

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:50 от victoria vassileva

# 342
  • България
...

Искате ли да си направим анкета кой филм или коя серия бихме предпочели за Деня на влюбените 14 февруари. Кога сме изпитали най-голям любовен заряд от екрана?
...
Искаме. Simple Smile
Това защо?
Не видях нещо обидно в това за възрастта.
Тя, моята е ясна от ника ми, обаче имам предвид набор, не години. Laughing
.............
Като залепна на някоя книга и изпускам интересното.

pppqqq, имаше време, в което и аз бях така, но когато мъжете на моята възраст започнаха рязко да губят коси и печелят килограми, изживях катарзис. Joy
Но огледалото казва, че си се заслужаваме, обаче душата се дърпа и затова вече в това отношение живея в паралелен свят, там съм на 18 и ми подхождат мъже около 18 годишни. Smile
Реално си имам връстник, който за мен винаги ще изглежда на 30+, като в деня, когато за първи път се срещнахме.

# 343
  • вятърничава
Вашите Ю и Ю и за казармата могат да ви разказват и да ги гледате в захлас 🫡
Вики, аз съм за  това
Вече май не се правят такива филми. Ние затова залитаме по романтичните азиатски сериали.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 23:17 от bb6

# 344
По темата за красотата. Аз критерии нямам. Харесвам всичко, което ми хареса.😆

По повод красотата един цитат от School 2013
Абсолютно обожавам тай римейка на този сериал.

И да не е само горното ще напиша какво гледах и какво гледам☕️🍪

Изгледах The Ghost Bride
Нали знаете за обичая  призрачен брак (включва брак между двама починали или между жив човек и покойник) в Китай? Това е такава история, но много по-мистична и призрачна. Така и очаквах, но бях изненадана от романтичната история (не с призрака), която беше в цялата история.
Ако някой реши да го гледа - да не чете, защото буквално го разказах 😔
Скрит текст:
Млад мъж е починал и семейството му иска да му уреди подобна сделка, за да може душата му да намери покой. Момичето се съгласява, защото по-този начин ще спаси баща си. Духът на Той се поява в сънищата и казва, че е убит и трябва да му помогне да открие кой стои зад това. Тогава се появява първата и любов.Двамата тръгват по-следи, но той има годеница, която ревнува и я наранява . Тя  изпада в кома и душата и отива в небесния свят. Тя има ангел (да, ангел) който разследва небесната корупция (да, корупция) и двамата се съюзяват, за да може Тя да се спаси, а Той да си свърши работата. Успяват. Убиеца се оказва годеницата, защото е изневерила на годеника си с призрака (преди да бъде призрак) и той я е заплашвал. Тук погледнах, дали все пак не е корейски, но не е. В крайна сметка двамата влюбени решават да се оженят, но Тя осъзнава, че всъщност харесва ангела (ще му казвам Ангел). Пише писма за сбогом на всички и си тръгва. Успява на види Ангел и да му сподели чувствата си. В крайна сметка чувствата са им взаимни и въпреки, че той е ангела, а  тя човек ще работят заедно за благото на човечеството. И това щеше да е един страхотен финал,  но не... В последните минути той повдига ръкава си и се вижда как вените му са черни от отрова и тогава осъзнах как Тя се е върнала, нещо, което казаха, че е невъзможно. Ангел се е пожертвал за нея и му остава много малко живот (или каквото имат там ангелите). Представяте ли си как се чувствах? Бедничката аз.Обаче въпреки това ми хареса.
Всичко това е събрано в 6 епизода.

Видях първите епизоди на The Embers и съм донякъде объркана дали ми харесва или не. Давам си малко време, за да преценя, но изглежда сякаш е сниман отдавна и пуснат сега, но това не е така. Филтрите са странни, а ефектите са смешни. Действието се развива в не съществуваш град,а там всички табели са на тайландски (сниман е в Тайланд и Китай) и говорят странен език (освен китайски) и всички герои са дублирани. Няма да разкривам нищо, но ме подразни как героя буквално открадна доказателства от полицията. То, ясно, че полицаите не стават за нищо и героя е две крачки пред тях, но ... Нещо като началото на White olive tree - две героини си говорят спокойно пред прозореца докато биват бомбардирани...така не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт