За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 349
  • 734
  •   2
Отговори
# 210
Благодаря за всичко на всички, които писахте на тема азиатска комедия.

Тuon, много хубаво правиш, че питаш. Благодаря за препоръките, ще го почвам при удобно време.   И не, не ме притеснява годината за излъчване.   Вчера бях на път и в хотела сутринта мернах за 2 мин - повтаряха „Ало, ало!“ - колкото и да е стар, като за английски хумор е СУПЕР.
"Добрютро, къде е собствеността на малкия танк???Blush
Е, не е чак като филмите на Луи дьо Фюнес, които са абсолютна класика.

Не знам дали има азиатски аналози на филмите на Луи дьо Фюнес или на английския сериал „Ало, ало!“.   Вероятно и азианците си имат своите комедийни актьори, надали са все такива дето разхождат костюми.
И филми, и сериали и от миналия век и от тоя - и тайвайнски - и узбекски и казахски и ккиргизки - вероятно все ще са ми нови.

Това, което пишете, е да - техния континент не е като нашия. 
Ако търсиш само и чиста комедия, ще е трудно, защото корейците обичат МИКСА. Simple Smile
А филмът горе ще ти хареса, предполагам. Има го с бг-превод.
Blush

Вики, благодаря! 
Извадих ти линкове за сериали, които съм гедала и са ми харесали- но имай предвид, че това, което за тях е смешно, като "тоалетния" хумор, за нас не винаги е приемливо. Винаги поддържат баланс с реализма и тъгата. Дано си избереш нещо интересно.

# 211
В Китай вече е 29 и за това ... честита лунната нова година и в този случай - годината на Земната змия

bb6, Джеф намери с кой да се снима 🤣

# 212
Alуa,:grinning:
Познат ми се стори този японски сладур. Гледала ли си го в Manatsu no Cinderella (2023)? Там не беше толкова срамежлив.
Японският сладур и на мен ми хвана окото. Blush
Определено ще си го пусна този сериал. Благодаря за препоръката!

# 213
  • пустинен пъпеш
И аз съм доволна от класацията,а и гласувах за класиралите се първи и втори.Защо обаче като погледнах броя гласове ми излиза,че Dylan Wang(за него не съм гласувала) има 7 наравно с втория Li Xian,а посочения 3-ти Yang Yang има 6 гласа.
Изгледах част от еп 1 на The Queen Who Crowns и може би ще го продължа,но ми остават последните 4 еп. от,,The Tale of Lady Ok" и трябва да довърша .

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:05 от rududu

# 214
  • вятърничава
Alуa, опитахме се с Tuon да го гледаме и в Blue Moment (2024), но не го препоръчваме.
Ако стигнеш до финала, значи заслужаваш награда. 🫣

Tuon, подозирам, че Джеф е пак с оная грозна чанта. Пфуууу, дори 🦆🦆 не я одобряват и си тръгват възмутени!

# 215
  • България
Започнах сериала с Бин Бин.
The Blossoming Love (2025).
За любители на фентъзито е, първите два епизода ми харесаха.
Виждам и актьори, които отдавна не бях "срещала".

Има хляб в историята, песента в началото е много хубава.

# 216
Моарейн, доста хубави оценки има и го хвалят, но последните епизоди (както в повечето случаи) ставали объркани. И липсвала
Скрит текст:
романтиката в последните 10 епизода.
Аз още не съм се престрашила да го гледам, но ако кажеш, че края е хубав ще го направя.

Alуa, bb6 🥺 Не знам за кого говорите, но в Blue Moment се опитвах да гледам Ямапи.

Tuon, подозирам, че Джеф е пак с оная грозна чанта. Пфуууу, дори 🦆🦆 не я одобряват и си тръгват възмутени!
От една страна това са просто патици, но от друга това са френски патици, а Джеф им говори на тайландски.Езиковата бариера (а не чантата) е в основата на несполучливото им общуване.
Снощи гледах филм с него. Плаках цели два часа.  От началото до края. Филмът е някаква ужасна трагедия 😭, а Джеф през цялото време беше тъжен, лъган, мърляв и се занимаваше с дуриани. Не го препоръчвам. Дори да е последният филм на земята.

# 217
  • България
Моарейн, доста хубави оценки има и го хвалят, но последните епизоди (както в повечето случаи) ставали объркани. И липсвала
Скрит текст:
романтиката в последните 10 епизода.
Аз още не съм се престрашила да го гледам, но ако кажеш, че края е хубав ще го направя.
Така било, иначе нямаше да го започна, а това в скрития текст и в началото липсва.

# 218
Скрит текст:
https://www.facebook.com/reel/911859747825028/?s=single_unit&__cft__
  • =AZW6EpqyX3L-XC-FRcX5vkLGPHNPBlIDUcdsO-59yV5ZegPo0NmVWDys291VaMqqJopYq4RG5AWwffNdzFT70RBDuOhobOr0PG2bcY017P_87BzKjouTIXIkVPEZ6B08IjsWOStWfwc90mITf3wDnnnN10jm8xYsAihM6oeYZt2lKt4AUMyVTNrbADw_9q0c-9D7OytSKSR0PRZWgOPc7SCzG2FsJtiheJMKdZ7we6A3cCoMSRAR-mea5WGFumLhQCo&__tn__=H-R
Честита Нова година!
Ей така на шега се изниза януари... Хубаво е, че има много Нови години!
Да си пожелаем само успешни сериали, които не ни разочароват за тази източна Нова година!

И една лоша новина

https://scontent.fsof11-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/475516580_ … 7yD5A&oe=679FD7DB
https://abcnews.go.com/International/wireStory/passenger-plane-c … y/media/495724397

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 12:10 от victoria vassileva

# 219
Alуa, bb6 🥺 Не знам за кого говорите, но в Blue Moment се опитвах да гледам Ямапи.
Става въпрос за Mizukami Koshi. Той участва в 15 минутния филм от по-предният ми пост. Heart Eyes
Скрит текст:

И понеже напоследък често споменаваме Ju Ji-hoon, слагам негова снимка от моделските му години, която ми попадна вчера.Blush
Скрит текст:

# 220
Моарейн, за мен липсата в скрития текст е само бонус.

Става въпрос за Mizukami Koshi.

Прави страхотна роля в Follow Saretara Owari , но го гледай ако харесваш подобни неща.

# 221
  • вятърничава
Тъкмо да се Open Mouth 16 епизода японско и видях,че са по 15 мин. Направо ще се прежаля Thinking

Но първо ще си догледам г-н Гу в Troll Factory (2024).Интересен филм.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:23 от bb6

# 222
Но първо ще си догледам г-н Гу в Troll Factory (2024).Интересен филм.

Отбелязвам си го. Grinning
Точно снощи гледах филм с Hong Kyung:
Hear Me: Our Summer (2024)
Има го преведен на български. Много приятен филм.

# 223
  • пак на Рив Гош
Защо обаче като погледнах броя гласове ми излиза,че Dylan Wang(за него не съм гласувала) има 7 наравно с втория Li Xian,а посочения 3-ти Yang Yang има 6 гласа.
Защото баба Роца е недоскив и е пропуснала Дилън, като е гледала резултатите на телефона си Joy

Ъпдейт на резултатите:
Победител - Zhang Ling He - 9 гласа. Получава Animal Unicorn , Cookie и Coffee
На второ място с еднакъв брой гласове - Dylan Wang и Li Xian - 7 гласа. Получават по един Animal Unicorn
Трети е Yang Yang - 6 гласа. За него има Cookie и Coffee
За извинение да пропуска - ЧНГ от китайски актьори: https://www.facebook.com/share/p/1E1HwDw2dR/

The Trauma Code (2025) - приключен, изгледах си го с голям кеф! И му дадох 9.5*. Чакам втори сезон и камео на Ким Сабу (може и на доктор Ю). Първото, защото уебтуунът е текущ и има втори сезон, а второто, защого си е фенски wishful thinking Joy.

Florished Peony (2025) - приключен, изгледах си го с кеф. И му дадох 9*. Чакам втори сезон (може и без камео на Ким Сабу и доктор Ю Joy), защото краят му засега е един такъв... никакъв. Дано да си спазят графика и да го пуснат към лятото.

Като стана въпрос за график - най-накрая имаме дата на излъчване на Resident Playbook (спин-оффът на Hospiatl Playlist) - трябва да започне на 12 април, само остава да му обявят и глобална платформа.

От китайските някой гледа ли Perfect Match (2025)? Нетфликс ми го предлага упорито, аз свенливо се дърпам. Но ако кажете някоя добра дума за него, ще си го сложа в списъка. Междувременно ще довърша втория сезон на Joy of Life, който бях оставила моментно настрана.

# 224
  • Русе
Роца, аз гледам "Perfect Match".
Минаха първите 11 епизода, чакам превода на 12-ия, като за 10 от тях ( като в танго "две напред - една назад") ожениха едната сестра, в 11-ия - втората и...започна тангото с нея двойка.
Мисля, ти харесваше бавно, лежерно действие и така минават епизодите. Може и да ти хареса сериала.
Момичетата са красиви, не са обичайните глезли и кресливи гарги - момчетата също. Има и хумор.
"Болничен плейлист" има втори сезон? Уау!!! Това трябва да се гледа!

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:31 от winona

Общи условия

Активация на акаунт