Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 873
  • 437
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Но Пиза тотално не си струва, абсолютна скука.
Вместо това, останете повече дни във Флоренция и оттам се разходете до Сиена - градът е уникален.
Да , в Пиза гвоздея е наклонената кула и може да се мине и за 1/2 ден . Ама то не само Пиза и Сиена са страходни градчета - в Италия има десетки подобни градчета . Ето малко повече от Пиза :
'' Докато обикаляме да търсим къде да подпираме кулата(качването по нея-15 евро) огладняхме и тук тратория,там тратория накрая влизаме в една пицария. Като се чудим какво да поръчаме се оглеждаме да видим какво ядат италианците-повечето някакви странни палачинки ,а другите-питки със сирене и шунка.Питаме сервитьора и то обяснява че това е foccacine и cecina-фокачиното е ясно,две питки със сирене и шунка по средата обаче чечинята има много странен вкус.Отивам при готвача и с ръкокрачен англйско - италиански се обясняваме ,че това се прави от смлян на брашно нахут,кисне се 24 часа във вода,сол на вкус и се пече във фурната в намаслена тавичка.Правела се само във ТОСКАНА около ПИЗА,страшно вкусно е,непременно ще се опитам да я направя тази палачинка от нахут по тоскански. Хапваме и една пица със шунка и сирене и си променяме мнението за пицата и пицарийте-и те могат да са вкусни,майсторлък му е майката.Във влака до ГЕНУА се налага да доплатим 24 евро защото сме се качили на по бърз и с по висока категория.Входа на хотела ни се вижда от гарата,идеално място за разходка из града(хотел SOGLIA-86 евро със закуска).За 15 мин. стигаме до старото пристанище и срещу 17 евро/човек разглеждаме най-големия в ЕВРОПА аквариум.

# 376
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Има ли значение от коя гара във Флоренция да купувам билети за Рим и за Пиза - струва ми се, че са повече от една така като гледам картата. Всъщност коя гара е по - удачно да ползваме, настаняването ни е до реката - мост Америго Веспучи? Мисля да ги купувам онлайн от сега, поне за Рим.
И регионални влакове търся на Trenitalia, нали?

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 15:48 от zaek

# 377
  • София
Здравейте,
Има ли значение от коя гара във Флоренция да купувам билети за Рим и за Пиза - струва ми се, че са повече от една така като гледам картата. Всъщност коя гара е по - удачно да ползваме, настаняването ни е до реката - мост Америго Веспучи? Мисля да ги купувам онлайн от сега, поне за Рим.
И регионални влакове търся на Trenitalia, нали?
Регионални влакове на Трениталия, да.
Няма значение откъде ще купиш билета - може и от Сицилия.
Има значение на коя гара ще е наличен влака - за Пиза, от централната Санта Мария Новела или Рифреди.
- за Рим, най-много са от Санта Мария Новела, доста по-малко от Кампо ди Марте или Рифреди.

# 378
Ако сте на Понте Веспучи, там най-близо е Санта Мария Новелла. Оттам са и най-много влаковете ениуей. В зоната между моста и гарата внимавайте вечер късно и не размахвайте много портфейли и телефони.

# 379
  • В центъра на моретата
Много благодаря!
И още един въпрос. Един ден сме предвидили за Пиза. Може ли да се комбинира ходенето до Пиза с друг град в околността, който си струва да се види? За Пиза предполагам повече от 1,5-2 часа няма да са необходими, след това можем да отидем до друго градче и надвечер да се върнем във Флоренция. Удачно ли е така и ако да, за кое градче да предвидя или ще е само едно препускане без възможност да се види нещо.

# 380
Лука можете да предвидите. Пиза за мен и 2 часа са й много. Иначе между Рим и Флоренция мисля има и бързи влакове, вкл. На частния превозвач Italo.до Пиза няма бързи, но от Флоренция е час.

# 381
  • София
Пиза традиционно се комбинира с Лука, да.

# 382
Ако се качвате на кулата в Пиза, ще трябва повечко време (поне ние трябваше да си изчакаме часа), но иначе 1-2 часа макс.

# 383
И от мен глас за Лука.
Пиза можете да я комбинирате и с Ливорно или Виареджо, не препоръчвам нито едно от двете. В Ливорно гарата беше на майната си от центъра, и самият център беше много смотан, имаше само една тераса над морето, която си струва да се види (с шахматен дизайн на пода), обаче тя пък беше още по' на майната си, и като цяло имам усещането за един изгубен ден в Ливорно за тая една тераса. Виареджо имаше приятна крайбрежна алея, но като изключим карнавала там, не видях нищо интересно.

Лука е супер, препоръчвам с две ръце. Даже аз лично го предпочитам пред Сиена, да речем, но то си е въпрос на вкус.

# 384
  • София
Здравейте, някой може ли да ми пропоръча в коя част да си наемем апартамент във Флоренция за двама, в кроя на септември ще пътуваме, за три нощувки, след това сме за две в Болоня.

# 385
  • В центъра на моретата
Ние бяхме на   Via de la Fonderia. Всичко беше на пешеходно разстояние. Кварталът е спокоен, намира се до реката. Съвсем близко е до моста Америго Веспучи. Градски транспорт не сме ползвали при 9 дневен престой.
В близост има и супермаркет Conad, а на 10 -тина мин Esselunga, който беше по-голям.

# 386
  • София
Ние бяхме на   Via de la Fonderia. Всичко беше на пешеходно разстояние. Кварталът е спокоен, намира се до реката. Съвсем близко е до моста Америго Веспучи. Градски транспорт не сме ползвали при 9 дневен престой.
В близост има и супермаркет Conad, а на 10 -тина мин Esselunga, който беше по-голям.
Много благодаря!

# 387
  • София
Ние бяхме в този хотел: https://www.booking.com/Share-9SkF9XN
Също на много удобно място.

# 388
Здравейте,  ще имаме една нощувка във Флоренция по време на обиколка в Тоскана с рент-а-кар. Може ли ориентир за местоположение хем в града,  за да оставим колата на паркинг, хем да е извън зоните по центъра,  с трудното шофиране и глобите. 🙂

# 389
Решихме и ние след около месец да отидем до Пиза, запазих хотел в центъра на града и събирам идеи за интересни градчета, освен познатите Флоренция и Сиена.
Ще бъдем и с детето, но той няма проблем и с по-далечни пътувания. Само да има влак дотам, защото винаги пътуваме с влак в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт