За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 285
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • пак на Рив Гош
Честит празник, дами! Flowers Hibiscus

ElzaFB, много благодаря за снимките и за интересните разкази! Hug
Кое е това място от четвъртата снимка? Изглежда страхотно!

Петък е, а аз още не мога да се освестя от четвъртъчния Роуон. Майко мила роуонска, браво на теб!
Ние го мислехме за сладък, а той бил опасен.
--------------------------------------------------------------------------------
Роца, познах само на половина за селската идилия на Flowers Strawberry и черния Animal Dragon, успокоих се, не съм предозирала чак толкова. Не хубаво така, да остави горкото момче да спи навън. Много им харесвам тези ниски маси-легла в дворовете с широко приложение. Не съм догледала еп.6.
bb6, Роуон го водим кроасан, ама той ще се окаже Cocktail, от ония, "дамските" - много сладък на вкус, казваш си "една нищо работа", занасяш се с него... ама като станеш от масата, ти се подкосяват краката Joy

Мдааа, на трябваше така да постъпва с Дракончето, ще вземе да простине момчето Joy.
Аз, лично, съм на една педя разстояние да зарежа сериала, гледам само заради втората двойка.

Buried Hearts ме загуби като зрител след четвъртия епизод и особено след превю-то за петия. Първият епизод ми беше странен, взе да ми става интересен във 2ри и 3ти, но в четвърти нагазиха с двата крака в клишетата. От резюмето бях останала с впечатлението, че ще е повече за задкулисни игри, финансови машинации, заговори и надхитряване един-друг... ама се оказа макджанг с примеси на екшън и безнадежден романс. Не е моята чаша чай и се оттеглям с благодарност за участието.
Така си освобождавам място за белокосия Lee Je Hoon и The Art of Negotiation, който започна вчера.

Снощи изгледах и първата серия на When Life Gives You Tangerines, с IU и Park Bo Geum. Сюжетът е тези, които харесвам, действието е на остров Чеджу и започва ретро с 60тте години. Много харесах и песента от началните надписи:

# 512
  • София
Закъснели поздрави за празника с цветя от зоологическата градина в Чунцин.

Роца, това е парк Eling в Чунцин - най-високото място в града. А на снимката е резиденцията на търговеца, който е притежавал парка.

# 513
Изгледах Love of the Divine Tree. Ако сте любител на жанра xianxia, има голяма вероятност сериала да ви хареса. Аз мислех да гледам десетина серии и после да превъртам с мишката, защото трудно издържам 40-те серии на сегашните китайски сериали, а не дай Боже 60-70+ серии от преди няколко години. Много искам ПМ да им резне още броя на епизодите, към 20-25 ще са екстра Blush Но си признавам, че без да е чудо невиждано, тук почти, да не кажа въобще, не съм превъртала. Интересно ми беше още от самото начало, а след 30та серия, когато вече трябваше да съм се отегчила - пак ми беше интересно и го гледах с нормално темпо. Deng Wei гледам за първи път и веднага си го прибрах при любимците. Изобрази героя си Su Yi Shui много пълнокръвно и запомнящо се - нежен, раним, обичащ, мразещ, грижовен, зъл, демоничен. Постоянната битка между зло и добро в него, макар и клише в жанра, беше страхотно изобразена от актьора. Хареса ми много как го обличаха, гримираха, имаше много хубави перуки и въобще беше радост за окото. В началото супер много ми напомняше на външен вид на Neo Hou, а после страшно много и на Liu Xue Yi. Почти съм сигурна, че в съвременен сериал няма да ми хареса, но за този жанр е повече от идеален. Главната актриса също гледам за първи път, тя е и много млада - Julia Xiang. Също от раз влезе в листата ми с любимки. Много харизматична и красива актриса, беше ми много приятно да я гледам.

Сега, може да ми се смеете, но другата приятна изненада от сериала беше ей този лошко, чийто герой беше някакво копие от Алиекспрес на Dongfang Qing Cang.

Гледала съм го преди, отново като лошко, в няколко сериала, но никога не ме е впечатлявал. Но тук, след някоя друга серия  ми стана много симпатичен и секШи. Мисля, че актьорът има голям потенциал да играе морално сиви главни роли, направо ще му лепнат като ръкавица. Дано има късмет да получи подобни роли, стискам му палци Simple Smile

Елза, страхотни неща показваш и разказваш, искаме още!!!

Относно Роуончо-бонбончо - казано честно, въобще не очаквах, че ще се пусне така само по гащЯ Simple Smile Мислех, че от А-листата само маркират, но не се снимат така директно...не че имам против, той ми е любимец и всякак го харесвам Heart Преди няколко дни попаднах на някаква дискусия относно тези снимки във фейса, отдолу имаше към няколко хиляди коментара, не че съм чела всичките, но които прочетох истински ме забавляваха. Как не можел да бъде така отпред, че ползвали допълнително подплънки, фотошоп и т.н. и т.н в този дух. Ей това си откраднах оттам да ви го покажа, а който има повече опит да каже дали е така Simple Smile))) Шегувам се, разбира се Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 21:02 от Vanillа

# 514
  • България
Изгледах Love of the Divine Tree. Ако сте любител на жанра xianxia, има голяма вероятност сериала да ви хареса. Аз мислех да гледам десетина серии и после да превъртам с мишката, защото трудно издържам 40-те серии на сегашните китайски сериали, а не дай Боже 60-70+ серии от преди няколко години. Много искам ПМ да им резне още броя на епизодите, към 20-25 ще са екстра Blush Но си признавам, че без да е чудо невиждано, тук почти, да не кажа въобще, не съм превъртала. Интересно ми беше още от самото начало, а след 30та серия, когато вече трябваше да съм се отегчила - пак ми беше интересно и го гледах с нормално темпо...
Добра новина!
Гледа ми се нещо хубаво от любимия ми жанр.
Гледала съм Deng Wei в няколко сериала, съвсем приличен е, беше в големия ми списък.
Решила съм пак да добавям всеки, който поне малко ми е допаднал с нещо, защото когато се сетя за сериал или актьор и се опитам да потърся повече информация, разбирам че беше грешно да намалявам любимите актьори до под 30.

Сега съм на корейски сериал и то не от моите.
Love Scout (2025)
Почти проспах първи епизод, но от втори ми тръгна и гледам с интерес.

# 515
  • вятърничава
МоарейнД, спокойно си гледай Love Scout, няма големи драми, само дълги полледи на главния сетретар. Той е хубавичък, добре разхожда костюмите, като същи манекен. На шефката и гледах ризите и чантите. Колегите в офиса са приятни.

ElzaFB, в Китай празнуват ли 8-ми март Wink
Всичко, което разказваш и показваш е интересно.

# 516
МоарейнД, спокойно си гледай Love Scout, няма големи драми, само дълги полледи на главния сетретар. Той е хубавичък, добре разхожда костюмите, като същи манекен. На шефката и гледах ризите и чантите. Колегите в офиса са приятни.
Моарейн, на мен ми беше ужасно скучен, импотентнен сериал с някакви детински уловки и флиртове. Не допускам, че възрастни хора се държат по този начин.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 10:14 от victoria vassileva

# 517
  • България
Започвам пети епизод и ми идва добре след китайските фентъзита.
Не се умориха да си избиват главните герои.
Книгата може да е с хубав финал, но сериалът да приключи зле.
Не го разбирам това. Колкото и да е свободна една адаптация финалът би трябвало да съвпада с този на книгата.

# 518
  • пак на Рив Гош
Редактирах, за да допълня на края
‐-----‐----------‐-----------------------
Елза, къде си днес?

Vanilla, аз имам също много добри впечатления от Julia Xiang, която съм гледала досега 2 пъти. Отбелязах си Love of the Divine Tree за гледане, ако го намеря.
По картинката в скрития текст - аз съм попадала на други цифри Wink. Но пък и много зависи как са направени измерванията - дали от независимо трето лице с шублера и после със статистически анализ на данните, с отколонение и допустима грешка, или са разчитали на self-reporting (който е значително по-недостоверен, защото нищо не пречи да добавят по някой и друг сантиметър Joy).
Сутринта ми попадна информация, че Роуон щял да влиза в казармата през юни. Акаунтът беше фенски и непроверен, така че вероятно информацията не е достоверна, но пък от друга страна, време му е на момчето, вече е на 28, та като нищо може и да се окаже вярно.

Моарейн, аз затова вече не смея да започна китайско фентъзи. Ако ще умират накрая, не ми се гледа и страда с героите. Затова си карам на съвременните романси - при тях поне все още има надежда за хубав край Grinning

П.П. преди малко видях, че tvn са пуснали първия тийзър за Resident Playbook (спин-оффът на Hospital Playlist).
https://www.instagram.com/reel/DG_ybAQt0jy/?igsh=MWhydG9zMXdwMTl3MA==

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 13:10 от Роца

# 519
  • България
Гледам ги, но понякога ми се налага да преглътна и нещо много захаросано, трагедиите на финала не са ми от любимите, даже никак.
Ако хубава книга или сериал завършат зле, смъквам много, много оценката.
Трябва още от самото начало да е мрачно и да е ясно, че няма накъде, за да пиша хубава оценка, но да ми тръгне като комедия и да стигне до трагедия, не.
Получават награда, вместо 10/10, 7/10.

# 520
  • София

Вече съм в Пекин - днес правих вътрешен полет от Чунцин и не ми се получи Xiao Zhan да седи до мен, както мечтаех. Затова си купих някакво полуготово ястие, на което е рекламно лице и сега си го гледам утешително от картончето.

Направо не ми се тръгваше от Чунцин - страхотен град, хората също ми харесаха  - по-спокойни са, лежерни. Бих живяла
там, но няма да издържа на две неща - стълбите (няма едно равно място тоя град) и липсата на слънце (по статистика имал по-малко слънчеви дни дори от Лондон).

Но пък имаше и част простаци - спират те, заговарят те, започват да те свалят, оглеждат всички жени и момичета, които минават.

Иначе, Моарейн, за статистиката - Чунцин го слагаме след Пекин - хубави китайци имаше там, а и жените бяха доста поддържани.

bb6, празнуват го и то много - навсякъде цветя, всички с букети, мъжете извеждат жените на разходка, ресторант, пазаруване на подаръци. Даже жените имат половин ден почивен на 8-ми.

Не помня какво съм ви показвала последно, затова се извинявам ако се повтарям:

Скрит текст:

# 521
  • вятърничава
Ох, как се пише след ElzaFB!
Роца, съгласна съм теб за Дракончето, пълна скука настана. Първи епизод беше забавен и от там само надолу. Сега и баба ще се развихри и да стане мазало.Гледам само заради Animal Dragon, без да се задълбочавам в реплики и действията и (анти)логика. И заради кака и батко от втората двойка.
Довършвам си бавно и Melo Movie с Чой У Шик. За мен 10/10 поне до еп.8. Нещата, които ти сервира съдбата (по корейски) и как с доброта, позитивизъм и чувство за хумор да преминаваш и продължаваш. И затова не ми се пуска и го бавя.
И с Травматологията приключих. Той както си започна, така си и приключи. Екшън от начало до край.Чу Джи Хун споделя в интервю, че спорил с режисьора за сцена, в която външен човек, който дори не е бил дезинфекциран влиза в операционната зала, където екипът оперира отворен пациент. Е,то щото всички останали ситуации с пациенти не бяха в жанра фантастика Joy Свеж сериал, симпатични актьори, амбициите, алчността и завистта идваха в повече. Както и роболепното държание към шефовете.
Сутринта ми попадна информация, че Роуон щял да влиза в казармата през юни. Акаунтът беше фенски и непроверен, така че вероятно информацията не е достоверна, но пък от друга страна, време му е на момчето, вече е на 28, та като нищо може и да се окаже вярно.
Да,аз също го знам това, но не помня от вас ли или го четох в статия. Затова ударно работи момчето, не се спира, обикаля, рекламира. Трупа материал, да ни топли, докато пребивава в казармата.
Пролет е , Люляков понеделник.
Топло е, моята любимка Park Gyu Young също се поразсъблече за  Calvin Klein.Трябваше да ги съберат с Кроасанчо заедно в една реклама. Добре щяха да изглеждат. Също както и  Eunwoo и IU в рекламна кампания за бижута.

# 522
Нещо ново и читаво не се ли задава с Ren Jia Lun?

# 523
Аз си мислех, че Flowers Strawberry и  Animal Dragon е 10 епизода 😔 Не знам как изведнъж бройката се оказа 12. Scream
Нямам представа защо толкова време ме занимаваха с това, което нарекоха целувка. Съгласете се с мен, че трябва да отворите уста, за да се нарече целувка. Тяхното си беше просто докосване на устни. Втората също, но се надявам да няма “терзанията на гимназиста” още 3 епизода.
Ако горното мога да го преживея, то бабата …. Rolling Eyes Тя трябва да бъде под постоянно наблюдение в болница, тъй като представляват опасност или за себе си и за другите. Най-вече за внук си. Предполагам, че помощта за психично здраве е концепция, която не съществува в тяхната вселена.
Аз и Той от втората двойка не харесвам ☺️ също и майката на Тя от споменатата двойка.
Въобще не знам, защо продължавам да гледам 🥺

# 524
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, може пък при следващия полет да ти се усмихне късметът Grinning. Много хубави снимки (отново Joy)! Но, както гледам, Чунцин не е за хора със слаби колена. Но пък покрай стълбите нямаш нужда от абонамент за фитнес Grinning. Колко време ще останеш в Пекин?

Prinx, май Ren Ja Lun няма нов проект в обозримо бъдеще. В МДЛ има обявени 3 бъдещи сериала (историческо-фентъзи), ама май няма повече информация за излъчването им.

bb6, аз реших да оставя Дракончето настрана, за момента, когато ще изнемогвам без енфие (но с интернет-връзка) на пустинен остров. The Potato Lab бодро върви по неговите стъпки, ама там все още успяват що-годе да запазят комичния елемент, макар и по корейски (с много викане и хаос). Пък и си нямат гадна баба-чеболка.
Приятно довършване на Melo-Movie! Аз може да си го преговоря отново след някой и друг месец.
Поздрав с Choi Woo Sik:
https://www.instagram.com/reel/DHBHYzQTS4U/?igsh=NnNlbjg1emx4dnlw

Tuon, съгласна съм с теб, целувката беше под всякаква критика. Химията на Flowers Strawberry и Animal Dragon е илюзия, споед мен никак не си пасват, и като герои, и като актьори.

The Art of Negotiation - за два епизода ми задЪржа вниманието. И тук са една сюрия аджошита-костюмари, като в Buried Hearts, но поне сюжетът ми е по-интересен. Lee Je Hoon много ми харесва такъв белокос:

Общи условия

Активация на акаунт