За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 284
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Ще изкоментирам набързо Newtopia и после ще се правя, че никога не съм го гледала.
Мисля, че целия бюджет е отишъл за хонорара на Kim Ji Soo и за това изглежда толкова… смотано, долнопробно, евтино. Да, евтино е точната дума. Освен това в първи епизод липсват зомбита. 😱 Не се шегувам. Нито едно.Нямаше едно едничко зомби в зомби сериал. 😱😱  За сметка на това имаме Тя, която чака Той докато той е в казарма…блабла..досадни колеги, досадни военни и  други досадни хора, които пропусках. Тя го попита какво смята да прави след като напусне казармата и Той съвсем честно и каза, че иска да уча, да се развива и най-добре да приключат сега, защото не може да ти обещае нищо. 😱😱😱 Каква корейска драма. 😭 Трябва ми кърпичка. Тя тръгна към него, зад може да чуе всичко това лице в лице и вероятно да го удари където най би го заболяло, но стана катастрофа и епизода свърши. Все пак реших да дам шанс на епизод две, нещо, което не направих за Kick Kick Kick Kick (защото е хаос, но не в добрия смисъл). И видях зомбита, но ми се щеше да не го бях правила. 😭 Вече наистина ми трябва кърпичка и не се шегувам.
Просто е ужасно.

# 316
# 317
# 318
  • България
Хубавото си е хубаво!

Сега съм си сложила пред мен новите ми придобивки и мисля каква корица да им измисля, че времето е оставило следи.
Купих си ги от една много приятна книжарка.

# 319
Сега съм си сложила пред мен новите ми придобивки и мисля каква корица да им измисля, че времето е оставило следи.
https://knigovezkiuslugi.com/
Изглеждат много интересни четива- аз бих ги занесла в книговезница. Горният адрес беше първият попаднал ми- в изображенията/галерията можеш да видиш какво правят. Ако не се зашият професионално- хартията е стара и ще се разсипе след едно четене.

# 320
  • пак на Рив Гош
Моарейн, да са ти честити новите придобивки! Да си ги четеш с удоволствие!

Роца, сесията с белия пуловер е трепач.
Напомни ми за онзи меланж в лила на Демона.
Дааа, явно в Корея си падат по пуФкави пуловери и жилетки (сещам се поне за една и от Sh**ting Stars, както и една горчично-жълта върху любимия Ю в една от промоциите за Telephone).
Наскоро си намерих и един корейски младеж (да не са само японски), дето разтребва и готви (и ми дава идеи за рецепти), та тия дни го гледах как се мотаеше по пижама-букле из къщи Cry.

Роца, аз благославям стилиста му, защото от известно време забравя да му сложи дрехи под сакото. Това е преди две седмици:
Такива стилисти обичаме Joy
Ти кога пак се запътваш нататъка (към Китай)?

Аз сутринта довърших A Virtuous Business (2024) - в началото ми беше много интересен, след което започна мелодрамата и някъде към 7-8ми епизоди започна да ми доскучава. Догледах го все пак, макар и с малко превъртане. Най-много ми хареса динамиката между четирите главни героини, които на пръв поглед нямаха много общи неща, но накрая станаха страхотен екип. Без да забравяме и малко срамежливи Animal Unicorn. Дадох му 8* (изходна оценка).
Почти наваксах с текущите сериали, ще съм в час за другия петък, когато започват Melo Movie и Buried Hearts.

П.П. Студ и сняг в Корея и Япония (една от най-посещаваните улици в Киото):
https://www.instagram.com/p/DFw-YVRtGPS/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/DFxGmi9yo9m/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:16 от Роца

# 321
  • София
Роца, аз благославям стилиста му, защото от известно време забравя да му сложи дрехи под сакото. Това е преди две седмици:
Такива стилисти обичаме Joy
Ти кога пак се запътваш нататъка (към Китай)?

Да, да, като цяло обичаме модата на нищо под връхната дреха. Sweat Smile

Надявам се съвсем скоро, само дано няма циклони, вулкани и каквото там още. Grinning Ще долагам новини - тази година разпознавам повече лица от миналата. Шляпнала съм в програмата и някакво магазинче за меморабилия на актьори, което една рускиня беше открила - ще се правя на тийн да разглеждам. Flushed

# 322
Мотая се с The Blossoming Love (2025).
До около 15ти епизод всичко беше добре, обаче
Напълно се съгласявам с теб. До към 20 вървеше интересно като за 9 и оттук нататък стремглаво надолу. Имаше и интересни моменти, но повечето неща бяха напълно излишни. Последните много набързо изгледани серии, крайна оценка с много труд 7,5.
Снощи хвърлих и едно око на The Scandal of Chun Hwa. Започна интересно и доста се позабавлявах с тази първа серия тип " Средновековен корейски вариант 50 нюанса ...." Но подозирам, че сценаристите и тук ще прецакат нещата, от няколко дребни детайла, които забелязах.
Иначе си доглеждам Unmasked, 365: Repeat the Year, Dark Hole, Kairos.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 10:44 от Danifin1

# 323
  • вятърничава
Ще изкоментирам набързо Newtopia и после ще се правя, че никога не съм го гледала.
...
Просто е ужасно.
Плача заедно с теб, къса ми се сърцето. В еп. 3 на The Trauma Code: Heroes on Call,в началото също се появи зомби. Така става, когато хората работят много - превръщат се в зомбита. А в Корея работят много, това обяснява факта, че все по техните земи се появяват Wink
Интересен казус с трансплантациите и само д-р Бек може да го отиграе по този начин. Винаги ме впечатлява почитта към донорите.

# 324
bb6,идва със кърпички, за да ти бърше сълзите 😭
Скрит текст:

# 325
Защо красотата на хората има такав сила? Пуснала съм си "Моят демон" за фон, но не мога отвреме навреме да не хвърлям око към екрана на таблета. Толкова са красиви ГГ, че независимо от наивността на историята, която показват, ме докарват до сълзи. Защо , ако красотата е такава сила всички не сме така прекрасни? Знам, че ще кажете, че всички сме хубави, но мисля, че знаете за какво говоря... И тук в плоследните серии има грамаден полилей като в Тhe Trunk . Понякога нечия красота изисква време, за да я разпозная. Така беше с Ли Дон Ук- отне ми време, за да го възприема не като "страшен"...  Като се взирам в образите, които вие смятате за привлекателни, освен че разбирам, че сме на различна възраст, си давам сметка и колко се отличават идеалите ни за хубост. Прекрасна неделя ви желая!

Какво е пострадало това момче, че е с патерици?
https://www.facebook.com/share/r/1B8E9C27er/

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 15:08 от victoria vassileva

# 326
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, значи ще чакаме снимки (не само от магазинчето за сувенири Wink ).

Вики, Джуно си е скъсал сухожилие по време на снимки, та затова за момента е с патерици.
А двамата от "Демона" са много красиви, и заедно, и поотделно. Преди няколко години, гледахме с щерката (30+ години разлика във възрастта) Love Alarm и в момента, в който Сон Канг се появи на екрана, в един глас двете извикахме "Лелееее колко е хубав!" Joy.

bb6, казусът с донорството в Trauma Code наистина беше много интересен и заплетен. Много са ми интересни този тип казуси.

The Scandal of Chun Hwa аз май ще го пропусна, понеже изобщо на харесвам Главната (Го А Ра).

Тъкмо си бях подредила Moonlight Mystique (2025) за гледане и чаках да излязат повече епизоди със субтитри в дорама-та, и взех, та прочетох един коментар, който много ме разколеба.
Скрит текст:
Беше нещо от типа "Сериалът е много хубав, но може би не трябваше толкова много от героите да умират". Та, ако в хода на действието светяват маслото на главни и второстепенни персонажи, няма да съм доволна. Аз обичам да се привързвам към героите Joy

Япония (Хокайдо) под 1,20м сняг тази седмица: https://youtu.be/i_cfl9XApo4?si=JGQep_iIBQGxaPnt

# 327
Тъкмо си бях подредила Moonlight Mystique (2025) за гледане и чаках да излязат повече епизоди със субтитри в дорама-та, и взех, та прочетох един коментар, който много ме разколеба.
Скрит текст:
Беше нещо от типа "Сериалът е много хубав, но може би не трябваше толкова много от героите да умират". Та, ако в хода на действието светяват маслото на главни и второстепенни персонажи, няма да съм доволна. Аз обичам да се привързвам към героите Joy
Споко, и двамата ГГ-и няма да умрат Smiley има happy end Sunglasses

# 328
  • България
...  Като се взирам в образите, които вие смятате за привлекателни, освен че разбирам, че сме на различна възраст, ...
И на колко съм според теб?
Писала съм, дано не се сетиш. Grinning
Който мине 39 години, в общия случай излиза от списъка ми.

# 329
  • пак на Рив Гош
Споко, и двамата ГГ-и няма да умрат Smiley има happy end Sunglasses
Ох, успокои ме, че иначе започнах да си представям нещо от типа "И умрели щастливо, с надеждата да се срещнат при следващото си прераждане някъде след около 10 000 години" Joy

Общи условия

Активация на акаунт